Shadow

De leukste kerstmarkten in Frankrijk

De kerstmarkten in Duitsland zijn bij Nederlanders het bekendst als het gaat om het bezoeken van een kerstmarkt in het buitenland. Maar vlak ook de kerstmarkten in Frankrijk niet uit! Zeker de kerstmarkten in Noord-Frankrijk zijn dichterbij dan menigeen denkt. Of combineer een bezoek aan de kerstmarkten van Parijs met een verblijf in Disneyland Parijs. Het park is nu helemaal in kerstsfeer. Check voor actuele data altijd de officiële websites.

Kerstmarkten in Lille

kerstmarkt artikelen

Een stralend Lille ontvangt je op een sprookjesachtige kerstmarkt. Ruim 90 chalets brengen je helemaal in kerstsfeer. En bij de plaatselijke ambachtslieden en winkeliers, maar ook uit andere streken van Frankrijk, Rusland, Polen, Canada en Duitsland, koop je originele cadeautjes en streekproducten. Tijdens de kerstmarkt worden activiteiten georganiseerd: een bezoek van de kerstman, miniconcerten, schminken voor kinderen, voorlezen van kerstverhalen. Een adembenemend uitzicht op de stad heb je vanaf het 50 meter hoge reuzenrad.

Openingstijden Van 22 november tot 31 december 2023, maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 20.30 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 11.00 tot 20.30 uur. Sluitingstijd 24 december is 18.00 uur. 25 december gesloten.

Het centrum ligt op vijf minuten lopen van het station en dat maakt de Lille uitstekend geschikt voor een dagtrip. Als je het tenminste niet erg vindt om vroeg te vertrekken en laat thuis te komen. Toch een nachtje blijven? NS International heeft scherpe aanbiedingen van trein met hotel naar de kerstmarkt van Lille.


De mooiste kerstmarkten in Parijs

Parijs maakt tijdens de kerstperiode zijn naam als lichtstad meer waard dan ooit. Complete straten zijn ware zeeën van licht en etalages en winkelinterieurs zijn veranderd in prachtige winterdecors! Er zijn verschillende kerstmarkten in de stad, dus de ware kerstmarkt liefhebber kan zijn/ haar hart ophalen! Vanaf half november 2023 is de kerstverlichting tot 23.45 uur ’s avonds aan op de Champs-Elysées.

De data van de kerstmarkten (onder voorbehoud)

Jardin des Tuileries: 18 november 2023 tot 7 januari 2024
Les Halles: 20 november 2023 tot 26 december 2023
Gare de l’Est: van 1 december tot 17 december 2023
La Defense: van 16 november tot 27 december 2023
Notre Dame: 27 november tot 24 december 2023
Montmartre: 9 december tot 31 december 2023
Hôtel de Ville: 30 november 2023 tot 1 januari 2024
Saint Germain des Pres: 25 november 2023 tot 1 januari 2024
Saint Lazarus: half november tot en met 25 december 2023

Kerstmarkt van Montmartre – 9 december 2023 tot 31 december 2023
De Kerstmarkt van Montmartre is de meest romantische én de hoogst gelegen Kerstmarkt van Parijs! Ontdek deze mooi verlichte Kerstmarkt aan de voet van de Sacré Cœur, waarin je in een vijftigtal chalets streekproducten en cadeau-ideeën kunt vinden.  Kinderen kunnen er de Kerstman ontmoeten en hun verlanglijstjes op de post doen.
Kerstmarkt van Saint-Germain-des-Prés – 25 november 2023 tot 1 januari 2024 van 10.00-19.00 uur
In het hart van de mooie wijk Saint-Germain-des-Prés kun je een gezellige kerstmarkt bezoeken en cadeau- en dinerideeën opdoen. De chalets zijn rijkelijk versierd en misschien ontmoet je er zelfs de Kerstman!
Kerstmarkt bij Gare de l’Est –1 december 2023 tot 17 december 2023
Op deze kerstmarkt waan je je in de Elzas met haar vele tradities. Je vindt er de beroemde gastronomie zoals de pain d’épices (een soort ontbijtkoek), bretzels, vleeswaren en nog veel meer lekkernijen!

Kijk voor aanbiedingen naar de kerstmarkt van Parijs bij NS International (trein + hotel aanbiedingen). Hotelovernachtingen zijn ook te boeken bij Trivago. Meer informatie over kerstmarkten in Parijs is te vinden op de Engelstalige site van het verkeersbureau van Parijs.


