Shadow

Met de camper naar Grand Teton National Park

Wie vanuit het zuiden met een camper naar Yellowstone National Park rijdt, kan er letterlijk bijna niet omheen: Grand Teton National Park. Dit park is dusdanig mooi dat het zonde is om er rechtstreeks doorheen te rijden naar de bekende noorderbuur. Waar moet je op letten als je met de camper naar Grand Teton National Park gaat?

Tekst en foto’s: Nico van Dijk

Hoe rij je met je camper naar Grand Teton National Park?

Verlaten Mormonen-boerderij in Grand Teton National Park © Nico van Dijk
Verlaten Mormonen-boerderij in Grand Teton National Park © Nico van Dijk

Grand Teton National Park in Wyoming, dat pas sinds 1929 de status van nationaal park kreeg, is goed bereikbaar vanuit het zuiden. Wij reden met onze bij World Wide Campers, gehuurde Winnabagoo in een dag van Salt Lake City naar de Teton Valley RV Park aan Highway 31 in Victor, Idaho. Deze camping is in 2017 gerenoveerd en uitgebreid met een gedeelte waar je cabins kunt huren. Vanaf deze rv-camping is het een uur rijden naar de zuidelijke ingang van Grand Teton National Park.

Je rijdt onder meer via de Mount Glory, een mooie route die af en toe wel flinke hellingspercentages kent. In het centrum van Jackson op de kruising waar de West Broadway overgaat in de East Broadway, sla je linksaf de US 191 op. Op de kruising staan bruine borden met het opschrift ‘Teton- Yellowstone National Park’ dus je kunt het eigenlijk niet missen. Daarna is het een kwestie van de weg volgen.

Vanuit het noorden is er eigenlijk maar één route naar Grand Teton National Park. En die loopt via Yellowstone National Park. Vanaf de zuidelijke ingang van Yellowstone National Park is het ongeveer twintig minuten rijden naar de noordkant van Grand Teton.

Toegangspas Grand Teton National Park

Net als voor alle andere nationale parken in de Verenigde Staten moet je ook voor Grand Teton National Park een parkpas kopen. Je kunt echter ook een combinatiepas voor Grand Teton en Yellowstone kopen. Als je ook nog andere parken dan alleen Yellowstone en Grand Teton gaat bezoeken, kun je misschien beter de Annual Pass of de America-the-beautiful-pas kopen. Let goed op de verschillen. Voor staatsparken, zoals Custer State Park in South Dakota, moet je vaak weer een aparte entreepas kopen

Met de camper naar Grand Teton National Park: gesloten wegen?

Als je een route door Grand Teton National Park plant met behulp van Google Maps, zorg dan even dat je de datum van je reis goed invoert. Google kiest standaard voor ‘Nu vertrekken’. Maar een groot deel van het jaar zijn de wegen in Grand Teton gesloten vanwege de sneeuw. Zelfs als je in april je route plant, word je enorm om gestuurd, omdat veel wegen nog dicht zijn. Verander in Google Maps dus ‘Nu vertrekken’ in ‘Vertrekken om’ en pas de datum aan.

RV-campgrounds in Grand Teton National Park

In Grand Teton National Park zijn een handvol campings en RV-campgrounds zoals bij Colter Bay Village (halverwege Jackson Lake) en Headwaters Lodge & Cabins bij Flagg Ranch, net ten noorden van Grand Teton National Park. Deze campings zijn snel vol. Zeker als je in het hoogseizoen een camperplaats met full hookups wilt hebben, moet je ver van tevoren reserveren.

Colter Bay is een populaire locatie aan het meer. De RV-campground hier heeft wat meer voorzieningen dan de andere campgrounds in Grand Teton. Vlakbij kun je ook kanoën en raften op de Snake River.

Met de camper naar Grand Teton National Park. Headwaters Lodge & Cabins at Flagg Ranch heeft ook een RV-campground © Nico van Dijk
Headwaters Lodge & Cabins at Flagg Staff Ranch heeft ook een RV-campground © Nico van Dijk

Headwaters is een boscamping die gunstig ligt als je ook met je camper naar Yellowstone National Park wilt. Het sanitair op deze camping was in 2017 aan een opknapbeurt toe en dankzij de ligging precies tussen twee nationale parken kan Headwaters flinke overnachtingstarieven hanteren. Internet en een mobiel netwerk hoef je in deze contreien niet te verwachten, maar er is wel een tankstation en er zijn plaatsen met hookups. Ga je er met een tent kamperen? Dan moet je elke avond al je spullen opbergen in een beerbestendige box. En ook in de zomer kan het in de nachten behoorlijk koud worden.

Met je camper door Grand Teton National Park rijden

Het is heel makkelijk om met je camper door Grand Teton National Park te rijden. De Interstate 89 die vanuit het zuiden het park in loopt, heet in het park de Jackson Hole Highway. Deze brede asfaltweg loopt door naar het noorden. Na acht mijl bereik je een splitsing, genaamd Moose Junction. Vanaf dat punt begint de Teton Park Road die min of meer parallel loopt met de Interstate 89. Uiteindelijk komen die wegen in de buurt van de Jacskon Lake Lodge weer bij elkaar zodat je een lus kunt rijden.

Beide wegen vormen de slagaders van het park. Zo kun je op de ene dag bijvoorbeeld naar Antelope Flats waar je nog verlaten Mormonen-boerderijen kunt zien. Waarschijnlijk de meest gefotografeerde boerenschuur ter wereld is die van John Moulton bij de kruising met de onverharde Mormon Row. Die boerderij heeft namelijk de Tetons als prachtige achtergrond. Je ziet hier verder een schitterende prairie die begrensd wordt door enkele heuvels. Verder loop je hier een grote kans bizons te zien grazen en ander wild tegen te komen. De Gros Ventre Campground ligt vrij gunstig als je naar Antelope Flats wilt.

Uitzicht bij Inspiration Point © Nico van Dijk
Uitzicht bij Inspiration Point © Nico van Dijk

Combineer Antelope Flats met een bezoek aan Schwabachers Landing, al dan niet in combinatie met een bezoek aan Jenny Lake. Bij Schwabachers Landing kun je op windstille dagen de spiegeling van de Tetons in het water fotograferen. Het probleem is alleen dat je met je camper een ‘dirt road’ af moet en er is weinig parkeerruimte.

Een of twee dagen in Grand Teton National Park

Op je tweede dag in Grand Teton National Park kun je wandelingen bij Jackson Lake combineren met een bezoek aan Signal Mountain. Beide liggen in het noorden van het park. En de Snake River Outlook wordt als een van de mooiste uitkijkpunten van het park beschouwd. Voor de mooiste foto’s moet je vroeg op: tijdens zonsopkomst staan de toppen van de Tetons, die ook in de zomer licht besneeuwd zijn, prachtig in licht.

Bij populaire bezienswaardigheden in Grand Teton National Park en bij de meren is het vaak druk op de parkeerplaatsen. Eind van de middag is het er vaak rustiger en kun je je camper makkelijker parkeren.

Ook met een camper naar Grand Teton National Park? Vergelijk het camperaanbod bij World Wide Campers, Travelhome en AmerikaPlus. Lees meer weetjes over Grand Teton National Park
Lees meer tips over camperreizen door Amerika.

Boek hier alvast een leuke activiteit in Grand Teton National Park

 

Meer campervakanties in Amerika

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3.7/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *