Shadow

Center Parcs en Missing Chapter Foundation in duurzame samenwerking

Center Parcs duurzaam

De Pierre et Vacances Center Parcs Group gaat naar aanleiding van de jongste Kids Climate Conference op Center Parcs Het Heijderbos meer doen aan duurzame initiatieven voor gezinnen.

De derde editie van de Kids Climate Conference vond afgelopen weekend plaats. Daarbij heeft Center Parcs een overeenkomst getekend met de Missing Chapter Foundation, die is opgericht door Prinses Laurentien van Oranje.

Voor zowel Center Parcs als MCF staan de interactie tussen kinderen en volwassenen, alsmede de zorg voor een gezond en duurzaam leven door middel van plezier, bewustwording en actie centraal. Dit vormt dan ook de basis van de samenwerking. Volgens MCF biedt de gezinsdynamiek veel mogelijkheden om op een natuurlijke, aantrekkelijke en laagdrempelige manier het gesprek aan de gaan over duurzaamheid en gezondheid, om ook daadwerkelijk tot actie tot komen. Mits goed ondersteund, kunnen en willen kinderen hier een rol in spelen. MCF heeft hierin veel ervaring opgedaan met het baanbrekende landelijke initiatief WaterSpaarders, waarbij kinderen hun gezin aanzetten om niet langer dan vijf minuten te douchen. Nu is de gemiddelde douchetijd in Nederland 9 minuten. Vier minuten korter levert een enorme besparing op van water en energie en voor de portemonnee van gezinnen.

Programma’s

Het partnerschap behelst de ontwikkeling van activiteiten voor gezinnen in de Center Parcs parken rondom twee MCF programma´s: “Raad van Kinderen” en “KidsKracht”. Deze initiatieven hebben tot doel de denkkracht van kinderen te integreren in de besluitvorming van de organisatie op het hoogste niveau.

Oplossingen voor het milieu

Tijdens de dialoogsessie die Laurentien van Oranje aanging met kinderen en directeuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, werd op interactieve wijze gezocht naar ideeën om beter om te gaan met het water op aarde en andere milieuproblemen. “Kinderen denken altijd vanuit wat nodig en mogelijk is. Juist dat is nodig voor innovatie en nieuwe oplossingen. Dat zet bestuurders en besluitvormers die uiteindelijk beslissingen moeten nemen voor een duurzame toekomst aan het denken, om het vervolgens anders te doen. Want de stem van kinderen mag nooit vrijblijvend zijn,” aldus Laurentien van Oranje. Door middel van slimme rekensommen werd berekend hoeveel water we kunnen uitsparen als we allemaal vier minuten korter douchen. Met het kersverse partnership streven Center Parcs en MCF naar de uitvoering van deze en vele andere initiatieven.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!