Shadow

Insturen van (pers)berichten

board-1647322__340

Reisprofs.nl, de nieuwsbrieven en onze social media-kanalen zoals Facebook en Twitter worden dagelijks geraadpleegd door reislustige consumenten én reisprofessionals zoals travelbloggers, reisjournalisten en medewerkers van pr- en verkeersbureaus.

Persberichten op Reisprofs

De redactie van Reisprofs ontvangt dagelijks persberichten, zowel direct als via derden. We selecteren de berichten en zetten ze online. Voor die service is, net als bij andere persdiensten en nieuwsbanken, een plaatsingstarief verschuldigd. Gratis plaatsing van persberichten is helaas niet mogelijk of alleen met affiliatelinks. De site wordt gemaakt door een team van professionele freelance reisjournalisten. We zijn geen hobbyisten en vrijwilligerswerk doen we ergens anders.
Het is ook mogelijk om commerciële berichten aan te leveren of door ons te laten schrijven. Neem gerust contact op met redactie@reisprofs.nl voor meer informatie.

Opties voor plaatsing van een betaald (pers)bericht

 • Standaard:
  Plaatsing van het persbericht op de website én op social media.
 • Premium:
  Plaatsing van het persbericht op de website,  in de reguliere nieuwsbrief (ruim 2500 abonnees) én op social media.

In zowel de standaard als de premiumplaatsing komt de link follow/index voor 1 jaar.

Prettige korting met de strippenkaart

Ook voor de persberichtenstrippenkaart geldt ‘standaard’ of ‘premium’. Met deze persberichtenstrippenkaart krijg je bovendien nog eens een prettige korting op de plaatsing van je persberichten: 12 keer plaatsen, 10 keer betalen. De strippenkaart blijft onbeperkt geldig en, handig voor PR-bureaus, de strippenkaart is te gebruiken voor alle klanten.

Voordelen van een betaalde plaatsing

 • Plaatsing is ‘standaard’ of ‘premium’.
 • Het persbericht wordt geplaatst met één link follow/index voor één jaar (SEO!) en maximaal twee foto’s.
 • Het bericht wordt geplaatst zonder advertenties in de tekst.
 • Het bericht wordt verspreid via sociale media als Facebook, Twitter, Instagram en Tumblr.

Uitnodigingen voor openingen en persreizen

Uitnodigingen voor persbijeenkomsten en persreizen worden altijd gratis geplaatst in het besloten ledengedeelte van onze site. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor geregistreerde reisjournalisten en reisbloggers en zijn niet zichtbaar voor consumenten. Stuur persuitnodigingen naar redactie@reisprofs.nl

Insturen persberichten

Enkele tips:

 • Vergeet het nieuws niet! Het wordt altijd wel ergens winter of zomer, dus sla die opmerkingen over. Vaak worden persberichten verstuurd met een opsomming van allerlei bekende feiten, maar zonder dat er daadwerkelijk relevant nieuws te melden is.
 • Een persbericht is géén bericht met prijzen, tarieven, aanbiedingen van producten, uitbreiding van hotelkamers etc. Hiervoor hebben we andere mogelijkheden, dus neem gerust contact op met redactie@reisprofs.nl
 • Stuur een of twee rechtenvrije foto’s mee.  Als afzender ben en blijf je verantwoordelijk voor het op correcte wijze regelen van het auteursrecht. Door inzending van de foto verklaar je dat je de rechten correct geregeld hebt en vrijwaar je ons van eventuele claims.
 • Maak het persbericht op in Word-bestand, liefst zonder al te veel opmaak.
 • Stuur je persbericht naar redactie@reisprofs.nl. Je ontvangt dan een offerte en na akkoord voor plaatsing een factuur. Heb je geen budget? Stuur dan je persbericht naar info@reisprofs.nl, maar de kans dat je persbericht geplaatst wordt, is vrijwel nihil.

Dedicated nieuwsbrieven

Wil je een dedicated nieuwsbrief laten versturen? Dat kan. Mail je wens of vraag naar redactie@reisprofs.nl.

Reisreportages

Door ons gemaakte reisreportages worden geplaatst in het openbare deel van de site en via nieuwsbrieven en social media verspreid. Reisreportages maken we zowel op eigen initiatief als op uitnodiging. Stuur je voorstel voor een persreis die we voor jouw bestemming/accommodatie kunnen maken naar redactie@reisprofs.nl.

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.