Shadow

Flevoland, één grote tulpenmozaïek

Tulpen in Flevoland © Toerisme Flevoland
Tulpen in Flevoland © Toerisme Flevoland

De komende periode staat Flevoland, één van de grootste tulpengebieden van Nederland met ruim 3500 hectare tulpenvelden, weer bol van de tulpenactiviteiten. Door heel Flevoland kun je langs de kleurrijke tulpenvelden rijden, fietsen, wandelen, scooteren en zelfs vliegen. Ook zijn er langs de routes tal van activiteiten te doen.

Tijdens de tulpenperiode zijn er in de Flevolandse gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde diverse wandel-, fiets-, en autoroutes uitgezet langs de vele prachtige tulpenvelden. De routes in Noordoostpolder zijn vanaf 21 april bewegwijzerd. In de andere gemeenten vanaf 14 april.

Activiteiten in het tulpenseizoen in Flevoland

Op diverse plekken langs de tulpenroutes vinden activiteiten plaats waarbij tulpen & de beleving van Flevoland centraal staan. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s maken vanaf een selfieveld, genieten in een tulpenbelevingsveld met ruim 500 soorten tulpen, je eigen tulpen plukken in de verschillende pluktuinen en een bezoek brengen aan tulpenkwekers of andere boerenbedrijven. Ook is het mogelijk de velden te bekijken vanuit de lucht met een helikopter of met een paramotor vlucht.

Ideaal voor een dagje uit of korte vakantie

De tulpenperiode is een ideaal moment voor een dagje-uit of korte vakantie in Flevoland. Veel verblijfsaccommodaties liggen namelijk dicht in de buurt van de verschillende tulpenvelden.

Kijk voor een volledig overzicht van alle Flevolandse tulpenactiviteiten op de website ookflevoland.nl/tulpen. Hier zijn ook alle routes gratis te downloaden.

Tulpen in Flevoland

Flevoland pakt elk jaar flink uit met het tulpen-thema. Noordoostpolder in Flevoland is de gemeente met het grootste aantal hectare aan tulpen in Nederland. In 2017 ontstond in de Noordoostpolder het grootste Mondriaanschilderij van tulpen.

5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *