Shadow

Attracties

Europa-Park sluit 2019 met record af

Europa-Park sluit 2019 met record af

Attracties
Het jaar 2019 was bijzonder voor Europa-Park. Het grootste attractiepark van Duitsland voerde tal van bouwwerkzaamheden uit en deed de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Dit leidde tot de opening van het gloednieuwe indoor waterpark 'Rulantica' en het aangrenzende themahotel 'Krønasår'. De kosten: 180 miljoen euro. Ook was er onder andere de heropening van het Scandinavische themagebied met de nieuwe attractie 'Snorri Touren'. De innovaties en vernieuwingen trokken veel bezoekers. Meer dan 5,7 miljoen bezoekers kwamen in 2019 naar Europa-Park: een nieuw record. Ook het aantal bezoekers uit de Benelux groeide gestaag: dit aantal verviervoudigde de afgelopen tien jaar. (meer…)
Ouwehands Dierenpark geeft eigen merk weer nieuwe impuls met Chinese Light Festival

Ouwehands Dierenpark geeft eigen merk weer nieuwe impuls met Chinese Light Festival

Attracties
The Chinese Light Festival in Ouwehands Dierenpark Rhenen is een echte publiekstrekker. Honderden bezoekers lopen iedere avond door de Dragon Gate het park in. Tweeëndertig lichtobjecten, gemaakt door Chinese kunstenaars, zijn in een kleurrijke wandelroute door het park opgenomen. Verspreid over het park laten de lichtobjecten zien hoe verfijnd deze vorm van kunst is. Tijdens de kunstroute kunnen bezoekers ook genieten van uiteenlopende shows zoals de Witter dan Wit-wintershow, een Kung Fung-demonstratie, de Chinese Leeuwendans. “The Chinese Light Festival” is geopend tot en met 29 februari 2020. (meer…)
Europa-Park opent tweede park: Rulantica

Europa-Park opent tweede park: Rulantica

Attracties
Na een bouwtijd van 26 maanden opent het Duitse Europa-Park vandaag officieel de deuren van zijn nieuwe indoor waterpark: Waterwereld Rulantica. In dit tweede park van Europa-Park draait alles om waterplezier. Dit nieuwe park maakt een familiebezoek aan Duitslands grootste attractiepark en de regio van het Zwarte Woud, zeker vanuit België en Nederland, nog aantrekkelijker. (meer…)
De leukste kerstmarkten in Frankrijk

De leukste kerstmarkten in Frankrijk

Attracties
De kerstmarkten in Duitsland zijn bij Nederlanders het bekendst als het gaat om het bezoeken van een kerstmarkt in het buitenland. Maar vlak ook de kerstmarkten in Frankrijk niet uit! Met name de kerstmarkten in Noord-Frankrijk zijn dichterbij dan menigeen denkt. Of combineer een bezoek aan de kerstmarkten van Parijs met een verblijf in Disneyland Parijs. Het park is nu helemaal in kerstsfeer. Check voor actuele data altijd de officiële websites. (meer…)
Kerstspektakel in Bochum: vliegende kerstman, lichtsculpturen en middeleeuwse markt

Kerstspektakel in Bochum: vliegende kerstman, lichtsculpturen en middeleeuwse markt

Attracties
Iedereen die dit jaar een Duitse kerstmarkt wil bezoeken, moet echt eens naar Bochum afreizen. Misschien is deze stad tussen Duisburg en Dortmund niet de eerste stad die je te binnen schiet, toch is het kerstspektakel van Bochum een echte aanrader. De voormalige industriestad heeft zijn grauwe imago al lang achter zich gelaten en zich ontpopt tot hippe metropool en bruisende studentenstad. Naast de ruim 200 sfeervolle kraampjes met lekkernijen en hebbedingetjes zijn er een aantal bijzonderheden die de kerstmarkt van Bochum uniek maken. Zo is er een heuse vliegende kerstman, gigantische lichtsculpturen en een ijsstokbaan. (meer…)