Shadow

Met een Tesla op roadtrip door Amerika

Autoland Amerika is dé bestemming voor een roadtrip per camper of per huurauto. Maar ja, zo’n roadtrip is niet erg duurzaam toch? Mis, want je kunt nu ook roadtrips door Amerika maken met een elektrische auto.

Met een elektrische auto op rondreis door Amerika

Met een elektrische auto op rondreis door Amerika. Zet in San Francisco wel je huurauto op de handrem. © Amerika Plus
Met een elektrische auto op rondreis door Amerika. Zet in San Francisco wel je huurauto op de handrem. © Amerika Plus

Veel Nederlanders willen best duurzaam reizen, als het ze maar een beetje makkelijk wordt gemaakt. En wie in Nederland met veel plezier in een elektrische auto rondrijdt, wil op vakantie eigenlijk liever niet overstappen in een vervuilende diesel- of benzinewagen. Voor camper- en autorondreizen in de Verenigde Staten was je tot dusverre aangewezen of fossiele auto’s en campers, maar AmerikaPlus is er nu in geslaagd om drie rondreizen door Amerika samen te stellen waarbij je met een elektrische auto rijdt. Onderweg zijn voldoende laadpalen om op te laden. De routes zijn in zomer van 2023 getest door medewerkers van AmerikaPlus en worden in 2024 aangeboden.

Roadtrip met een elektrische auto in het westen van Amerika

Dankzij dit initiatief kun je nu ook een rondreis door Californië met een Tesla maken. Van de drie rondreizen per elektrische auto worden er twee rondom San Francisco, Los Angeles en Las Vegas aangeboden. Het gaat om rondreizen met een Tesla van 15 of 23 dagen. Het vinden van laadpunten in San Francisco is eenvoudig, dankzij een goed ontwikkeld netwerk van laadinfrastructuur.

Hoe vind je oplaadpunten in San Francisco en Los Angeles?

Populaire laadstations zijn te vinden in parkeergarages, winkelcentra en zelfs bij toeristische attracties. Je gehuurde Tesla kan zelf laadpunten vinden. Maar je kunt ook apps zoals PlugShare, EVgo, Tesla Supercharger, ChargePoint gebruiken om real-time informatie te krijgen over beschikbare laadpunten. Het kan best zijn dat je die apps al op je telefoon hebt staan, omdat je ze ook al in Europa gebruikt. Veel hotels en winkelcentra bieden ook oplaadfaciliteiten, zodat je je elektrische voertuig gemakkelijk kunt opladen terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Met een elektrische auto rondreizen door Florida

De derde rondreis met een elektrische auto wordt aangeboden in Florida en bestaat uit een rondreis van 12 dagen. Florida heeft een groeiend aantal laadstations, vooral langs de populaire snelwegen en toeristische bestemmingen. Gebruik apps zoals ChargePoint en Tesla Destination Charging om eenvoudig de dichtstbijzijnde laadpunten te vinden terwijl je geniet van de warme zonneschijn van de Sunshine State.

AmerikaPlus heeft deze rondreizen door Amerika met een elektrische auto zodanig samengesteld dat je minder kilometers per dag rijdt. Daardoor is er ter plekke meer tijd om de omgeving te verkennen. De reisprogramma’s zijn dusdanig samengesteld dat er rekening wordt gehouden met het (snel)laden van de auto, waardoor er regelmatig meerdere nachten op dezelfde locatie wordt verbleven. Hierdoor is er meer tijd om een plek beter te leren kennen en zo goed mogelijk te ervaren.

Slow travel met een elektrische auto door Amerika

Maak een rondreis door Florida met een elektrische auto. © Amerika Plus
Maak een rondreis door Florida met een elektrische auto. © Amerika Plus

Reizen met een elektrische auto door Amerika is dus eigenlijk ook een vorm van slow travel waarbij u ook nog eens iets terug doet voor de planeet. Bij deze groene reizen is bovendien gelet op een selectie van hotels op basis van hun investering in duurzaamheid en wordt er zo veel mogelijk gekozen voor rechtstreekse vluchten.

Lees ook: Met de camper door Amerika in 21 tips

Kijk voor camper-aanbiedingen, ook voor wegbrengacties in Amerika en Canada bij World Wide Campers, Travelhome en AmerikaPlus. Rondreizen door Amerika kun je boeken bij Van Verre.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.