Shadow

Alles over campers en camperen

Handige tips, mooie reisreportages en leuke aanbiedingen. In dit overzicht vind je alles wat je wilt weten om je campervakantie voor te bereiden, te lezen waar je fijn kunt camperen en je campervakantie te boeken.

Tips voor je campervakantie

Camper op camping
Camper op Mather Campground Grand Canyon

Misschien heb je een eigen camper, huur je er al jaren een of ben je juist een ‘beginner’ en van plan om dit jaar eens zo’n mooie reis te maken. De meest populaire verre bestemmingen voor een campertrip zijn Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld. Maar ook in Europa kan het soms gemakkelijker zijn om een camper te huren. Waar je op moet letten bij het huren van een camper lees je in deze 7 tips.

En wordt het toch de Verenigde Staten? Dan wensen we je nu al veel camperplezier in dit prachtige land met brede wegen, goedkope benzine en een keur aan campers. Wel moet je op tijd zijn met boeken. Regel ook je vliegticket en vraag je ESTA aan. Lees ook deze 22 tips voor het huren van een camper in Amerika.

Blijf je in Europa en ga je met je eigen camper op pad? Heerlijk toch. Je bent niet afhankelijk van campings maar kun je ook terecht op camperplaatsen. We geven je een aantal tips waar je op moet letten als je met je camper door Europa reist.

Bijzondere bestemmingen voor campervakanties

Ga je met je gezin op pad dan is Canada heel populair en staat op nummer 1 als kindvriendelijke bestemming. Australië en Nieuw-Zeeland maken die top 3 compleet. Lees hier waarom Canada zo populair is. 

Op naar Japan. Want dit land staat steeds vaker als populaire camperbestemming op verlanglijstjes. En sportliefhebbers weten precies wanneer ze er moeten zijn en combineren een bezoek aan de Olympische en Paralympische spelen in Japan met een camperreis

Cuba is ook zo’n land dat in opmars is als camperland. Worldwide Campers is een samenwerking aangegaan met Daiquirí Tours in hoofdstad Havana om ook aan de Nederlandse vraag te kunnen voldoen. Lees meer over een campervakantie in Cuba.

Inspiratie voor je camperreis

Mount Rushmore, Black Hills South Dakota © Nico van Dijk
Mount Rushmore, Black Hills South Dakota © Nico van Dijk

Inspiratie nodig voor een camperreis? Wat dacht je van Mount Rushmore National Memorial, Black Hills, South Dakota. De vier in graniet uitgehakte hoofden van Amerikaanse presidenten, zijn samen met het Witte Huis en het Capitool in Washington waarschijnlijk dé iconen van de Amerikaanse democratie. Voor Amerikanen is het echt een soort bedevaartsoord en ook voor niet-Amerikanen is een bezoek aan Mount Rushmore zeker de moeite waard.

Bekijk ook Salt Lake City, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah. Zeker een perfecte start voor je campervakantie en als begin- en eindpunt voor een rondreis langs nationale parken als Grand Teton National Park en Yellowstone National Park.

En dan natuurlijk het Yellowstone National Park, het oudste nationale park ter wereld en voor veel camperaars een must. Wat zijn de hoogtepunten?

Wie vanuit het zuiden met een camper naar Yellowstone National Park rijdt, kan er letterlijk bijna niet omheen: Grand Teton National Park. Waar moet je op letten als je met de camper naar Grand Teton National Park gaat?

In Europa kun je met je camper terecht op de vele, vele campings en camperplaatsen. We lichten een camping er even uit: viersterren naturistencamping Domaine de la Sablière waar je in je blootje luxe kunt kamperen/camperen.

Boek je campervakantie

Goedkoop een camper boeken? Via World Wide Campers kun je wegbrengspecials boeken van onder andere Cruise America en Cruise Canada. De meeste wegbrengspecials zijn voor reizen in het voor- of najaar.

Campers boeken doe je net als veel andere camperaars bij: AmerikaPlusWorldwidecampersAutoEurope Camper of Travelhome.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3/5 - (4 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *