Shadow

Overzicht met de Green-Zones App

Met de start van de Transport Logistica, de grootste verkeersbeurs ter wereld kwam er op 9 mei met de Green-Zones App een echte highlight op de markt. De App vergemakkelijkt het leven van vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs en automobilisten op de Europese snelwegen enorm.

Zo meldt de app de actuele status van elke milieuzone en geeft ’s avonds ook de voorwaarden voor de volgende dag aan: het individuele overzicht in de jungle der Europese milieuzones.

Wie in Europa met een vrachtwagen, bus of auto op weg is moet op de hoogte zijn van de verschillende milieuzones op de route, anders kan het een dure rit worden. Nationale inrijverboden, regionale milieuzones, lokale uitzonderingen. Men kan in het Europese handelsverkeer of als toerist makkelijk het overzicht verliezen. Vooral wanneer men nog moet letten op: op welke dag wat? Op welk tijdstip en voor welk voertuig? Met een even of oneven kenteken?

Er zijn veel milieustickers en verschillende uitgebreide milieuzones. Sommige landen hebben een heel palet aan stickers. Frankrijk heeft er zes in het assortiment. Met deze Crit’Air-vignetten mag men, afhankelijk van de dag en kleur van het vignet, die zich naar de emissienormen van het betreffende voertuig richten, de betreffende milieuzones binnenrijden of niet.

Actuele statusmeldingen

Met de start van de Transport Logistica komt er met de Green-Zones App een echte highlight op de markt. De app meldt de actuele status van elke milieuzone en geeft vanaf 20.00 uur ook de voorwaarden voor de volgende dag aan. Zo kan men vanaf 8 mei op de website en uiterlijk eind juni ook op smartphones (Android/iOS) elke dag alle details over de regels en uitzonderingen van alle milieuzones opvragen die voor milieustickers, -vignetten of –pickerl verplicht zijn. Een op geografische gegevens gebaseerd kaartsysteen laat de grenzen van de betreffende milieuzone zien. De statusmeldingen van de lokale instanties worden dagelijks geupdatet.

Gratis App voor klanten van Green-Zones

De app laat tot vijf waarschuwingsniveaus van eventuele vervuilingsalarmen zien om een mogelijk rijverbod op tijd te kunnen herkennen. De app kan ik het Duits, Engels, Frans en Spaans worden gebruikt en is voor klanten van Green-Zones als toegevoegde service minstens 12 maanden gratis. De code voor het downloaden van de app ontvangt de klant eind juni met de verzending van de bij Green-Zones bestelde milieusticker.

De internetportalen van Green-Zones geven in veel talen meer informatie over de verschillende milieuzones in Europa. In de betreffende shops kan men de milieustickers online bestellen. Want wanneer men als toerist, buschauffeur of vervoerder ter plaatse is, is er geen mogelijkheid om spontaan een milieusticker te kopen zoals bij een vignet voor snelwegen. Dan zijn er maar een paar oplossingen: omkeren, met een grote omweg verder rijden of een hoge geldboete betalen voor het binnenrijden van een milieuzone zonder milieusticker: in Frankrijk is dit bijvoorbeeld 68 tot 375 euro en in Oostenrijk 80 tot 2180 euro.

Sharing is caring!