Shadow

Gezinnen met kinderen kiezen massaal Canada voor camperreis

Gezinnen met kinderen die een camperreis maken op een verre bestemming, kozen in 2018 massaal voor Canada. Bij online camperverhuurder Worldwide Campers koos bijna 70% van alle gezinnen Canada als bestemming voor hun camperreis. ‘Australië en Nieuw-Zeeland maken de top 3 compleet als kindvriendelijke camperbestemming’, vertelt Andrea van Velzen, manager customer service Worldwide Campers.

Ouders die voor een campervakantie kozen, hadden in de meeste gevallen twee kinderen bij zich (38%). Toch waren 23% van de gezinsboekingen grote gezinnen met minimaal drie kinderen. ‘Men denkt vaak dat veel mensen in een camper onpraktisch is, maar het is juist ideaal voor gezinnen’, licht Andrea toe. ‘Kinderen kunnen tijdens het reizen spelletjes spelen aan de keukentafel, waardoor de verveling minder snel toeslaat dan op de achterbank van de auto. Daarnaast zijn de huurcampers in Canada voorzien van slide outs, waarbij de zijkanten van de camper uitschuifbaar zijn en er plaats is voor wel 8 personen. En je mag zelfs de grootste campers besturen met een standaard rijbewijs B.’

Starten in Vancouver en eindigen in Calgary

Worldwide Campers schat aan de hand van de gehuurde periodes in dat veel van de reizende gezinnen nog zeer jonge kinderen hebben. Ongeveer de helft van de gezinsboekingen vallen in de schoolvakanties, maar mei en juni zijn de meest populaire maanden. En wat is dan de populairste bestemming in Canada? Een ruime meerderheid kiest voor het hippe Vancouver om hun camper op te halen. Veel reizigers beginnen hun reis in Vancouver en eindigen in Calgary, zodat ze de bekende nationale parken als Banff en Jasper ook kunnen bezoeken. Lees ook: De mooiste autoroutes en rondreizen in Canada: Ontdek de adembenemende natuurparken.

Amerika voor koppels

Van de vakantiegangers die zonder kinderen op camperreis gingen, koos bijna 40% voor Amerika. ‘Onze klanten halen hun camper het liefst op in het westen van Amerika, zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver. Deze steden liggen op goede reisafstand van de nationale parken, waardoor je afwisseling van natuur en stad hebt’, legt Andrea uit.

De bestemmingen van Worldwide Campers

Worldwide Campers is een Nederlandse online camperverhuurder, die samenwerkt met bijna 40 camperverhuurders in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, Japan, zuidelijk Afrika en Europa. Kijk op de site van worldwidecampers om een vrijblijvende offerte samen  te stellen en het aanbod te vergelijken.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

2.3/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *