Shadow

Zes Franse naturistencentra in beeld in bodypaintserie

We worden dagelijks blootgesteld aan onze vakantiedromen nu we fysiek nog niet kunnen reizen. Als de naturist niet op pad kan, dan inspireren we de naturist toch gewoon thuis? Dat is precies wat France 4 Naturisme, aanbieder van zes luxe naturistencampings in Frankrijk, dacht bij het opzetten van een wel heel unieke reeks kunstwerken, inclusief verborgen naakt!

 Naturistenvakantie aan de Atlantische kust bij 4 *naturistencamping Arnaoutchot © France4Naturisme
Naturistenvakantie aan de Atlantische kust bij 4 *naturistencamping Arnaoutchot © France4Naturisme

Je blote lijf laten bodypainten is misschien niet iets wat je laat doen als je voor het eerst naar een naturistencamping gaat. Daarom benaderde France4Naturisme een aantal leden van de Naturisten Federatie Nederland om zich van top tot teen te laten beschilderen in thema’s van de zes Franse campings. En dat was nog wel even een uitdaging voor zowel de kunstenaressen van Gekleurd Naakt als de deelnemers. Elk van de bodypaintings heeft namelijk minstens 8 uur geduurd. Op de kunstwerken worden onder andere de prachtige lavendelvelden, wijnstreken en stranden van Frankrijk weerspiegeld – een hommage aan de bijzondere gebieden waar de naturistencampings gelegen zijn.

Naturisme: Eén zijn met de natuur

De bodypaintingserie is geïnspireerd op één zijn met de natuur en het vrije gevoel dat een naturistenvakantie teweeg kan brengen. Iepke Seebregts, een van de kunstenaressen van Gekleurd Naakt, legt uit: “Wat ons juist zo aantrekt aan het beschilderen van menselijke lichamen is dat de manier van werken veel intiemer is. Je maakt contact met de modellen en leert elkaar kennen. Het menselijk lichaam heeft ook allerlei mooie vormen en lijnen die je met verf heel mooi kunt accentueren. Voor de reeks van France 4 Naturisme beschilderden we naturisten en die waren gelijk heel vrij in hun naaktzijn. Dat werkte voor ons heel fijn.”

Naakt recreëren tussen wijngaarden en lavendelvelden

Wie denkt aan Frankrijk, denkt al snel aan de bijzondere wijnstreken die door het hele land door te vinden zijn. Het beeld voor naturistisch vakantiedorp Euronat Village Naturiste bij Montalivet in Les Landes is dan ook geïnspireerd op de wijnen uit het noordwesten van Bordeaux. De camping is namelijk gelegen in een pijnboombos direct aan de rand van de Atlantische kust waar ook de prestigieuze Medoc wijngaarden te vinden zijn.

Naturistencamping Domaine de Bélézy in de Provence is de enige 5-sterren naturistencamping in Frankrijk. Het bodypaintmodel  © France4Naturisme
Naturistencamping Domaine de Bélézy in de Provence is de enige 5-sterren naturistencamping in Frankrijk. Het bodypaintmodel © France4Naturisme

Ook de Provence, waar naturistencamping Domaine de Bélézy gelegen is, bood de nodige inspiratie aan de fotoreeks. Van medio juni tot begin augustus kleurt de regio paars door de bloei van lavendel, de inspiratie voor dit beeld. Aan de voet van de Mont-Ventoux kan men naast het bezichtigen van de indrukwekkende lavendelvelden, ook verschillende steekproducten proeven waaronder lavendeljam, likeur en honing. Domaine de Bélézy is de enige 5 sterren naturistencamping van Frankrijk

Marjolijn Dijkstra-Post, een van de deelnemers aan het bodypainting project, zei: “Ik wilde al jaren eens gebodypaint worden. Kunst laten maken van je lichaam, dat leek me zo gaaf! Toch deed ik nooit iets met die wens, ik vond dat ik er niet het lijf voor had. Drie jaar geleden ben ik flink afgevallen en daardoor voelde ik me lekkerder in mijn lichaam. Toen de oproep van France 4 Naturisme voorbij kwam waar juist gevraagd werd naar lichamen in alle soorten en maten, heb ik geen seconde getwijfeld en mij gelijk aangemeld.”

Naturistenvakantie aan de Middellandse Zee

Naturistenvakantie aan de Middellandse Zee bij 4 *naturistencamping Serignan Nature © France4Naturisme
Naturistenvakantie aan de Middellandse Zee bij 4 *naturistencamping Serignan Nature © France4Naturisme

Marjolijn poseerde voor het beeld van Camping Le Sérignan Plage Nature, dat ideaal gelegen is naast een prachtig fijn zandstrand, dat geleidelijk afloopt in de Middellandse Zee. Het vrije gevoel van vakantie was hiervoor de grootste inspiratie.

Naturisme met het hele gezin

Bij de naturistencentra van France4Naturisme is van oudsher veel aandacht voor naaktrecreatie in gezinsverband. Op alle terreinen worden tal van workshops en culturele activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zo is Riva Bella, gelegen op Corsica, ideaal voor wie zonder badkleding een duik wil maken in de Middellandse Zee. Corsica staat ook bekend onder bijnaam ‘Eiland der schoonheid’, mede door zijn wilde natuur en uitgestrekte kustlijn met transparante zeebodems. Geen wonder dat het eiland daarom een inspiratierol speelde in deze reeks.

Actief op het strand aan de Atlantische kust

In het hart van Les Landes, genesteld in een dennenbos van 45 hectare, ligt het naturistendomein Arnaoutchot dat bezoekers verwelkomt aan de Atlantische kust. De regio is ideaal voor watersportliefhebbers, zo kunnen hier surfclinics gevolgd worden maar ook paddle-, kano- of windsurflessen. Het beeld is dan ook een eerbetoon aan de naturist, die vaak kiest voor een actieve, sportieve levensstijl.

Mediterrane landschap uit Gard

Naturistenvakantie in de Gard bij 4* naturistencamping Domaine de la Sablière © France4Naturisme
Naturistenvakantie in de Gard bij 4* naturistencamping Domaine de la Sablière © France4Naturisme

Het departement Gard is een van de vijf departementen van de regio Occitanië en hier is ook naturistencamping Domaine de la Sablière te vinden. Deze 4 sterren naturistencamping ligt in een ronduit spectaculair landschap. De regio staat bekend om de eeuwenoude olijfbomen die tot de dag van vandaag zorgen voor excellente olijfolies. Het Mediterrane landschap van deze regio komt tot z’n recht in deze laatste foto uit de bodypaintingserie.

Lees ook: Glamping voor naturisten: vakantie in je blootje op een luxe naturistencamping

Een naturistenvakantie boeken in Nederland, Frankrijk of elders in Europa kan via ANWB Camping en ACSI-Eurocampings. Maak kennis met naturisme in Nederland bij Flevonatuur.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.