De leukste kerstmarkten in Frankrijk

Geplaatst door Redactie op 21 november 2017 om 15:36 in de categorie Attracties

De kerstmarkten in Duitsland zijn bij Nederlanders het bekendst als het gaat om het bezoeken van een kerstmarkt in het buitenland. Maar vlak ook de kerstmarkten in Frankrijk niet uit! Met name de kerstmarkten in Noord-Frankrijk zijn dichterbij dan menigeen denkt. Of combineer een bezoek aan de kerstmarkten van Parijs met een verblijf in Disneyland Parijs. Het park is nu helemaal in kerstsfeer. 

 Kerstmarkt Rennes© Jacqueline Piriou

Kerstmarkt Rennes© Jacqueline Piriou

De kerstmarkt in Lille

Van 17 november tot en met 27 december 2017  kun je in het centrum van Lille naar de kerstmarkt waar meer dan 80 chalets staan opgesteld. De kerstmarkt is 7 dagen per week open, met uitzondering van maandag 25 december. Ambachtslieden en lokale winkeliers, maar ook ondernemers uit andere Franse regio’s en landen als Rusland, Polen, Canada en Duitsland, bieden leuke originele cadeau-ideeën. Streekproducten, kerstdecoraties, sieraden, vin chaud (glühwein), gaufres (bekende wafels uit Lille), pains d’épices (kruidkoek), uit hout gesneden objecten: het is er allemaal. En er zijn veel activiteiten als een bezoek van de Kerstman, kleine concerten, kinderen die geschminkt kunnen worden en luisteren naar de kerstverhalen die worden voorgelezen.

Het centrum ligt op vijf minuten lopen van het station en dat maakt de Lille uitstekend geschikt voor een dagtrip. Als je het tenminste niet erg vindt om vroeg te vertrekken en laat thuis te komen. Toch een nachtje blijven?  NS International heeft scherpe aanbiedingen van trein met hotel naar de kerstmarkt van Lille. Hotels kun je natuurlijk ook boeken bij Booking.com of Hotels.com


De mooiste kerstmarkten in Parijs

Parijs maakt tijdens de kerstperiode zijn naam als lichtstad meer waard dan ooit. Complete straten, waaronder de Champs-Élysées, zijn ware zeeën van licht en etalages en winkelinterieurs zijn veranderd in prachtige winterdecors! Er zijn verschillende kerstmarkten in de stad, dus de ware kerstmarkt liefhebber kan zijn/ haar hart ophalen!

Kerstmarkt van Montmartre – 21 november 2017 tot en met 2 januari 2018
De Kerstmarkt van Montmartre is de meest romantische én de hoogst gelegen Kerstmarkt van Parijs! Ontdek deze mooi verlichte Kerstmarkt aan de voet van de Sacré Cœur, waarin je in een vijftigtal chalets streekproducten en cadeau-ideeën kunt vinden.  Kinderen kunnen er de Kerstman ontmoeten en hun verlanglijstjes op de post doen.
Kerstmarkt van Saint-Germain-des-Prés – van 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018
In het hart van de mooie wijk Saint-Germain-des-Prés kun je een gezellige kerstmarkt bezoeken en cadeau- en dinerideeën opdoen. De chalets zijn rijkelijk versierd en misschien ontmoet je er zelfs de Kerstman!
Kerstmarkt bij la Défense – van 23 november tot en met 28 december 2017
Het is tijd om inkopen te doen voor de feestdagen en deze grote kerstmarkt is daar ideaal voor. Op maar liefst een oppervlakte van 12.000 m² staan er diverse boetiekjes en zijn er allerlei animaties! Zo’n honderd traditionele chalets bieden leuke producten en lekkernijen aan en de Kerstman gaat graag op de foto met de kleintjes.
Kerstmarkt bij Gare de l’Est – december 2017
Op deze kerstmarkt waan je je in de Elzas met haar vele tradities. Je vindt er de beroemde gastronomie zoals de pain d’épices (een soort ontbijtkoek), bretzels, vleeswaren en nog veel meer lekkernijen!
Kerstmarkt bij de Notre-Dame – van 15 december tot en met 24 december 2017
Op slechts 2 minuten loopafstand van de prachtige Notre-Dame kathedraal vind je op het Viviani plein een gezellige kerstmarkt. Keramieke kunst, sieraden, kunstsmeedwerk en andere kunstobjecten…je kunt ze hier bewonderen of kopen met een heerlijke gluhwein in de hand.
Kijk voor aanbiedingen naar de kerstmarkt van Parijs bij De Jong Intra en NS International (trein + hotel aanbiedingen). Hotelovernachtingen zijn ook te boeken bij Trivago.
Meer informatie over kerstmarkten in Parijs is te vinden op de Engelstalige site van het verkeersbureau van Parijs.


