Shadow

Tanken kan voordeliger, ook in wintersportlanden

GUnitedConsumers heeft onderzoek gedaan naar de brandstofprijzen in Europa. Nederland heeft niet alleen een van hoogste benzineprijzen van Europa, ook diesel en LPG zijn in het buitenland vaak goedkoper. Het onderzoek laat zien waar het beste getankt kan worden. In eigen land, onderweg of pas weer op plaats van wintersportbestemming. Daarnaast vind je er algemene tips en adviezen om te besparen tijdens het autorijden, informatie over de opbouw van brandstofprijzen en informatie over winterbanden en sneeuwkettingen. Zo ga je goed voorbereid op reis en kom je niet voor verassingen te staan.

De tassen zitten in de auto, de ski’s en het snowboard in de skibox, je bent er helemaal klaar voor: de wintersport kan beginnen! Maar voordat je op plaats van bestemming bent, moet je nog een aantal kilometers autorijden. En daar hoort tanken natuurlijk ook bij! Wintersporters die met de auto naar de sneeuw gaan, doen er verstandig aan dit niet met een volle tank te doen. Nederland blijft het duurste brandstofland in Europa, ondanks de stevige prijsdalingen aan de pomp. Dat benzine bij ons duurder is vergeleken met veel andere Europese landen komt vooral doordat Nederland de hoogste accijnzen heft op deze brandstof.

Gemiddeld ligt de benzineprijs in populaire wintersportgebieden als Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk, ruim 20 procent lager. Diesel en en LPG zijn in deze gebieden zo’n 10 procent goedkoper dan in eigen land. ,,Door de halvering van ruwe olieprijzen is niet alleen de pomprijs in Nederland fors gedaald. Ook in de rest van Europa dalen de prijzen aan de pomp mee”, zegt Paul van Selms van UnitedConsumers.

Automobilisten die slim tanken kunnen volgens Van Selms tot 50 euro besparen tijdens de vakantie. ,,Bij het oversteken van grenzen in Europa kan nog even tanken, voor of na de grens, zo’n 10 euro voordeel opleveren. Bij 4 keer tanken kan dat oplopen tot tientallen euro’s, ofwel een of twee gratis rondjes tijdens de apres ski”, zegt de brandstofdeskundige.

Kijk hier voor een overzicht van de brandstofprijzen in Europa én handige tips voor je ski-vakantie!

 

Sharing is caring!