Shadow

Frans Crit’Air Ecovignet kan nu ook voor buitenlandse auto’s besteld worden

Franse milieustickerSinds 15 januari 2017 moeten auto’s in Frankrijk bij het binnenrijden van een milieuzone de milieusticker Crit’Air Ecovignet op de ruit hebben. Tot dusverre goldt die verplichting alleen voor in Frankrijk geregistreerde voertuigen. Nu kan het Crit’Air Ecovignet, de Franse milieusticker, ook voor in het buitenland geregistreerde voertuigen besteld worden.

Sinds 1 juli 2016 kunnen Franse gemeentes milieuzones instellen. Binnen deze zones mag je op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur alleen met je auto rijden als deze over een milieusticker beschikt, een zogeheten Crit’Air Ecovignet. De leeftijd van de auto, de uitstoot en de energieklasse bepalen in welke van de zes categorieën je auto valt. In Parijs, Grenoble en Lyon zijn al milieuzones ingevoerd.

Om een Crit’Air Ecovignet voor een buitenlands voertuig te krijgen is een handmatige controle van de emissiewaarden, gegevens van registratie en andere technische kenmerken in gestandaardiseerde of niet gestandaardiseerde voertuigdocumenten van de desbetreffende nationale verkeersinstantie noodzakelijk. Voor deze controle is het noodzakelijk dat de voertuigdocumenten inclusief eventuele bijkomende documenten en bewijs van het inbouwen van bepaalde onderdelen bij de bestelling van het vignet elektronisch als scan moeten worden bijgevoegd.

Franse milieusticker Crit’Air Ecovignet in het Nederlands bestellen

Transportbedrijven, busbedrijven en het individuele toeristische verkeer kunnen in 8 talen, waaronder het Nederlands, meer informatie over het vignet krijgen, maar kunnen nu ook het Crit’Air Ecovignet op de website www.crit-air.fr bestellen. De bestelling van het vignet wordt binnen enkele dagen behandeld. Houd er rekening mee dat door de navraag die in het bijzonder in de eerste weken hoog zal zijn de levertijd 3-5 weken kan zijn.

Houd uzelf op de hoogte van de actuele stand van de verdere, nieuwe milieuzones in Europa en de daarmee verbonden beperkingen. Naar de voorbeelden Parijs, Grenoble en Lyon zullen er in 2017 twee nieuwe milieuzones in Lille en Straatsburg worden ingevoerd – meer Franse steden zullen volgen.

Meer milieuvignetten en milieustickers

Omdat er op dit moment steeds meer nationale milieuvignetten en –stickers in verschillende Europese landen in categoriesystemen worden ingevoerd – zo ook in Frankrijk – is er voor het handels- en toeristische verkeer naast de verkoop van de vignetten een service noodzakelijk om dagelijks in 10 verschillende talen meer informatie te krijgen over de verschillende kleuren vignetten die in verschillende milieuzones mogen rijden. Daarmee kunnen hoge boetes tot wel 375 euro worden vermeden. Deze gedetailleerde informatie is in de prijs van de gehele service van Green-Zones inbegrepen en wordt op de website www.crit-air.fr dagelijks bekend gemaakt (straks alleen nog zichtbaar voor klanten van Green-Zones). De informatieservice is per milieuzone zichtbaar.

Sharing is caring!