Shadow

Italiaanse regio Valle d’Aosta kiest voor TMC

Steeds meer Nederlandse en Belgische toeristen weten hun weg te vinden naar de prachtige, kleine Italiaanse regio Valle d’Aosta. Reden voor de Regione Valle d’Aosta om haar marketingactiviteiten in beide landen te intensiveren en te kiezen voor samenwerking met Tourism Marketing Concepts (TMC) als professioneel destination marketing en communication bureau. TMC is verheugd deze verborgen parel van Italië te promoten in de Benelux markt.

Valle d’Aosta: klein maar fijn

Valle d’Aosta heeft een oppervlakte van slechts 3,266 vierkante kilometer – 1% van de Italiaanse bodem – en is daarmee de kleinste regio van het land. Desondanks heeft het ongelooflijk veel te bieden! Het is de bestemming bij uitstek voor bergliefhebbers, wintersporters en wandelaars: ruim een derde van het gebied ligt op een hoogte van meer dan 2.600 meter. De indrukwekkende bergen in de Alpen vormen het decor van de gezellige dorpen en de oude gletsjers nodigen uit beklommen te worden.

Actieve outdoor, cultuur en gastronomie

Met prachtige bergen, uitgestrekte Alpenweiden, diepe ravijnen en lieflijke dalen, meren en bossen leent Valle d’Aosta zich als geen ander voor een actieve outdoor vakantie. In de winter zijn de wintersportmogelijkheden in Valle d’Aosta eindeloos, in de zomer maak je de mooiste wandelingen of fietstochten. Ga rotsklimmen op de steile rotswanden en raften of kanoën op het water uit de Italiaanse Alpen.

Naast outdoor-activiteiten kun je in het gebied ook terecht voor historie en gastronomie. Prehistorische monumenten, Romeinse overblijfselen en meer dan honderd middeleeuwse kastelen en renaissance woningen laten het rijke verleden van de regio goed zien. Er wordt grote waarde gehecht aan tradities, feesten en lokale ambachten. Tel daar de overheerlijke Valdostaanse gastronomie bij op en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Kijk naar vliegreizen,hotels en vakantiewoningen in dit gebied.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!