Shadow

Leipzig kleurt oranje tijdens EK voetbal 2024

Leipzig, in de Duitse deelstaat Saksen, is voor veel muziekliefhebbers en toeristen in de eerste plaats de stad van Bach. Maar niet op 21 juni 2024. Dan kleurt Leipzig grotendeels oranje, en vooruit, ook een beetje blauw, als daar de EK-groepswedstrijd tussen Nederland en Frankrijk wordt gehouden.

Het Europees kampioenschap voetbal voor mannen wordt deze zomer in Duitsland gehouden. Euro 2024, zoals het voetbaltoernooi wordt genoemd, begint op 14 juni in München. Precies een maand later, op 14 juli, wordt de EK-finale in Berlijn gespeeld.

De Red Bull Arena in Leipzig. © Saksen Tourismus
De Red Bull Arena in Leipzig. © Saksen Tourismus

Leipzig is een van de 10 speelsteden. Hier wordt op 18 juni het groepsduel tussen Portugal en Tsjechië gespeeld. Op 21 juni staat de wedstrijd Nederland-Frankrijk op het programma en op 24 juni treedt Kroatië tegen Italië aan. Tenslotte wordt op 2 juli een van de wedstrijden in de achtste finale in Leipzig gespeeld. Alle wedstrijden beginnen om 21.00 uur en worden gespeeld in de Red Bull Arena in Leipzig.

Fanzone in Leipzig

Net als in de andere EK-speelsteden wordt ook in Leipzig een grote fanzone ingericht. Die komt op de Augustusplatz en biedt plaats aan 15.000 voetbalfans. Hier kun je alle 51 voetbalwedstrijden op grote schermen bekijken. Maar er wordt ook een programma aangeboden vol entertainment en cultuur.

Wat is er te doen in Leipzig?

Maar wat kun je doen in Leipzig als de bal niet rolt? Veel, heel veel zelfs. Natuurlijk kun je de Altstadt, de oude binnenstad van Leipzig bezoeken. Slenter over de geplaveide straten en bewonder de historische architectuur en het marktplein. Natuurlijk ga je naar de Thomaskirche, waar de grote Duitse componist Johann Sebastiaan Bach triomfen vierde.

De Thomaskirche in Leipzig. © Saksen Tourismus
De Thomaskirche in Leipzig. © Saksen Tourismus

Net buiten Leipzig ligt het Völkerschlachtdenmal. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de Slag bij Leipzig in 1813 waarbij de legers van Rusland, Pruisen, Oostenrijk en Zweden het leger van de Franse keizer Napoleon een flinke nederlaag toebrachten.

Trendy cafés en groot watersportgebied

Ook de Leipziger Zoo is een bezoek waard. Dit is een van de oudste dierentuinen ter wereld. En wil je lekker shoppen of uitgaan? Ga dan naar de Karl-Liebknecht-Straße, een levendige straat met gezellige cafés, trendy boetieks en een bruisend nachtleven. Wil je liever de rust en de natuur opzoeken? Ga dan even buiten de stad naar de Leipziger Neuseenland. Vroeger, ten tijde van de DDR, vond hier in grote open mijnen de winning van bruinkool plaats. Nu is hier een prachtig landschap met tien meren ontstaan. Je kunt hier met een boot varen, vissen, surfen en natuurlijk zwemmen bij een van de zandstranden. Bij de Cospudener See vind je het langste zandstrand van Saksen.

Alle informatie over Leipzig en Euro 2024 vind je op de website van het verkeersbureau van Saksen. In onderstaande artikelen vind je meer informatie over een leuke vakantie in Saksen:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.