Shadow

Nieuwe fietsroute in de Vallée du Loir

De jongste telg in de familie van “mooiste fietsroutes van Frankrijk” is de Vallée du Loir à Vélo. Deze route met een lengte van 90 km is in 2 richtingen bewegwijzerd. Ideaal voor een uitstapje naar deze streek met zijn vele groentinten, westelijke zon, authentieke dorpen, en hellingen bedekt met bossen, wijnranken en boomgaarden.

Maar Frankrijk telt nog veel meer mooie fietsroutes.

Fietsen door de Bordeaux-streek

Frankrijk fietsen in wijngaarden

De Bordeauxstreek biedt naast heerlijke wijnen ook een zeer uitgebreid fietsnetwerk: de regio beschikt over meer dan 700 km fietspaden. In het wijngebied Entre-Deux-Mers liggen bijvoorbeeld 23 fietsroutes als schakels van een ketting aan elkaar.

Lange afstand fietsers kunnen kiezen uit de Vélodyssée®, een mooie route langs de kust (van Bretagne tot de Spaanse grens) en het traject Bordeaux – Toulouse, langs het Canal de Garonne.

Nationale Franse Fietsweek

Van 3 tot 10 augustus 2014 wordt in Saint-Pourçain-sur-Sioule de nationale fietsweek gehouden. Een uniek rendez-vous georganiseerd door de Franse fietsbond. Ieder jaar trekt dit evenement ruim 14.000 fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een bijzondere vakantie in een bijzondere omgeving. De Allier zal dit jaar in het zonnetje staan: fietsers kunnen zich verheugen op schitterende routes door het prachtige landschap van de Auvergne.

Bekijk aanbiedingen voor campings in Frankrijk bij Suncamp, Eurocampings, Vodatent (luxe safaritenten in Frankrijk) en Vacanceselect. Kamperen bij de boer in Frankrijk kan via Boerenbed. Vakantiehuizen in Frankrijk kun je boeken bij Interhome en Belvilla. Hotels en vakantieparken kun je boeken bij Pierre et Vacances. Meer Frankrijk vakanties vind je bij De Jong Intra, TUI en OAD. Boek treintickets naar bestemmingen in Frankrijk.

Les Echappées de la Loire à Vélo

Tot 30 september heeft de fiets de hoofdrol in een zomers programma vol ontdekkingen en evenementen overal in de zes departementen van de Loirestreek (en niet alleen op die beroemde route La Loire à Vélo). Zo is er La Brenne à Vélo: zestien fietsroutes in het Parc Naturel Régional van de Brenne. Maar ook de Véloscénie, langs de culturele schatten van Frankrijk (Parijs, Chartres, Mont-Saint-Michel) of de Indre à Vélo, van het kasteel van Azay-le-Rideau naar dat van Chenonceaux, via de koninklijke stad Loches.

Lees ook:  Meer voor mountainbikers in de Franse Alpen en lees alles over de mooiste fietsroutes in Europa voor langeafstand fietsers.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *