Shadow

Landesgartenschau in Papenburg

geheimLandesgartensschu-Papenburg_kleinIn het Emsland en Papenburg kijken ze er al reikhalzend naar uit: op 16 april 2014 wordt hier de Landesgartenschau geopend. De voorbereidingen voor dit feest voor tuinliefhebbers, dat te vergelijken is met de Nederlandse Floriade, zijn in volle gang.  Onder het motto bont en blij presenteert de stad Papenburg van 16 april t/m 19 oktober 2014 een feest van tuinkunst en -cultuur midden in het weidse landschap van het Emsland. De kust is niet ver weg en het veenlandschap en de beschermde natuurgebieden vormen een unieke ambiance.

Papenburg is wereldberoemd vanwege de reusachtige cruiseschepen die er worden gebouwd op de Meyer Werft. Wat de meeste mensen niet weten is dat de stad ook een centrum voor de bloementeelt en tuinbouw is. 35 miljoen kruidenplanten en 55 miljoen potplanten worden hier jaarlijks gekweekt.

De voorbereidingen zijn in volle gang

Het Stadtpark wordt het hart van de Landesgartenschau. Om ervoor te zorgen dat in april 2014 alles perfect groeit en bloeit, is men druk bezig de aanleg van de thematuinen en bloemenperken voor te bereiden. Er worden nieuwe paden aangelegd voor fietsers, wandelaars en skaters, en er worden paviljoens gebouwd. Het 12 hectare grote terrein is niet alleen voor tuinliefhebbers bedoeld. Ook voor gezinnen met kinderen valt er een heleboel te beleven en te ontdekken. Uniek wordt ongetwijfeld de speeltuin voor alle leeftijden. In een waterrijk landschap met bomen en struiken komt een boomkroonpad, op grote hoogte. Ook na 2014 blijft een belangrijk deel van de infrastructuur bewaard ter verhoging van de levenskwaliteit van de Papenburgers.

Levensader Hauptkanal

De Ems, het Hauptkanal en talrijke kleinere kanalen bepalen het beeld van Papenburg al eeuwenlang. Het grote kanaal dat dwars door Papenburg loopt, is de verbinding tussen de schitterende bloemenpracht van de Landesgartenschau en het historische Papenburg. Het thema cruiseschip vormt de rode draad binnen het concept. Elementen van de ‘MS Blühende Papenburg’ komen overal terug. Tijdens de Landesgartenschau kunt u op oude zeilschepen de stad en omgeving vanuit een heel ander perspectief beleven.

Een bont programma op spannende locaties

Een gevarieerd programma met muziek, show en dans mag op een Landesgartenschau niet ontbreken. Industrieel erfgoed, zoals de Alte Kesselschmiede of het Forum Alte Werft, bieden een spannende ambiance voor het bonte en uitbundige evenementenprogramma.

 De Landesgartenschau richt zich ook op Nederland

Papenburg ligt net over de grens bij Winschoten en Stadskanaal. De organisatie richt zich ook duidelijk op talrijke bezoekers uit met name Noord-Nederland. Alle informatie en de website zijn al in het Nederlands beschikbaar. ‘Wij willen u een gastvrij onthaal bieden in een aantrekkelijke regio’, aldus Lars Johannson, de directeur van de Landesgartenschau. Omdat de grens zo dichtbij is, is hij er van overtuigd dat ‘ook de seizoenskaarten voor Nederlanders bijzonder interessant zijn’.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!