Recordaantal inzendingen Aad Struijs Persprijs 2018

Geplaatst door Redactie op 7 november 2017 om 15:53 in de categorie Algemeen nieuws

Vakantiebeurs

Een recordaantal van 104 reisjournalisten in Nederland en België hebben hun producties ingestuurd voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2018:  68 in de categorie print en 51 in de categorie digitaal . Twee aparte, deskundige jury’s gaan nu aan de slag met het beoordelen van de inzendingen. Kijk op www.aadstruijspersprijs.nl voor een overzicht van alle inzendingen.

De 2018-editie van de ASP bouwt voort op de ingezette vernieuwing in 2017, met naast printartikelen ook een categorie voor digitale producties. Daarmee speelt de prijs in op de snelle groei van digitale media.

Een andere vernieuwing is dat, in tegenstelling tot voorgaande jaren, per categorie per journalist/blogger één inzending ingestuurd mocht worden. Dat maakt het totaal aantal producties iets lager dan vorig jaar, maar het aantal deelnemers beduidend hoger.

Het bestuur van de ASP is blij met de grote belangstelling. ‘De prijs is met de huidige formule springlevend en heel populair onder de reisjournalisten’, zegt voorzitter Ed Lodewijks. ‘Print doet het nog steeds goed en bij digitaal zien we een duidelijke groei. Dat heeft natuurlijk ook de toekomst.’

De printjury staat onder de vertrouwde leiding van reisjournalist Hans Bouman. Zijn twee medejuryleden zijn communicatie-expert Wilma Lankhorst en als nieuwkomer reisjournalist Iris Hannema, die  Harri Theirlynck opvolgt.  De digitale jury bestaat uit contentspecialist Katja Staring (voorzitter}, ANWB-eindredacteur Sjiva Janssen en trendwatcher Tessa aan de Stegge. Elke jury kiest per categorie een aantal genomineerden en daaruit een winnaar. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldprijs.

De uitreiking is op de eerste vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018.

Recordaantal inzendingen Aad Struijs Persprijs 2018
3 (60%) 2 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.