Shadow

Reisadviezen in Europa: Welke reisadviezen gelden in de Europese landen

Reisadviezen voor landen in Europa veranderen snel nu veel landen in Europa de inreisbeperkingen opheffen. In dit overzicht zetten we de belangrijkste reisadviezen voor Europese landen op een rij.

Update: 14 april 2023

Check de reisadviezen in Europa: In een aantal Europese landen moet je ook een pcr-test laten zien als je een boosterprik hebt gehad. © Samuel Francis Johnson / Pixabay
Check de reisadviezen in Europa: In een aantal Europese landen moet je ook een pcr-test laten zien als je een boosterprik hebt gehad. © Samuel Francis Johnson / Pixabay

Reisadviezen in Europa veranderen momenteel snel. Check daarom de website van de Nederlandse overheid om te zien aan welke inreisregels u moet voldoen en welke documenten u moet tonen bij terugkeer naar Nederland. Voor reisadviezen voor landen buiten Europa hebben we een apart artikel. En hier lees je alles over reisadviezen naar bestemmingen in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en het Caraïbisch Gebied.

Quarantaine bij terugkeer naar Nederland uit een zeerhoogriscogebied

Bij terugkeer uit een zeerhoogrisicogebied moet iedereen vanaf 13 jaar en ouder tien dagen verplicht in quarantaine. Dat geldt ook als u hersteld bent van corona of volledig gevaccineerd bent. Alleen als u geboosterd bent, hoeft u sinds 2 februari 2022 niet meer verplicht in quarantaine. De quarantaineplicht gaat in op de eerste dag na uw terugkomst in Nederland. Met een negatieve testuitslag van de GGD kunt u op dag 5 de quarantaine verkorten.

Terugkeer naar Nederland uit landen met een geel of oranje reisadvies

Als u uit een land met een geel reisadvies terugkomt in Nederland, moet u een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs laten zien. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Als u met het vliegtuig reist moet u een gezondheidsverklaring invullen en bij u houden. Reist u naar Nederland vanuit een Europees land met een oranje reisadvies? Vul dan voor vertrek deze tool van de Nederlandse overheid in om te zien aan welke verplichtingen u moet voldoen.

Wij doen ons best om de nieuwste reisadviezen zo snel mogelijk te verwerken, maar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten of achterhaalde reisadviezen. Check altijd zelf de websites van de Nederlandse overheid en de overheidswebsites van de landen waar u naartoe gaat.

Inreisregels voor bestemmingen buiten de EU/Schengen-zone

Zo gelden sinds 22 december 2021 nieuwe inreisregels voor reizigers die van buiten de EU/Schengenzone naar Nederland komen. Zij moeten altijd een negatieve testuitslag bij zich hebben. Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden moeten altijd verplicht 10 dagen in quarantaine. Deze regels gelden ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Deze quarantaineperiode kan worden verkort met een negatieve test bij de GGD op dag 5 van de quarantaine. 

De andere uitzonderingen op de quarantaineplicht blijven bestaan. Dat geldt ook voor de andere uitzonderingen op de testplicht. Het zijn bijvoorbeeld uitzonderingen op de testplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor mensen die werken in de transportsector.

De nieuwe inreisregels gelden niet voor reizigers uit:

Coronatests

In de reisadviezen in Europa melden we ook in welke landen Nederlanders een coronatest moeten laten zien, ook al zijn ze gevaccineerd en geboosterd.

Reisadvies Albanië

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Albanië is groen. Alleen voor de grensgebieden met Kosovo geldt code geel. Hier kunnen nog niet-geruimde mijnen liggen. Onveilige gebieden waar nog mijnen liggen zijn vaak aangegeven met waarschuwingsborden. Sinds 1 mei 2022 hanteert Albanië geen inreisbeperkingen meer.

Reisadvies Andorra

Update 9 mei 2022: De kleurcode van Andorra is groen. Reizigers mogen Andorra inreizen en hoeven bij aankomst niet in quarantaine. Maar Andorra hanteert nog wel inreisregels:

Voor reizigers van Andorra naar Frankrijk geldt dat een coronabewijs moet worden getoond. Dit mag zijn een vaccinatiebewijs (2 vaccinaties, 1 na herstel van corona, 1 vaccinatie bij Janssen), herstelbewijs (van minimaal 11 en maximaal 180 dagen) of een negatief testresultaat van minder dan 24 uur oud. Als dit niet mogelijk is mag men bij aankomst in Frankrijk METEEN een antigeentest laten doen om verder te kunnen reizen.

Bovenstaande inreisregels gelden voor alle toeristische reizen. Uitzondering: Reizigers die om beroeps of dringende medische redenen de grens over gaan.

Ook in Andorra zelf gelden nog coronaregels: Alle personen vanaf 16 jaar moeten een coronabewijs (DCC) kunnen laten zien als zij toegang willen tot: cafés, restaurants, hotels en andere toeristische verblijfplaatsen, B & B’s, spa’s, musea, bibliotheken, bioscopen en sportzalen. Ook voor kapperszaken, schoonheidssalons, casino’s, medische centra (ziekenhuizen), bejaardentehuizen en dagverblijven geldt deze vereiste.

NB: voor toegang tot skistations, het beoefenen van ALLE sneeuwsporten en voor de toegang tot skiliften is het aantonen van een coronabewijs (DCC) zonder uitzondering een vereiste.

Voor toegang tot plekken in de buitenlucht waar meer dan 1000 personen bijeen zijn en tot ruimtes (binnen) waar meer dan 100 personen bijeen zijn is het coronabewijs (DCC) ook verplicht.

Reisadvies België

Update 31 mei 2022: Het reisadvies voor België is groen. Er zijn geen inreismaatregelen meer voor reizigers uit Nederland. Lees voor meer informatie over de inreismaatregelen en de uitzonderingen de website van de Belgische overheid.

Reisadvies Bosnië-Herzegovina

Update 16 februari 2022: De kleurcode voor Bosnië en Herzegovina is geel. Reizen naar Bosnië en Herzegovina is mogelijk, maar let op: er zijn inreisbeperkingen. U kunt reizen naar Bosnië en Herzegovina als u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoet:

 • U volledig gevaccineerd bent met 2 doses. De 2e vaccinatie moet minimaal 14 dagen eerder zijn gedaan, of;
 • U 1 vaccinatie heeft gekregen van het Janssen-vaccin. Deze (eenmalige) vaccinatie moet minimaal 14 dagen eerder zijn gedaan, of;
 • U een negatieve antigeentest heeft die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst, of;
 • U een negatieve PCR-test heeft die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst, of;
 • U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
 • U met een herstelbewijs kunt laten zien dat u minimaal 14 en maximaal 180 dagen geleden COVID-19 heeft gehad.
 • U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Zie voor meer informatie de website van de Bosnische overheid.

Reisadvies Bulgarije

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Bulgarije is groen. Er zijn geen inreisbeperkingen meer. De meest recente informatie vindt u op de website van het Bulgaarse ministerie van Gezondheid (informatie in het Bulgaars). Ook kunt u zich informeren via de website van het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Engelstalige nieuwssites Novinite en The Sofia Globe.

Reisadvies Cyprus

Update 31 mei 2022: Het reisadvies voor Cyprus is groen. Cyprus hanteert vanaf 1 juni 2022 geen inreisvoorwaarden meer. Actuele coronamaatregelen staan in het Engels op deze site van de Cypriotische overheid.

Reisadvies Denemarken

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Denemarken is groen. Denemarken heeft sinds 29 maart 2022 alle inreisbeperkingen geschrapt. Lees voor meer informatie over de coronaregels en -maatregelen in Denemarken de website van de Deense overheid (informatie in het Engels).

Reisadvies Duitsland

Update 31 mei 2022: Duitsland is groen. Vanaf 1 juni 2022 heb je geen coronabewijs meer nodig voor Duitsland. In het openbaar vervoer en vliegtuigen moet u nog wel een FFP2-mondkapje op. Check altijd voor u vertrekt de website van het Duitse ministerie van Gezondheid voor de meest actuele inreisregels.

Boek een vakantie in Duitsland bij onder meer ANWB Camping, Landal of Interhome Vakantiehuizen. Het Duits Verkeersbureau heeft een Engelstalige site gemaakt met informatie over coronaregels en – maatregelen in Duitsland.

Reisadvies Estland

Update 31 mei 2022: De kleurcode voor Estland is groen. Estland heeft geen inreisbeperkingen meer voor Nederlanders. De regels kunnen echter per week veranderen. Lees hier de actuele regels voor reizen naar Estland.

Meer informatie kunt u lezen op de website van het Estse Ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reisadvies Finland

Update 31 mei 2022: De kleurcode voor Finland is groen. Finland hanteert geen inreisregels meer voor inwoners van EU- en Schengenlanden.

Lees voor meer details en uitzonderingen op de website van de Finse grenspolitie (informatie in het Engels). De inreisregels voor Finland zijn ingewikkeld en worden uitgebreid uitgelegd op de site FINENTRY (informatie in het Engels).

Reisadvies Frankrijk

Update 2 augustus 2022: Frankrijk heeft alle inreisvoorwaarden geschrapt. Sinds 14 maart 2022 is in de meeste gevallen de ‘pass vaccinal’ niet meer nodig als toegangsbewijs. Je kunt zonder pass vaccinal naar bijvoorbeeld restaurants en musea. Alleen om gezondheidsinstellingen te bezoeken, moet je nog een pass vaccinal kunnen. Mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar worden sterk aangeraden.

Om de pass vaccinal te verkrijgen moet iedereen ouder dan 18 jaar en één maand het volgende overleggen:

 • Een bewijs van vollledige vaccinatie: 2 doses + boosterprik binnen 4 maanden na de 2e prik.
 • Een bewijs van herstel van meer dan 11 dagen na een positieve coronatest en van minder dan 4 maanden geleden.
 • Een verklaring van een contra-indicatie voor vaccinatie.

Om de pass vaccinal te verkijgen moeten 16- en 17-jarigen het volgende overleggen:

 • Een bewijs van twee mRNA-vaccinaties (booster niet verplicht), behalve in de volgende twee gevallen:
  1) de persoon heeft al een coronabesmetting doorgemaakt en kan daarom met één dosis van het vaccin volstaan,
  2) de persoon heeft minimaal 14 dagen na de eerste injectie corona gehad en hoeft daarom de tweede dosis van het vaccin niet te nemen.

Een coronabewijs (DCC) is een vaccinatie-, herstel- of testbewijs

 • Het vaccinatiebewijs geldt als u volledig gevaccineerd bent (7 dagen of langer geleden gevaccineerd met 2 doses van Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield, of 28 dagen of langer geleden 1 keer gevaccineerd met het Janssen-vaccin). Ook is het vaccinatiebewijs geldig als u naast uw volledige vaccinatie een boosterprik heeft gehad.
  • Kinderen vanaf 12 jaar moeten volledig zijn gevaccineerd. Een boostervaccinatie is dan niet nodig.
 • Met het herstelbewijs kunt u laten zien dat u hersteld bent van COVID-19. Uw herstelbewijs moet tussen de 11 en 180 dagen oud zijn.
 • Voor het testbewijs heeft u een negatieve COVID-19 testuitslag. Dit kan een PCR/NAAT-test zijn die niet ouder dan 78 uur is of een antigeentest, niet ouder dan 48 uur.

Bekijk de actuele inreisregels op de site van de Franse Ambassade in Nederland of het Frans verkeersbureau in Nederland. (allebei Nederlandstalig).

Bekijk aanbiedingen voor campings in Frankrijk bij Suncamp, ANWB Campings (ook voor naturistencampings in Frankrijk), Eurocampings, Vodatent (luxe safaritenten in Frankrijk), Campings.com en Vacanceselect. Kamperen bij de boer in Frankrijk kan via Boerenbed. Vakantiehuizen in Frankrijk kun je boeken bij Interhome, Belvilla en Elizawashere. Hotels en vakantieparken kun je boeken bij Pierre -et- Vacances. Boek treintickets naar bestemmingen in Frankrijk.

Reisadvies Griekenland

Update: 2 mei 2022: Het reisadvies voor Griekenland is groen. De inreisbeperkingen zijn opgeheven.

Bekijk aanbiedingen voor je Griekenland vakantie bij onder meer TUI, De Jong Intra, ElizaWasHere, Prijsvrij, Corendon, Sunweb en Eilandhoppenopmaat.

Reisadvies Groenland

Update 31 mei 2022: Het reisadvies voor Groenland is groen. Sinds 18 mei 2022 zijn alle inreisrestricties opgeheven. Bekijk alle actuele corona-informatie op de site van Visit Greenland.

Reisadvies Hongarije

Update 29 april 2022: Hongarije heeft kleurcode groen. Hongarije heeft alle inreisbeperkingen opgeheven. U hoeft geen vaccinatie-, test- of herstelbewijs meer te laten zien.

Reisadvies Ierland

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Ierland is groen. Ierland heeft alle inreismaatregelen met betrekking tot corona opgeheven. Lees meer over het coronavirus in Ierland op deze Engelstalige overheidswebsite.

Reisadvies IJsland

Update 29 april 2022: het reisadvies voor IJsland is groen. Alle inreisbeperkingen voor IJsland zijn opgeheven.

Bekijk aanbiedingen naar IJsland voor rondreizen, groepsreizen en singlereizen bij Shoestring Sawadee, Riksja Travel, Voigt Travel, BBI-Reizen en Trivago.

Reisadvies Italië

Update 31 mei 2022: Het reisadvies voor Italië is groen. Italië hanteert sinds 31 mei 2022 geen inreisregels meer. Ook hoef je in Italië zelf nergens meer een coronapas te laten zien. Wel geldt op sommige plekken nog een mondkapjesplicht. Bekijk actuele coronaregels in Italië op de Engelstalige website van het Italiaans verkeersbureau.

Reisadvies Kosovo

Update 14 april 2023: Het reisadvies voor Kosovo is groen. Alleen voor het noordelijk deel aan de grens met Servië geldt vanwege spanningen met het buurland code oranje. Het gaat om het gebied rond de steden Zvečan, Zubin Potok, Leposavic en noord-Mitrovica. Op 23 april 2023 worden in het noorden van Kosovo lokale verkiezingen gehouden. In dit gebied wonen veel Serviërs en een belangrijk deel van hen verzet zich tegen deze verkiezingen. In de aanloop naar en op de dag van de verkiezingen kunnen demonstraties plaatsvinden. Deze demonstraties zijn gericht tegen de onafhankelijkheid van Kosovo, die door Servië niet wordt erkend. Demonstraties kunnen gewelddadig worden. 

Kosovo hanteert geen inreisregels voor corona. Neem wel je vaccinatiebewijs mee.

In afgelegen en onbewoonde gebieden van Kosovo kunnen nog mijnen en bommen liggen. Dit is vaak aangegeven met borden, maar niet altijd. De wegen en paden zijn grotendeels vrij.

Reisadvies Kroatië

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Kroatië is groen. Kroatië hanteert geen inreisregels meer voor reizigers die uit een EU-of Schengenland komen.

Vakanties naar Kroatië kun je boeken bij TUI, De Jong Intra, Sunweb en Prijsvrij. Aanbiedingen voor vakantiehuizen in Kroatië vind je bij Interhome en Belvilla. Campings in Kroatië boeken kan bij ANWB Campings (ook voor naturistencampings in Kroatië), Suncamp, Campings.com en ACSI-Eurocampings (inclusief naturistencampings in Kroatië).

Reisadvies Letland

Update 30 septemberl 2022: Het reisadvies voor Letland is groen. Alleen voor een 5 kilometer brede grensstrook tussen Letland en Belarus en Letland en Rusland is de kleurcode oranje. Door veiligheidsrisico’s heeft Letland de noodtoestand uitgeroepen voor de regio’s die grenzen aan Belarus (Wit-Rusland) en Rusland. Dit betekent dat er meer grenswachten, politie en militairen aanwezig kunnen zijn. In het gebied langs de hele grens gelden beperkte rechten en vrijheden. Ook kunnen grensposten gesloten zijn.

Letland hanteert sinds 1 april 2022 geen inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Een overzicht en meer informatie over reizen naar Letland is te vinden op de website van het Letse ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reisadvies Litouwen

Update 23 februari 2022: Het reisadvies voor Litouwen is groen. Er zijn geen inreisbeperkingen meer voor reizigers uit Nederland. 

Reisadvies Liechtenstein

Update 28 februari: het reisadvies is groen. Er gelden geen inreisbeperkingen meer. Hoteltip: Das Gorfion Familotel in Malbun, Liechtenstein.

Reisadvies Luxemburg

Update 29 april 2022: De kleurcode van Luxemburg is groen. Alle inreisbeperkingen zijn opgeheven. Bekijk actuele Engelstalige inreisinformatie op de site van de Luxemburgse overheid.

Reisadvies Malta

Update 17 juni 2022: Het reisadvies voor Malta is groen. Sinds 2 mei 2022 hoeft u geen Passenger Locator Form meer in te vullen als u op vakantie naar Malta gaat. Kinderen onder de 12 jaar hoeven sinds 6 juni 2022 geen negatieve pcr-test meer te tonen.

Sinds 11 april 2022 hanteert Malta nieuwe inreisregels. U kunt naar Malta reizen met een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve pcr-test. Die negatieve PCR-test mag niet meer dan 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. Een negatieve snelle test die niet meer dan 24 uur voor aankomst is afgenomen is ook toegestaan. Lees actuele coronaregels op Malta op de site van het Maltese verkeersbureau (in het Engels).

Bekijk Malta-aanbiedingen bij TUI.nl, De Jong Intra, Andolives, Elizawashere, Trivago en Prijsvrij.

Reisadvies Moldavië

Update 1 april 2022: Het reisadvies voor Moldavië is geel. Alleen voor Transnistrië in het oosten geldt een negatief reisadvies/code rood. In Moldavië geldt de noodtoestand. Het luchtruim boven Moldavië is sinds 21 maart 2022 weer gedeeltelijk geopend. Vluchten van en naar de internationale luchthaven van Chisinau zijn weer mogelijk. Reis niet naar Transnistrië. De Moldavische autoriteiten hebben geen controle in dit gebied dat zichzelf onafhankelijk heeft verklaard. Sinds 17 maart 2022 zijn er geen inreismaatregelen meer door corona. U kunt Moldavië zonder vaccinatie – of testresultaat binnenreizen.

Reisadvies Monaco

Update 9 juni 2022: Monaco is groen. U hoeft geen coronabewijs te laten zien als u naar Monaco reist.

Reisadvies Montenegro

Update 9 mei 2022: Het reisadvies voor Montenegro is groen. Montenegro hanteert geen inreisregels meer rondom het coronavirus.

Reisadvies Noord-Macedonië

Update 9 juni 2022: Het reisadvies voor Noord-Macedonië is groen en er gelden geen inreismaatregelen meer. Meer informatie vindt u op de website van de overheid van Noord-Macedonië.

Reisadvies Noorwegen en Spitsbergen

Update 22 februari 2022: Het reisadvies voor Noorwegen is groen. Noorwegen is geopend voor alle reizigers. Er zijn geen inreismaatregelen meer door corona.

Boek campings in Noorwegen bij ANWB Campings en Eurocampings. Kijk voor meer vakanties naar Noorwegen bij TUI, Voigt Travel, De Jong Intra, BBI Travel en Nordic.