De kerstmarkt van Douai

Van 16 december 2017 tot en met 7 januari 2018 vormen bijna 40 exposanten de traditionele kerstmarkt in Douai met de vele decoraties, ambachtskunst en gastronomie. De Kerstman is natuurlijk ook van de partij, net als de cadeaus. Het reuzenrad staat net als voorheen op het place d’Armes. Iedere woensdag, zaterdag en zondag is er van alles te doen voor kinderen.
Boek je hotel bij Hotelclicks.com


De schitterende kerstmarkt van Arras

Van 24 november tot en met 30 december 2017  schittert dankzij de vele lichtjes de kerstmarkt in Arras je tegemoet. De overdekte lanen en chalets zijn bedekt met verlichtte slingers. De schaatsbaan, het reuzenrad, de carrousel en natuurlijk de Kerstman creëren een feestelijke sfeer. Ontdek op het midden van het Grand’Place, te midden van een bos vol kerstbomen, een echt kerstdorp waarbij de aandacht gevestigd is op de feestdagen.
Hotels kun je boeken bij Booking.com of Hotels.com


Amiens: de grootste kerstmarkt in Noord-Frankrijk

In Amiens vindt u de grootste kerstmarkt in Noord-Frankrijk. Deze kerstmarkt, genaamd ‘Parfums d’Hiver’ is twee kilometer lang en telt ongeveer 135 kramen. De kerstmarkt van Amiens heeft elk jaar een ander thema. Deze keer is gekozen voor ‘de sprookjeswereld van kerst’. Bezoek ook de kathedraal waar het spektakel ‘Amiens, la cathédrale en couleurs’ wordt opgevoerd. De kerstmarkt van Amiens duurt van 24 november tot en met 30 december.
Hotelovernachtingen zijn te boeken bij Trivago.


Sinterklaas en kerst in Nancy

Sinterklaas in Nancy © Ville de Nancy

Sinterklaas in Nancy © Ville de Nancy

In het noordoosten van Frankrijk in de Lorraine vieren ze net als bij ons Sinterklaas en kerst, al gaat de viering van Sinterklaas er net even iets anders dan bij ons. In Nancy wordt de intocht van Sinterklaas in het eerste weekend van december gevierd. Dat gebeurt op 2 en 3 december met onder meer vuurwerk, een videospektakel en de opening van een kinderdorp op de Place Charles III. De kerstmarkt van Nancy begint al op 24 november en duurt tot en met oudejaarsdag. De kerstmarkt is verspreid over verschillende plekken in het centrum.

Nieuw in 2017
Dit jaar kun je op Place Stanislas een videoprojectie bewonderen. Deze 8 minuten durende film vertelt meer over de legende van Sinterklaas en de drie kinderen in het pekelvat. De show is elke avond te zien vanaf 24 november 2017 t/m 7 januari 2018. Op zondag t/m donderdag om 18.15 en 19.15 uur en op vrijdag en zaterdag om 18.15, 19.15 en 20.15 uur.
Ga naar Nancy met Expedia


Kerstmarkt in Metz

De kerstmarkt van Metz staat bekend als de belangrijkste kerstmarkt van de Lorraine. Op allerlei pleinen in de stad zijn diverse kerstmarkten, festiviteiten en circa tachtig chalets. Vanuit het grootste reuzenrad van Europa zie je een traditionele markt op het Place Saint Louis, het dorp van de Kerstman op de Place du Forum, een ambachtsliedendorp op de Esplanade, een dorp onder de sterren op Place Saint Jacques. De kerstmarkt is van 28 november tot 30 december.
Hotelovernachtingen zijn te boeken bij Trivago.


Een magische kerst in Bretagne

De straten van de karakteristieke stadjes worden versierd, kastelen en abdijen speciaal verlicht en kerstmarkten ingericht: vanaf 24 november leeft heel Bretagne toe naar kerst!

Alice in het wonderland van Trévarez

Het gerucht gaat dat het verhaal van Alice in Wonderland is gebaseerd op een klein meisje dat haar vakantie doorbracht in Trévarez. Het kasteel en het park waren voor haar één groot wonderland vol spannende ontdekkingen en onverwachte ontmoetingen. Tijdens de kerstperiode dompelt het kasteel zich onder in de wereld van de kleine Alice, vol optische illusies en onmogelijke vormen. Door het kasteelpark, de stallen en het kasteel, loopt een magische lichtroute, met monumentale projecties, lichtgevende objecten en onverwachte verlichting. Gelegen tussen Carhaix en Quimper gaat de kerst in Trévarez dit jaar de verbeeldingskracht te boven!
25 november 2017 t/m 7 januari 2018

De abdij van Bon-Repos twinkelt

In aanloop naar kerst komt ook de majestueuze abdij van Bon-Repos, op enkele kilometers van Mûr-de-Bretagne, in feestelijke sferen. Als de avond valt wordt het hele domein bijzonder verlicht. De levendige kleuren vervormen de stenen en creëren een sprookjesachtige wereld. Een mooie avondwandeling is in en om het monument uitgezet. Daarnaast zijn er concerten, spelletjes en vele andere activiteiten.
17 december 2017 t/m 7 januari 2018

Magische sfeer in Rochefort-en-Terre

Heel Rochefort-en-Terre, één van de favoriete dorpjes van de Fransen, begint bij zonsondergang te fonkelen. De historische façades in de karakteristieke straatjes worden uitbundig versierd met kerstverlichting. Hier wacht een sfeervolle avondwandeling in een magisch decor. De kerstinkopen kunnen worden gedaan bij één van de talrijke boetiekjes en kunstateliers.
24 november 2017 t/m 7 januari 2018

Lichtprojecties in Josselin

In het historische hart van Josselin wordt in aanloop naar kerst een waar licht- en geluidspektakel vertoond. Bij het vallen van de avond wordt op de façade van het stadhuis een sprookje geprojecteerd. Ook in de kronkelende straatjes van Josselin is van alles te beleven, zoals dansvoorstellingen, concerten en straattheater. Voor een unieke beleving van dit stadje in kerstsferen is er een speciale route met een koets uitgezet.
16 december 2017 t/m 1 januari 2018

Een vrolijke en dromerige sfeer in Rennes

De hoofdstad van Bretagne pakt uit met een kerstmarkt met maar liefst 40 sfeervol verlichte houten huisjes. Wandel met een warme chocolademelk of glühwein over de markt en ontdek de Bretonse specialiteiten. Versierde stands met traditionele ambachtelijke cadeaus, kleurrijk houten speelgoed, warme truien en nog veel meer. Natuurlijk mag ook de (warme) cider niet ontbreken. Bij het vallen van de avond komen de muren van het stadhuis tot leven en worden zij het decor van een sprookjesachtig spektakel. Het kunstenaarsduo Battle en Passegand vertellen in hun lichtshow met humor het verhaal van twee eskimo’s, de Anookis, die proberen onze planeet te redden. Na dit verhaal wandel je verder naar het centrum, waar de straatjes sfeervol zijn versierd.
24 november 2017 t/m 7 januari 2018

Boek je hotels in Bretagne bij Booking.com , Trivago of Hotels.com

Kijk voor meer kerstmarkten in andere delen van Frankrijk op de site van het Frans Verkeersbureau.

De leukste kerstmarkten in Frankrijk
3.3 (65%) 4 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.