Shadow

Online Franse les maakt reizen door Europa nog leuker

Reizen door Europa biedt een schat aan ervaringen, van het verkennen van eeuwenoude steden tot het proeven van diverse culinaire delicatessen. Maar er is één aspect dat je reis nog rijker kan maken: meertalig zijn. Het spreken van meerdere talen opent niet alleen deuren naar rijke culturele ervaringen, maar verrijkt ook je reis op manieren die jij je niet voor kunt stellen. We bekijken de voordelen van meertaligheid tijdens het reizen door Europa.

3 Redenen waarom meertaligheid je reis verrijkt

Op reis naar een Franstalig land? Kom goed beslagen ten ijs en werk aan je meertaligheid © The Digital Artist / Pixabay
Op reis naar een Franstalig land? Kom goed beslagen ten ijs en werk aan je meertaligheid © The Digital Artist / Pixabay

Een van de vele charmes van Europa is de meertaligheid. En hoewel niet iedereen een talenknobbel heeft, is het toch wel nuttig en leuk als je een paar woorden over de grens spreekt.

 1. Verbeterde communicatie en culturele ervaringen
  Meertalig zijn betekent dat je direct kunt communiceren met de lokale bevolking, wat leidt tot authentiekere culturele ervaringen. Of het nu gaat om het bestellen van een maaltijd in een klein Frans café of het vragen van wegbeschrijvingen in een Italiaans dorpje, de taalbarrière overwinnen maakt je reis rijker en meer bevredigend.
 2. Verbeterde navigatie en onafhankelijkheid
  Als je meerdere talen spreekt, navigeer je gemakkelijker door verschillende landen. Je kunt namelijk de bewegwijzering en borden lezen, instructies volgen en zelfs lokale apps gebruiken om je weg te vinden. Want weet jij welke route je moet kiezen als je in Frankrijk borden met ‘Bordeaux par péage’ en ‘Bordeaux par RN’ tegenkomt? Allebei gaan ze naar Bordeaux, dat is wel duidelijk, maar via de ene route ben je er waarschijnlijk een stuk sneller dan de andere. Dan is wel handig als je iets van de taal begrijpt.
 3. Kansen voor sociale interactie en nieuwe vriendschappen
  Taal is de sleutel tot sociale interactie. Netflix-kijkers die de serie ‘Emily in Paris‘ gevolgd hebben, zagen de Amerikaanse Emily voor haar werk verhuizen naar Parijs. Dat ze geen woord Frans spreekt, leidt tot grappige en soms regelrecht genante misverstanden. Maar ze maakt pas echte connecties als ze zich in de taal en de cultuur van de mensen om haar heen verdiept.
 4. Het spreken van meerdere talen stelt je in staat om nieuwe vrienden te maken en te verbinden met mensen van verschillende achtergronden. Dit is niet alleen verrijkend, maar is ook praktisch, zoals het krijgen van lokale tips die je reis nog specialer maken.

Franse les online: je ticket naar meertaligheid

Het leren van Frans is een prachtige start voor je meertalige avontuur in Europa. Door Franse les online te volgen, ben je voorbereid op je reis vanuit het comfort van je eigen huis. Online Franse les met een persoonlijke tutor biedt flexibiliteit en een aangepaste leerervaring. Of je nu een beginner bent of je Franse vaardigheden wilt verbeteren, een docent voor Franse les Preply helpt jou je doelen te bereiken. Dit maakt je reis door Europa niet alleen gemakkelijker, maar ook veel boeiender.

Contact maken met de locals gaat een stuk makkelijker als je iets van hun taal en cultuur begrijpt. © Diana titenko / Pexels.com
Contact maken met de locals gaat een stuk makkelijker als je iets van hun taal en cultuur begrijpt. © Diana titenko / Pexels.com

Het beheersen van Frans opent de deuren naar tal van Europese bestemmingen waar deze taal gesproken wordt, zoals Frankrijk, België, Zwitserland en delen van Luxemburg en delen van Italië. Buiten deze landen wordt Frans vaak gebruikt als tweede taal, wat betekent dat je vaardigheden in het Frans je in veel situaties van pas komen.

Frans is wereldwijd erkend als een taal van cultuur, kunst, gastronomie en diplomatie, waardoor het een uitstekende keuze is om je talenkennis uit te breiden. Of het nu gaat om het verkennen van de romantische straatjes van Parijs, het genieten van de Zwitserse keuken of het deelnemen aan een cultureel festival in Brussel, kennis van de Franse taal verrijkt absoluut je ervaring.

Tips om snel een nieuwe taal te leren voor je reis

 1. Begin met de basis
  Zorg dat je essentiële zinnen en basisvocabulaire onder de knie hebt. Dit omvat groeten, belangrijke vragen, en uitdrukkingen die je helpen tijdens je reis. Denk aan zinnen als “Waar is het treinstation?” of “Kan ik de rekening krijgen?” Deze eenvoudige woorden en zinnen helpen je om met vertrouwen te reizen en basisinteracties met de lokale bevolking aan te gaan.
 2. Gebruik taalapps en online bronnen
  Technologie heeft het leren van talen toegankelijker dan ooit gemaakt. Taalapps bieden interactieve lessen die je helpen snel te leren. Combineer daarom je Franse les online met andere bronnen, zoals YouTube-tutorials, taalforums en podcasts om een veelzijdige leerervaring te creëren.
 3. Oefen met native speakers
  Praktijkervaring is onbetaalbaar bij het leren van een nieuwe taal. Zoek naar mogelijkheden om te spreken met moedertaalsprekers, hetzij via online taaluitwisselingsprogramma’s, hetzij in je eigen gemeenschap. Dit ‘real-world’ oefenen helpt je niet alleen je uitspraak en luistervaardigheden te verbeteren, maar geeft je ook een inzicht in de culturele nuances van de taal.
 4. Maak leren leuk
  Integreer het leren van de taal in je dagelijkse leven door activiteiten die je leuk vindt. Kijk films of series in het Frans met ondertitels, luister naar Franse muziek of podcasts, en probeer boeken of nieuwsartikelen in het Frans te lezen. Dit verbetert niet alleen je taalvaardigheid, maar helpt ook om een culturele context te bieden, waardoor je leerproces plezieriger en meeslepender wordt. Door de taal te integreren in activiteiten die je leuk vindt, verandert het leren van een vreemde taal in een boeiende en verrijkende ervaring.

Jouw meertalige avontuur begint nu

Het spreken van meerdere talen tijdens je reis door Europa verrijkt je ervaringen aanzienlijk. Het stelt je namelijk in staat om diepere culturele inzichten te verkrijgen, je reiservaring te verbeteren en persoonlijke groei te bevorderen. Begin vandaag nog met je meertalige avontuur, en ontdek hoe het leren van een nieuwe taal (zoals Frans) je reizen onvergetelijk maken.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.