Loop mee met de Volksbank Münster Marathon

Geplaatst door Redactie op 4 juli 2014 om 16:02 in de categorie Algemeen nieuws

wDe droom van iedereen die het hardloopvirus te pakken heeft: nog eens een mooie, bijzondere marathon in het buitenland uitlopen. New York of London nét iets te ver weg? Münster, de oergezellige Duitse studentenstad met 290.000 inwoners, organiseert het ‘vriendelijke alternatief’. De marathon van Münster, die wordt gehouden op zondag 14 september,  is nog jong (sinds 2002), maar geldt intussen als een van de populairste van het land, bij lopers én toeschouwers. De belangrijkste redenen waarom je ‘Münster’ één keer in je leven meegemaakt moet hebben:

Sfeer
Die wordt wel omschreven als ‘Carnaval in Rio, maar dan een topmarathon’. Ook wel ‘Lauf der Emotionen’. Met 100.000 toeschouwers, vermaakt door straatartiesten en heel veel live muziek, op 200 podia. Vorig jaar deden 8.500 lopers mee, verdeeld over 33 nationaliteiten. Steeds meer Nederlanders ook: er is zelfs een feloranje versierd ‘Holland Paviljoen’, met kaas, tulpen en een Nederlandse commentator.

Piekfijne begeleiding van lopers
Aan alles is gedacht: ‘hazen’ die je kunt volgen om een gelijkmatig tempo te lopen, EHBO-posten langs de route, sportartsen op de fiets voor spoedgevallen onderweg, warme douches beschikbaar.

Parcours
Vertrek op de voorname Schlossplatz bij het stadspaleis. De 42-en-nog-wat kilometer die op 14 september gelopen worden zijn een aangename mix van stadssfeer en landelijk schoon. Langs het water van de Aasee, dwars door het schitterende ‘Parklandschap’ Münsterland, op weg naar de onvergetelijke slotkilometer hartje Münster.

De Finish
Een begrip bij hardlopers die het al eens mochten meemaken. Om nu al kippenvel van te krijgen: de laatste meters loop je niet in een anonieme buitenwijk of groenstrook, maar voor dolenthousiast publiek op de bekende Prinzipalmarkt, het glorieuze plein met hoge oude koopmanshuizen en bogengalerijen. Niet zo moeilijk om dan alle pijntjes en vermoeidheid meteen te vergeten.

De plezierige extra’s

Trouw aan Münster wordt beloond. Als je dit jaar een persoonlijk record neerzet, dan betaal je volgend jaar maar € 14 voor een startbewijs. Voor iedere deelnemer geldt: voor maar € 45 ontvang je een lichtgewicht wedstrijd-T-shirt, gegraveerde medaille en herinneringsfilmpje om te downloaden. Vooraf even winkelen op de speciale Marathon Beurs met geweldige aanbiedingen voor lopers? Geblesseerd, ziek of toch verhinderd? Münster heeft de unieke service van een annuleringsverzekering: inschrijfgeld terug!

Aanmelden?

Ondek ook dit Geheim over de Grens. Inschrijven voor de marathon van Münster doe je op: www.volksbank-muenster-marathon.de.

 

Sharing is caring!

Comments are closed.