Shadow

Naakt sporten in de zomer

Natte oksels, plakkende sportkleding en een rood hoofd. Sporten in de zomer is niet altijd plezierig. Om dit probleem tegen te gaan, kun je tegenwoordig bij verschillende sportscholen naakt sporten, bijvoorbeeld bij Hanson Fitness in New York. Of  in de fitnessruimtes van een van de campings van France 4 Naturisme bijvoorbeeld.

Fietsen op Belezy
Belezy©France4naturisme

In adamskostuum de sportschool in

Wist je dat je op alle France 4 Naturisme campings gebruik kunt maken van de fitness ruimte, met of zonder kleding? De voordelen van naakt fitness gaan veel verder dan klasprestaties. Wie zichzelf bloot durft te stellen, leert niet alleen het eigen lichaam beter te accepteren maar werkt ook elke dag in de sportschool toe naar de ultieme summerbody, wat dit dan ook voor jou mag zijn. Naakt fitness verbetert het zelfbeeld en geeft een gevoel van vrijheid dat moeilijk te bereiken is met kleding aan. Dus schrijf je vast in voor naakt pilates bij Euronat of doe mee aan fitness in het zwembad bij camping Bélézy!

Yoga in de natuur

Zelfacceptatie, dit is een van de doelen van yoga maar ook van naturisme. Als je dit in gedachten houdt, is naaktheid logisch. Naaktyoga is daarom voor velen een soort therapie met voordelen voor zowel lichaam als geest. Het is een bevrijdende oefening waarbij je het lichaam aan de buitenkant vergeet, om je alleen maar op het innerlijk te concentreren. Daarnaast worden de yogalessen op campings zoals Riva Bella en Arnaoutchot vaak uitgevoerd in een prachtige natuurlijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het strand, in de buurt van een rivier, in het bos of op de top van de berg. Hier ben je pas echt één met de natuur. En voor wie zich toch niet helemaal comfortabel voelt bij het uitoefenen van de downward facing dog in adams- of evakostuum, is een sportbroekje zeker geen probleem.

Boek een accommodatie

Naturistenwandeling zonder bagage

De naturistenwandeling is een sportactiviteit die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Slenter vrij rond zonder kleding in het midden van de natuur, met alleen wandelschoenen en een rugzak als accessoires. Bij de campings kun je informeren welke routes door naturisten bewandelt mogen worden om zo geen andere wandelaars in verlegenheid te brengen. Nu alleen nog kiezen waar! Bewandel de Atlantische kust bij Euronat of Arnaoutchot of kies voor een strandwandeling langs de prachtige middellandse zee bij Sérignan Plage Nature. Liever een wat ruigere wandeling in de bergen? Dan zit je goed op het eiland Corsica en verblijf je in alle luxe op de camping Riva Bella. Hier vind je de onverbeterlijke combinatie van zee en bergen. En wie op zoek is naar eindeloos veel natuur zal genieten van de prachtig gekleurde lavendelvelden nabij Bélézy. Of ontdek de in de zon gelegen groene heuvels en daarachter de bergen van de Cévennes bij Domaine de la Sablière. Of boek zelf een naturistencamping in Europa via ANWB Camping.

Naakt op de fiets door Frankrijk

Geniet op je eigen tempo en ontdek de pracht en praal die de natuur in Frankrijk te bieden heeft, gewoon op de fiets. Crossfietsen op het strand, een fietstocht door het bos met het hele gezin, fietsen op de berg, keuze te over! Geen fiets meegenomen? bij de meeste campings is het mogelijk om een fiets te huren. Eerst even oefenen hoe dat naaktfietsen nou gaat? Op zaterdag 6 juli 2019 wordt de eerstvolgende World Naked Bike Ride in Amsterdam gehouden. Tijdens dit event wordt de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam in het verkeer zichtbaar gemaakt en aandacht gegeven aan respect voor het lijf. Een prima event om alvast op te warmen!

Bestel je kampeerspullen

Over France 4 Naturisme

France 4 Naturisme is de grootste aanbieder vannaturistische vakanties in Frankrijk. De groep biedt 6 vakantiebestemmingen van 3 tot 5 sterren aan en staat voor gezond naturisme in gezinsverband. Alle naturistische vakantiedorpen liggen aan zee of een rivier, op het platteland of in de bergen, in een rustige natuurlijke omgeving. Er zijn naturistische zwembaden, Balneotherapie, spa’s en Thalossotherapie. De naturistische campingdorpen bieden in het zomerseizoen een ideale omgeving voor naturistische vakanties; de Atlantische kust, de Middellandse Zee, het hart van de Provence, de Ardèche en Corsica.

Sharing is caring!