Reisadvies Oekraïne

Update 29 april 2022: Vanwege de Russische inval in Oekraïne geldt voor heel Oekraïne een negatief reisadvies. De Nederlandse ambassade wordt weer verplaatst naar Kiev.

Reisadvies Oostenrijk

Laatst gewijzigd 28 maart 2023: Het reisadvies voor Oostenrijk is groen. Alle coronaregels in Oostenrijk komen op 30 april 2023 te vervallen. Tot die tijd moet u in ziekenhuizen, zorginstellingen en apotheken een FFP-2-mondkapje dragen. Ook bent u verplicht daar uw 3G-coronabewijs te laten zien (coronavaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test) In Wenen moet u nog tot 30 april een FFP2-mondkapje op in het openbaar vervoer. Bekijk de actuele coronaregels op de site van de Oostenrijkse ambassade (Engelstalig)

Boek je zomervakantie in Oostenrijk bij ANWB-camping, TUI en De Jong Intra. Boek een vakantiehuis in Oostenrijk bij Belvilla of Interhome of bekijk aanbiedingen voor een van de Landal-parken in Oostenrijk.

Reisadvies Polen

Update 6 juli 2022: Het reisadvies voor Polen is groen. Het toegangs- en verblijfsverbod in de grensregio met Belarus is zo goed als ingetrokken. Alleen een strook van 200 meter tot aan de echte grens is nog verboden terrein (code rood / negatief reisadvies). De grensovergangen met Belarus zijn weer (beperkt) open.

Er gelden geen inreisbeperkingen meer in Polen door corona.

Reisadvies Portugal

Update 4 juli 2022: Het reisadvies voor Portugal is groen. Er zijn geen inreisvoorwaarden meer voor Portugal. U hoeft geen coronabewijs te laten zien. Dat geldt ook voor Madeira. Meer informatie is in het Engels te vinden op de website van Visit Portugal. Voor Madeira gelden geen inreisbeperkingen meer.

Voor de Azoren gelden soms andere maatregelen dan voor het vasteland. U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) naar de Azoren reizen.

Kijk voor een actueel overzicht van maatregelen op de Azoren op de website van de lokale overheid (informatie in het Portugees) en voor Madeira op de website over het bezoeken van Madeira.

Bekijk aanbiedingen naar Portugal bij TUI, Corendon, Prijsvrij, De Jong Intra en Primavera. Meer bijzondere vakantie-accommodaties en rondreizen door Portugal kun je boeken bij Elizawashere, Shoestring en Sawadee. Aanbiedingen voor vakantiehuizen en finca’s in Portugal vind je bij Interhome en Natuurhuisje.nl.

Reisadvies Roemenië

Update 23 maart 2022: Het reisadvies voor Roemenië is groen. Er gelden geen inreisregels meer voor Roemenië.

Reisadvies Rusland

Update 14 oktober 2022: Het reisadvies voor Rusland is rood (niet reizen) en oranje (alleen noodzakelijke reizen). Het reisadvies is rood voor de aan Oekraïne grenzende regio’s Branskaya, Kurskaya, Belgorodkaya, Voronezhkaya en Rostovskaya. En ook voor voor Tsjetsjenië en overige gebieden van de Noord-Kaukasus, zoals Dagestan en Ingoesjetië. Reis ook niet naar Kabardino-Balkarië (ook de Elbrus-regio) en het zuidelijke en oostelijke grensgebied van Stavropolski Kraj met Dagestan en Tsjetsjenië. Voor de rest van Rusland geldt code oranje. Ga dus momenteel niet op vakantie in Rusland.

Reisadvies San Marino

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor San Marino is groen. Bij ons zijn geen inreisregels voor San Marino bekend.

Reisadvies Servië

Update 9 mei 2022:  Het reisadvies voor Servië is groen. Servië heeft alle inreisvoorwaarden afgeschaft. Lees meer over coronamaatregelen in Servië op de Engelstalige site van het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies Slovenië

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Slovenië is groen. Slovenië heeft per 19 februari 2022 alle inreisregels afgeschaft.

Meer informatie staat in het Engels op de site van het Sloveense Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Reisadvies Slowakije

Update 20 december 2022: Het reisadvies voor Slowakije is groen. Alleen voor de grensstrook met Oekraiïne geldt code geel. Er gelden geen inreisbeperkingen meer in Slowakije door corona.

Reisadvies Spanje en Catalonië

Update 24 oktober 2022: Het reisadvies voor Spanje is groen. Alle corona-inreisvoorwaarden in Spanje zijn opgeheven.

Boek je vakantie naar de Canarische Eilanden bij TUI, De Jong Intra, Eliza was Here, Corendon en Sunweb.

Op vakantie naar Spanje: bekijk het aanbod van de Jong Intra, Corendon, Prijsvrij of TUI. Kijk voor vakantiehuizen in Spanje bij Comfortvilla, Interhome en La Casita (exclusieve vakantiehuizen in Andalusië).

Reisadvies Tsjechië

Update 29 april 2022: Het reisadvies voor Tsjechië is groen. Alle inreisbeperkingen naar Tsjechië zijn opgeheven. Je hoeft geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of testbewijs meer te laten zien.

Reisadvies Turkije

Update 3 juni 2022: Het reisadvies voor Turkije is geel. Alleen voor de grenzen met Syrië en Irak geldt code rood. De kleurcode van het reisadvies voor de grensovergang bij Habur (Turkse-Iraakse grensovergang) en de provincies Şırnak en Hakkari is oranje. Sinds 1 juni 2022 mag je zonder vaccinatiebewijs of test- en herstelbewijs Turkije inreizen. 

Vliegt u naar Turkije? Dan moeten reizigers van 6 jaar en ouder zich digitaal registreren via deze website van de Turkse overheid. Deze digitale registratie moet maximaal binnen 72 uur voor de geplande aankomstdatum Turkije gedaan zijn. U krijgt dan een autorisatiecode (HES-code) die u moet aantonen bij controles. Dit geldt niet voor transitpassagiers. Op de luchthaven van vertrek kan om uw registratie gevraagd worden (op papier of een screenshot op uw telefoon).

Bekijk aanbiedingen naar Turkije bij onder meer Corendon, TUI, De Jong Intra.

Reisadvies Vaticaanstad

Update 3 mei 2022: Het reisadvies voor Vaticaanstad is groen. Zie verder het reisadvies voor Italië.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk / Groot Brittannië

Update 13 december 2022: Van 23 december tot en met 26 december 2022 (tweede kerstdag) en van 28 tot en met 31 december 2022 worden personeelsstakingen verwacht bij de UK Border Force (= paspoortloketten) op verschillende luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast vinden er in de komende weken nationale spoorwegstakingen plaats die van invloed kunnen zijn op de dienstregeling van de Eurostar.
Update 15 maart 2022: Het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk is groen. Sinds 18 maart 2022 gelden in het Verenigd Koninkrijk geen inreisbeperkingen meer.

Reisadvies Wit-Rusland / Belarus

Update 7 maart 2022: Het reisadvies voor Wit-Rusland / Belarus is rood. Reis niet naar Belarus.

Reisadvies Zweden

Update 22 februari 2022: Het reisadvies voor Zweden is groen. Er zijn geen inreisbeperkingen meer vanwege corona, maar het aantal coronabesmettingen in Zweden is nog wel zeer hoog.

Bekijk Zweden-vakanties bij TUI, De Jong Intra, Voigt Travel, BBI-Travel en Nordic. Boek een camping in Zweden bij Vodatent (luxe safaritenten), ANWB Camping of Eurocampings.

Reisadvies Zwitserland

Update 28 februari 2022: Het reisadvies voor Zwitserland is groen. Er gelden geen inreisbeperkingen om naar Zwitserland te reizen. 

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.