De kerstmarkt van Colmar

Al eerder gekozen tot tweede beste kerstmarkt van Europa kun je een bezoek aan de kerstmarkt van Colmar dit jaar toch niet overslaan? De middeleeuwse stad glittert en glanst van de kerstversieringen en bruist van de activiteiten. 
In totaal vind je zo’n 6 magische markten in de stad: Place des Dominicains, Place de l’Ancienne Douane, Place Jeanne d’Arc, kindermarkt in Little Venice, overdekte markt van Koifhus en gastronomische markt in de Rue de la Montagne Verte. Zin om de schaatsen onder te binden? Dan moet je zeker naar de ijsbaan op IJsbaan op Place Rapp.
De kerstmarkt van Colmar vindt plaats van 23 november 2023 tot en met vrijdag 29 december 2023. Openingstijden: Van maandag tot en met donderdag van 11/00 tot 19.00 uur; vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur; 24 december van 10.00 tot 17.00 uur en 26 december van 11.00 tot 19.00 uur.


Kerstshopping op de kerstmarkt van Arras

Van 25 november tot en met 30 december, met uitzondering van 25 december verwelkomt Arras je met een echte ijsbaan midden in de stad, een reuzenrad en zo’n 140 gezellige kraampjes. De overdekte lanen en chalets zijn bedekt met verlichtte slingers. De schaatsbaan, het reuzenrad, de carrousel en natuurlijk de Kerstman creëren een feestelijke sfeer. Ontdek op het midden van het Grand’Place, te midden van een bos vol kerstbomen, een echt kerstdorp waarbij de aandacht gevestigd is op de feestdagen. Hotels kun je boeken bij Trivago.
De kerstmarkt is geopend van maandag tot donderdag van 12.00 uur tot 20.30 uur. Op vrijdag tot 22.00 uur. Op zaterdag kun je kerstshoppen van 10.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 20.30 uur.


Amiens: de grootste kerstmarkt in Noord-Frankrijk

In Amiens vindt je de grootste kerstmarkt in Noord-Frankrijk. Deze kerstmarkt, genaamd ‘Parfums d’Hiver’ is twee kilometer lang en telt ongeveer 140 kramen. De kerstmarkt van Amiens heeft elk jaar een ander thema. Bezoek ook de kathedraal waar het spektakel ‘Amiens, la cathédrale en couleurs’ wordt opgevoerd. De kerstmarkt van Amiens duurt van 25 november tot en met 30 december 2023. Hotelovernachtingen zijn te boeken bij Trivago.


Sinterklaas en kerst in Nancy

In het noordoosten van Frankrijk in de Lorraine vieren ze net als bij ons Sinterklaas en kerst, al gaat de viering van Sinterklaas er net even iets anders dan bij ons. In Nancy wordt de intocht van Sinterklaas in het eerste weekend van december gevierd. Dat gebeurt begin december met onder meer vuurwerk, een videospektakel en de opening van een kinderdorp op de Place Charles III. Zeven weken lang kun je elke avond de klank-en-lichtshow van ‘Rendez-vous Saint-Nicolas’ bijwonen waarin de legende van de drie kinderen en de gemene slager verteld wordt. In het weekend van Sint Nicolaas kun je twee dagen lang genieten van gratis optredens, straattheater en nog veel meer. Ook de musea zijn dan gratis toegankelijk. Er zijn diverse kerstmarkten die elk een eigen sfeer hebben met kraampjes in de vorm van sfeervol verlichte houten huisjes: het grote Sint-Nicolaasdorp op de Place Charles III, het smuldorp van Sint-Nicolaas op de Place Vaudémont bij het reuzenrad en het kunstenaarsdorp op de Place des Bourgets.

De kerstmarkt in Nancy wordt gehouden van 24 november 2023 t/m 7 januari 2024. Niet op 25 december en 1 januari. Kijk op deze website voor tijden en locaties.


Kerstmarkt in Metz

De kerstmarkt van Metz staat bekend als de belangrijkste kerstmarkt van de Lorraine. Op allerlei pleinen in de stad zijn diverse kerstmarkten, festiviteiten en circa tachtig chalets. Vanuit het grootste reuzenrad van Europa op het Place d’Armes zie je een traditionele ambachtsliedenmarkt op de Esplanade op Place Saint Louis, het dorp van de Kerstman op de Place du Forum, een ambachtsliedendorp op de Esplanade, een dorp onder de sterren op Place Saint Jacques. Of koop een handgeblazen glazen kerstbal uit het beroemde glasblazerscentrum van het dorp Meisenthal waar elk jaar een nieuwe kerstbal wordt gepresenteerd. Schaatsen kan op de schaatsbaan op de Place de la République. De kerstmarkt is van 24 november tot en met 30 december 2023 (niet op 25/12). Hotelovernachtingen zijn te boeken bij Trivago.


Kerstmarkt in Straatsburg

De allerbekendste (en wellicht de grootste) kerstmarkt is die in Straatsburg (Grand Est) met z’n reusachtige kerstboom van ruim 30 meter hoog op Place Kleber. De markt wordt al gehouden vanaf 1570. Op twaalf locaties in de stad kun je mooie kerstspullen en allerlei lekkers kopen bij de meer dan 300 kraampjes. De kerstmarkt wordt gehouden van 24 november tot en met 24 december 2023. Na 24 december verdwijnen de chalets, maar de verlichting blijft hangen tot half januari.

Een magische kerst in Bretagne

De straten van de karakteristieke stadjes worden versierd, kastelen en abdijen speciaal verlicht en kerstmarkten ingericht: vanaf eind november leeft heel Bretagne toe naar kerst! Kijk hier voor meer informatie.

Alice in het wonderland van Trévarez

Het gerucht gaat dat het verhaal van Alice in Wonderland is gebaseerd op een klein meisje dat haar vakantie doorbracht in Trévarez. Het kasteel en het park waren voor haar één groot wonderland vol spannende ontdekkingen en onverwachte ontmoetingen. Tijdens de kerstperiode dompelt het kasteel zich onder in de wereld van de kleine Alice, vol optische illusies en onmogelijke vormen. Door het kasteelpark, de stallen en het kasteel, loopt een magische lichtroute, met monumentale projecties, lichtgevende objecten en onverwachte verlichting. Gelegen tussen Carhaix en Quimper gaat de kerst in Trévarez de verbeeldingskracht te boven!

De abdij van Bon-Repos twinkelt

In aanloop naar kerst komt ook de majestueuze abdij van Bon-Repos, op enkele kilometers van Mûr-de-Bretagne, in feestelijke sferen. Als de avond valt wordt het hele domein bijzonder verlicht. De levendige kleuren vervormen de stenen en creëren een sprookjesachtige wereld. Een mooie avondwandeling is in en om het monument uitgezet. Daarnaast zijn er concerten, spelletjes en vele andere activiteiten.

Magische sfeer in Rochefort-en-Terre

Heel Rochefort-en-Terre, één van de favoriete dorpjes van de Fransen, begint bij zonsondergang te fonkelen. De historische façades in de karakteristieke straatjes worden uitbundig versierd met kerstverlichting. Hier wacht een sfeervolle avondwandeling in een magisch decor. De kerstinkopen kunnen worden gedaan bij één van de talrijke boetiekjes en kunstateliers.

Lichtprojecties in Josselin

In het historische hart van Josselin wordt in aanloop naar kerst een waar licht- en geluidspektakel vertoond. Bij het vallen van de avond wordt op de façade van het stadhuis een sprookje geprojecteerd. Ook in de kronkelende straatjes van Josselin is van alles te beleven, zoals dansvoorstellingen, concerten en straattheater. Voor een unieke beleving van dit stadje in kerstsferen is er een speciale route met een koets uitgezet.

Een vrolijke en dromerige sfeer in Rennes

De hoofdstad van Bretagne pakt uit met een kerstmarkt met maar liefst 40 sfeervol verlichte houten huisjes. Wandel met een warme chocolademelk of glühwein over de markt en ontdek de Bretonse specialiteiten. Versierde stands met traditionele ambachtelijke cadeaus, kleurrijk houten speelgoed, warme truien en nog veel meer. Natuurlijk mag ook de (warme) cider niet ontbreken. Bij het vallen van de avond komen de muren van het stadhuis tot leven en worden zij het decor van een sprookjesachtig spektakel. Er zijn diverse kerstmarkten in Rennes. Kijk op de website voor locaties en data.

Tips voor je vakantie of reis naar Frankrijk

Arrangementen naar de leukste kerstmarkten in Frankrijk

Boek je hotels in Bretagne bij Trivago. Een compleet arrangement arrangement naar de leukste kerstmarkten van Frankrijk boek je hieronder:

 

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

2.9/5 - (7 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *