Shadow

Combineer bezoek aan Olympische Spelen 2020 Japan met een camperreis

Het lijkt nog ver weg maar sportliefhebbers zien er nu al reikhalzend naar uit: de Olympische Spelen in Tokio van 24 juli tot en met 9 augustus 2020 en de Paralympische Spelen van 25 augustus tot 6 september 2020.  Wil je erbij zijn dan moet je bijtijds je vluchten, accommodaties en tickets boeken.  Maar waarom geen camper huren en aansluitend een camperreis door Japan maken?

Japan
Japan©David Edelstein via Unsplash

“Omdat de 38 speellocaties verspreid over de stad Tokio liggen, en sommige buiten de stadsgrenzen,  is het huren van een camper een ideale optie”, aldus directeur Perry van de Wiel van camperreisorganisatie Travelhome. “Je bent niet alleen zeer mobiel maar je hebt altijd je hotelkamer bij de hand en opgeteld kom je dan zeker voordeliger uit wanneer je steeds een taxi moet nemen en een dure hotelkamer moet boeken.”

Toeristisch Japan ontdekken

Ophaallocatie van de campers van Travelhome is Funabashi City op 50km van Tokio, de huurcamper is een Toyota Camroad C-16, automaat, met een lengte van 5 meter, bijna 3 meter hoog en biedt plaats aan maximaal 2 volwassen personen en 2 kinderen. Engelstalige GPS is aanwezig.
Vanzelfsprekend zijn de Spelen een mooie aanleiding om voorafgaand of erna met een camper toeristisch Japan te ontdekken. Indrukwekkende landschappen, talrijke nationale parken, intrigerende cultuur, imponerende steden en een tongstrelende keuken vormen de basis voor een unieke camperreis door Japan. 

Meer aanbod voor een camperreis door Japan

Groot campingaanbod in Japan

Japan wordt niet snel geassocieerd met campings maar het land telt er momenteel zo’n 3000, waarvan 1290 zogeheten autocampings waar je met eigen tent, auto of camper welkom bent. De prijzen variëren tussen 1000 en 6000 yen (8,50 – 50 euro). Campings in Tokio zijn Wakasu Kaihin-Koen Camp-jo en Ina Camping Village. Kijk hier voor een selectie van campings. Tijdverschil: in de zomer is het in Japan 7 uur later dan in Nederland. Het land is 9 maal zo groot als Nederland.

De Olympische spelen in Japan vinden plaats tussen vrijdag 24 juli en zondag 9 augustus 2020. De Olympische Zomer Paralympics worden gehouden tussen dinsdag 25 augustus en zondag 6 september 2020.

Het is de tweede keer dat Tokio gastheer is van de Olympische Spelen, de eerste keer was in 1964.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *