Shadow

De leukste kerstmarkten in Frankrijk

De kerstmarkten in Duitsland zijn bij Nederlanders het bekendst als het gaat om het bezoeken van een kerstmarkt in het buitenland. Maar vlak ook de kerstmarkten in Frankrijk niet uit! Met name de kerstmarkten in Noord-Frankrijk zijn dichterbij dan menigeen denkt. Of combineer een bezoek aan de kerstmarkten van Parijs met een verblijf in Disneyland Parijs. Het park is nu helemaal in kerstsfeer. Check voor actuele data altijd de officiële websites.

Kerstmarkten in Frankrijk

kerstmarkt artikelen

In het centrum van Lille staan op de kerstmarkt meer dan 80 chalets staan opgesteld. De kerstmarkt is 7 dagen per week open, met uitzondering van 25 december. Ambachtslieden en lokale winkeliers, maar ook ondernemers uit andere Franse regio’s en landen als Rusland, Polen, Canada en Duitsland, bieden leuke originele cadeau-ideeën. Streekproducten, kerstdecoraties, sieraden, vin chaud (glühwein), gaufres (bekende wafels uit Lille), pains d’épices (kruidkoek), uit hout gesneden objecten: het is er allemaal. En er zijn veel activiteiten als een bezoek van de Kerstman, kleine concerten, kinderen die geschminkt kunnen worden en luisteren naar de kerstverhalen die worden voorgelezen. Het verlichte reuzenrad op de Grote Markt is maar liefst 50 meter hoog en geeft een spectaculair uitzicht over de hele stad!

De kerstmarkt is geopend van 22 november 2019 tot en met 29 december 2019:
maandag tot donderdag van 11.00 tot 20.00
vrijdag van 11.00 tot 21.00
zaterdag van 10.00 tot 22.00
zondag van 10.00 tot 20.00
Sluit om 18.00 op maandag 24 december en zondag 30 december.

Het centrum ligt op vijf minuten lopen van het station en dat maakt de Lille uitstekend geschikt voor een dagtrip. Als je het tenminste niet erg vindt om vroeg te vertrekken en laat thuis te komen. Toch een nachtje blijven? NS International heeft scherpe aanbiedingen van trein met hotel naar de kerstmarkt van Lille.


De mooiste kerstmarkten in Parijs

Parijs maakt tijdens de kerstperiode zijn naam als lichtstad meer waard dan ooit. Complete straten, waaronder de Champs-Élysées, zijn ware zeeën van licht en etalages en winkelinterieurs zijn veranderd in prachtige winterdecors! Er zijn verschillende kerstmarkten in de stad, dus de ware kerstmarkt liefhebber kan zijn/ haar hart ophalen!

Kerstmarkt van Montmartre – half november 2019 tot en met 1 januari 2020
De Kerstmarkt van Montmartre is de meest romantische én de hoogst gelegen Kerstmarkt van Parijs! Ontdek deze mooi verlichte Kerstmarkt aan de voet van de Sacré Cœur, waarin je in een vijftigtal chalets streekproducten en cadeau-ideeën kunt vinden.  Kinderen kunnen er de Kerstman ontmoeten en hun verlanglijstjes op de post doen.
Kerstmarkt van Saint-Germain-des-Prés – november 2019 tot 8 januari 2020 – 10.00-19.00 uur
In het hart van de mooie wijk Saint-Germain-des-Prés kun je een gezellige kerstmarkt bezoeken en cadeau- en dinerideeën opdoen. De chalets zijn rijkelijk versierd en misschien ontmoet je er zelfs de Kerstman!
Kerstmarkt bij la Défense – 23 november 2019 tot en met 28 december 2019
Het is tijd om inkopen te doen voor de feestdagen en deze grote kerstmarkt is daar ideaal voor. Op maar liefst een oppervlakte van 12.000 m² staan er diverse boetiekjes en zijn er allerlei animaties! Zo’n honderd traditionele chalets bieden leuke producten en lekkernijen aan en de Kerstman gaat graag op de foto met de kleintjes.
Kerstmarkt bij Gare de l’Est –4 december 2019 tot 20 december 2019
Op deze kerstmarkt waan je je in de Elzas met haar vele tradities. Je vindt er de beroemde gastronomie zoals de pain d’épices (een soort ontbijtkoek), bretzels, vleeswaren en nog veel meer lekkernijen!
Kerstmarkt bij de Notre-Dame – 15 december – 24 december 2019. Open van 10 – 20 uur, vrijdag, zaterdag en zondag open tot 21 uur.
Op slechts 2 minuten loopafstand van de prachtige Notre-Dame kathedraal vind je op het Viviani plein een gezellige kerstmarkt. Keramieke kunst, sieraden, kunstsmeedwerk en andere kunstobjecten…je kunt ze hier bewonderen of kopen met een heerlijke gluhwein in de hand.
Kijk voor aanbiedingen naar de kerstmarkt van Parijs bij De Jong Intra en NS International (trein + hotel aanbiedingen). Hotelovernachtingen zijn ook te boeken bij Trivago. Meer informatie over kerstmarkten in Parijs is te vinden op de Engelstalige site van het verkeersbureau van Parijs.


De kerstmarkt van Colmar

In 2017 gekozen tot tweede beste kerstmarkt van Europa kun je een bezoek aan de kerstmarkt van Colmar dit jaar toch niet overslaan? De middeleeuwse stad glittert en glanst van de kerstversieringen en bruist van de activiteiten. Van 22 november tot 29 december 2019.
Maandag tot donderdag: 10:00 tot 19:00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag: 10:00 tot 20:00 uur
24 december: 10:00 tot 17:00 uur
25 december: 14:00 tot 19:00 uur


De schitterende kerstmarkt van Arras

Van 30 november tot en met 29 december 2019 (met uitzondering van 25 december) schittert ,dankzij de vele lichtjes, de kerstmarkt in Arras je tegemoet. De overdekte lanen en chalets zijn bedekt met verlichtte slingers. De schaatsbaan, het reuzenrad, de carrousel en natuurlijk de Kerstman creëren een feestelijke sfeer. Ontdek op het midden van het Grand’Place, te midden van een bos vol kerstbomen, een echt kerstdorp waarbij de aandacht gevestigd is op de feestdagen. Hotels kun je boeken bij Trivago.


Amiens: de grootste kerstmarkt in Noord-Frankrijk

In Amiens vindt je de grootste kerstmarkt in Noord-Frankrijk. Deze kerstmarkt, genaamd ‘Parfums d’Hiver’ is twee kilometer lang en telt ongeveer 135 kramen. De kerstmarkt van Amiens heeft elk jaar een ander thema. Deze keer is gekozen voor ‘de sprookjeswereld van kerst’. Bezoek ook de kathedraal waar het spektakel ‘Amiens, la cathédrale en couleurs’ wordt opgevoerd. De kerstmarkt van Amiens duurt van 24 november tot en met 30 december 2019. Hotelovernachtingen zijn te boeken bij Trivago.


Sinterklaas en kerst in Nancy

Sinterklaas in Nancy © Ville de Nancy
Sinterklaas in Nancy © Ville de Nancy

In het noordoosten van Frankrijk in de Lorraine vieren ze net als bij ons Sinterklaas en kerst, al gaat de viering van Sinterklaas er net even iets anders dan bij ons. In Nancy wordt de intocht van Sinterklaas in het eerste weekend van december gevierd. Dat gebeurt begin december met onder meer vuurwerk, een videospektakel en de opening van een kinderdorp op de Place Charles III. De kerstmarkt van Nancy begint al op 22 november 2019 en duurt tot en met 5 januari 2020 (niet op 25/12 en op 1/1) . De kerstmarkt is verspreid over verschillende plekken in het centrum.

Uniek in Europa zijn de Sinterklaasfeesten van Nancy met 60 gezelschappen, 75 optredens en 400 artiesten. Er zijn lichtprojecties, straatoptredens en parades met groepen vanuit heel Europa. Ook zijn er foodtrucks, kunstmarkten, attracties, concerten en een spectaculaire licht- en geluidsshow. Het feestweekend is op 7 en 8 december.


Kerstmarkt in Metz

De kerstmarkt van Metz staat bekend als de belangrijkste kerstmarkt van de Lorraine. Op allerlei pleinen in de stad zijn diverse kerstmarkten, festiviteiten en circa tachtig chalets. Vanuit het grootste reuzenrad van Europa zie je een traditionele markt op het Place Saint Louis, het dorp van de Kerstman op de Place du Forum, een ambachtsliedendorp op de Esplanade, een dorp onder de sterren op Place Saint Jacques. De kerstmarkt is van 30 november tot 29 december 2019 (niet op 25/12).
Hotelovernachtingen zijn te boeken bij Trivago.


Een magische kerst in Bretagne

De straten van de karakteristieke stadjes worden versierd, kastelen en abdijen speciaal verlicht en kerstmarkten ingericht: vanaf eind november leeft heel Bretagne toe naar kerst! Kijk hier voor meer informatie.

Alice in het wonderland van Trévarez

Het gerucht gaat dat het verhaal van Alice in Wonderland is gebaseerd op een klein meisje dat haar vakantie doorbracht in Trévarez. Het kasteel en het park waren voor haar één groot wonderland vol spannende ontdekkingen en onverwachte ontmoetingen. Tijdens de kerstperiode dompelt het kasteel zich onder in de wereld van de kleine Alice, vol optische illusies en onmogelijke vormen. Door het kasteelpark, de stallen en het kasteel, loopt een magische lichtroute, met monumentale projecties, lichtgevende objecten en onverwachte verlichting. Gelegen tussen Carhaix en Quimper gaat de kerst in Trévarez dit jaar de verbeeldingskracht te boven!

De abdij van Bon-Repos twinkelt

In aanloop naar kerst komt ook de majestueuze abdij van Bon-Repos, op enkele kilometers van Mûr-de-Bretagne, in feestelijke sferen. Als de avond valt wordt het hele domein bijzonder verlicht. De levendige kleuren vervormen de stenen en creëren een sprookjesachtige wereld. Een mooie avondwandeling is in en om het monument uitgezet. Daarnaast zijn er concerten, spelletjes en vele andere activiteiten.

Magische sfeer in Rochefort-en-Terre

Heel Rochefort-en-Terre, één van de favoriete dorpjes van de Fransen, begint bij zonsondergang te fonkelen. De historische façades in de karakteristieke straatjes worden uitbundig versierd met kerstverlichting. Hier wacht een sfeervolle avondwandeling in een magisch decor. De kerstinkopen kunnen worden gedaan bij één van de talrijke boetiekjes en kunstateliers.

Lichtprojecties in Josselin

In het historische hart van Josselin wordt in aanloop naar kerst een waar licht- en geluidspektakel vertoond. Bij het vallen van de avond wordt op de façade van het stadhuis een sprookje geprojecteerd. Ook in de kronkelende straatjes van Josselin is van alles te beleven, zoals dansvoorstellingen, concerten en straattheater. Voor een unieke beleving van dit stadje in kerstsferen is er een speciale route met een koets uitgezet.

Een vrolijke en dromerige sfeer in Rennes

De hoofdstad van Bretagne pakt uit met een kerstmarkt met maar liefst 40 sfeervol verlichte houten huisjes. Wandel met een warme chocolademelk of glühwein over de markt en ontdek de Bretonse specialiteiten. Versierde stands met traditionele ambachtelijke cadeaus, kleurrijk houten speelgoed, warme truien en nog veel meer. Natuurlijk mag ook de (warme) cider niet ontbreken. Bij het vallen van de avond komen de muren van het stadhuis tot leven en worden zij het decor van een sprookjesachtig spektakel. Het kunstenaarsduo Battle en Passegand vertellen in hun lichtshow met humor het verhaal van twee eskimo’s, de Anookis, die proberen onze planeet te redden. Na dit verhaal wandel je verder naar het centrum, waar de straatjes sfeervol zijn versierd.

Arrangementen naar de leukste kerstmarkten in Frankrijk

Boek je hotels in Bretagne bij Trivago. Kijk voor meer kerstmarkten in andere delen van Frankrijk op de site van het Frans Verkeersbureau. Of boek direct hieronder een arrangement naar de leukste kerstmarkten van Frankrijk:

 
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!