Shadow

Met de Eurostar naar Frankrijk

Het wintersportseizoen begint weer. Of toch liever zin in een weekje zon? Voor iedereen die milieuvriendelijk op reis wil, of gewoon omdat je geen zin hebt om met de auto te gaan is er de Eurostar naar Frankrijk. Kijk naar de aanbiedingen voor Frankrijk. Stap in en stap relaxt uit op je bestemming.

Laatst gewijzigd: 12 februari 2023.

Reis comfortabel, snel en duurzaam met de Eurostar naar Frankrijk. © NS International
Reis comfortabel, snel en duurzaam met de Eurostar naar Frankrijk. © NS International

Eurostar naar Frankrijk: Met Eurostar Snow op wintersport

Reis met Eurostar naar Frankrijk voor je wintersportvakantie in de Franse skigebieden.

  • Rechtstreeks naar de Franse Alpen
  • Snel & comfortabel reizen
  • Veilig op plaats van bestemming
  • Begin uw wintersportvakantie met Eurostar
Met de Eurostar Snow reis je naar de wintersport in Frankrijk. © Eurostar
Met de Eurostar Snow reis je naar de wintersport in Frankrijk. © Eurostar

Met Eurostar Snow reizen wintersporters snel, ontspannen en zorgeloos rechtstreeks naar de Franse Alpen. Geen files en gladde wegen, maar heerlijk een krantje lezen, een hapje eten en uitgerust aankomen. Reis je met je gezin?
Met de trein op vakantie is een feest voor kinderen. Ontspannen reizen met alle tijd en aandacht voor elkaar.

Met Eurostar naar Parijs of Disneyland

Museumpje pakken, shoppen of in de voetsporen van Emily Parijs ontdekken? Dan reis je natuurlijk met de trein naar Parijs. Vanuit Nederland kun je 10 keer per dag met de Eurostar naar Parijs. Vanaf Utrecht sta je in 3,5 uur in de Franse hoofdstad. Daar kan geen autorit of vliegtuig tegenop.

Ga je een weekendje naar Disneyland Parijs? Ook dan kun je met de Eurostar vanaf Amsterdam in 3,33 uur in Disneyland Parijs zijn. Je stapt voor de hoofdingang van het pretpark uit. Hoe comfortabel en snel wil je het hebben? Boek hier je treintickets naar Disneyland Parijs. De trein naar Disneyland Parijs rijdt van vrijdag tot en met maandag. Kinderen reizen met korting.

Rechtstreeks met Eurostar Sun naar Zuid-Frankrijk

Je kunt ook met de trein naar Zuid-Frankrijk reizen. Dan ben je verlost van die ellenlange files rond Bordeaux of Orange en heb je ook niet te maken met stressvolle autoritten over de Boulevard Péroiphérique in Parijs. Met de Eurostar Sun reis je in de zomermaanden vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel-Zuid naar Valence, Avignon en Aix-en-Provence naar Marseille.

Je reist rechtstreeks en zonder overstappen, omdat de trein niet in Parijs stopt, maar om de Franse hoofdstad heen rijdt. Na Brussel is de eerste stop pas in Valence. Daardoor kun je met deze trein naar de Provence reizen. De reis van Amsterdam naar Marseille duurt exact 6 uur en 3 minuten. Vertrek ’s ochtends vroeg en je hebt al een late lunch of een vroege apéro in Marseille.

De Eurostar Sun rijdt van 6 juli tot en met 31 augustus 2024 zonder overstappen rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk. Je kunt kiezen uit de standard, comfort en premium-klasse. Bekijk prijzen van treintickets voor de Eurostar Sun naar Zuid-Frankrijk.

Lees ook: Met de trein naar Zuid-Frankrijk of met het vliegtuig?

Met de Eurostar naar Frankrijk buiten de zomermaanden

Uiteraard kun je ook de rest van het jaar met de hogesnelheidstrein naar Zuid-Frankrijk, maar dan moet je wel overstappen in Parijs. In de lichtstad moet je met de metro, de RER, naar Gare du Nord naar Gare de Lyon reizen. Metrokaartjes kun je al kopen in het barrijtuig van de Eurostar. Dat scheelt je op Gare du Nord wachttijd voor de kaartjesautomaat. In Parijs brengt metrolijn D je van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Die trip duurt 10 minuten.

Met de trein of vliegen naar Zuid-Frankrijk

Vliegen naar Marseille vanaf Amsterdam-Schiphol naar Marseille duurt 2 als je een rechtstreekse vlucht hebt. Maar dat is exclusief de 2 uur die je minimaal voor vertrek op Schiphol dient te zijn en ook de reistijd naar Schiphol is niet meegerekend. Heb je met het vliegtuig ook nog een overstap op Paris Charles de Gaulle, dan duurt je reis al snel anderhalf tot twee uur langer. En dan is met de trein naar Zuid-Frankrijk reizen een vergelijkbaar snelle optie.

  • Vertrekt in de zomer elke zaterdag vanaf Amsterdam Centraal
  • Vanaf € 164 enkele reis 2e klas
  • Catering aan boord

Tickets voor de Eurostar Sun zijn te koop vanaf 12 maart 2024 om 09:00 uur. Eurostar Sun rijdt elke zaterdag van 6 juli t/m 31 augustus 2024.

Koop je tickets voor Eurostar op NS International.

Tips voor je vakantie in Frankrijk

Bekijk aanbiedingen voor campings in Frankrijk bij Suncamp, Eurocampings, Vodatent (luxe safaritenten in Frankrijk) en Vacanceselect. Kamperen bij de boer in Frankrijk kan via Boerenbed. Vakantiehuizen in Frankrijk kun je boeken bij Interhome en Belvilla. Hotels en vakantieparken kun je boeken bij Pierre et Vacances. Meer Frankrijk vakanties vind je bij De Jong Intra, TUI en OAD. Boek treintickets naar bestemmingen in Frankrijk.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *