Shadow

Maak kennis met naaktrecreatie en ga naakt sporten in de zomer

Zondag 12 juni is er, eindelijk, weer een Open Dag Naaktrecreatie op locatie. Het thema van de dag is Ont-moeten! Even weg van alle stress en de waan van de dag. Tijd om tot jezelf te komen. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden die er zijn om bloot van je vrije tijd te genieten, dan ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij een van de vele naturistenverenigingen in Nederland.

Fietsen op Belezy
Belezy©France4naturisme

Bezoek op 12 juni dan geheel vrijblijvend een of meerdere deelnemende locaties. Kijk hier voor een overzicht van alle locaties en de bijzonderheden van de dag. Ook de NFN, medeorganisator van de dag zet de deuren van haar kantoren open.

Naakt sporten in de zomer

Heb je kennis gemaakt met naaktrecreatie dan snap je ook dat natte oksels, plakkende sportkleding en een rood hoofd het sporten in de zomer niet altijd plezierig maakt. Om dit probleem tegen te gaan, kun je tegenwoordig bij verschillende sportscholen naakt sporten, bijvoorbeeld bij Hanson Fitness in New York. Of  in de fitnessruimtes van een van de campings van France 4 Naturisme bijvoorbeeld.

In adamskostuum de sportschool in

Wist je dat je op alle France 4 Naturisme campings gebruik kunt maken van de fitness ruimte, met of zonder kleding? De voordelen van naakt fitness gaan veel verder dan klasprestaties. Wie zichzelf bloot durft te stellen, leert niet alleen het eigen lichaam beter te accepteren maar werkt ook elke dag in de sportschool toe naar de ultieme summerbody, wat dit dan ook voor jou mag zijn. Naakt fitness verbetert het zelfbeeld en geeft een gevoel van vrijheid dat moeilijk te bereiken is met kleding aan. Dus schrijf je vast in voor naakt pilates bij Euronat of doe mee aan fitness in het zwembad bij camping Bélézy!

Yoga in de natuur

Camping 300x250

Zelfacceptatie, dit is een van de doelen van yoga maar ook van naturisme. Als je dit in gedachten houdt, is naaktheid logisch. Naaktyoga is daarom voor velen een soort therapie met voordelen voor zowel lichaam als geest. Het is een bevrijdende oefening waarbij je het lichaam aan de buitenkant vergeet, om je alleen maar op het innerlijk te concentreren. Daarnaast worden de yogalessen op campings zoals Riva Bella en Arnaoutchot vaak uitgevoerd in een prachtige natuurlijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het strand, in de buurt van een rivier, in het bos of op de top van de berg. Hier ben je pas echt één met de natuur. En voor wie zich toch niet helemaal comfortabel voelt bij het uitoefenen van de downward facing dog in adams- of evakostuum, is een sportbroekje zeker geen probleem.

Naturistenwandeling zonder bagage

De naturistenwandeling is een sportactiviteit die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Slenter vrij rond zonder kleding in het midden van de natuur, met alleen wandelschoenen en een rugzak als accessoires. Bij de campings kun je informeren welke routes door naturisten bewandelt mogen worden om zo geen andere wandelaars in verlegenheid te brengen. Nu alleen nog kiezen waar! Bewandel de Atlantische kust bij Euronat of Arnaoutchot of kies voor een strandwandeling langs de prachtige middellandse zee bij Sérignan Plage Nature.

Liever een wat ruigere wandeling in de bergen? Dan zit je goed op het eiland Corsica en verblijf je in alle luxe op de camping Riva Bella. Hier vind je de onverbeterlijke combinatie van zee en bergen. En wie op zoek is naar eindeloos veel natuur zal genieten van de prachtig gekleurde lavendelvelden nabij Bélézy. Of ontdek de in de zon gelegen groene heuvels en daarachter de bergen van de Cévennes bij Domaine de la Sablière. Of boek zelf een naturistencamping in Europa via ANWB Camping.

Naakt op de fiets

Geniet op je eigen tempo en ontdek de pracht en praal die de natuur in Frankrijk te bieden heeft, gewoon op de fiets. Crossfietsen op het strand, een fietstocht door het bos met het hele gezin, fietsen op de berg, keuze te over! Geen fiets meegenomen? bij de meeste campings is het mogelijk om een fiets te huren. Bestel je kampeerspullen

Over France 4 Naturisme

France 4 Naturisme is de grootste aanbieder van naturistische vakanties in Frankrijk. De groep biedt sinds 2023 7 vakantiebestemmingen van 3 tot 5 sterren aan en staat voor gezond naturisme in gezinsverband. Alle naturistische vakantiedorpen liggen aan zee of een rivier, op het platteland of in de bergen, in een rustige natuurlijke omgeving. Er zijn naturistische zwembaden, Balneotherapie, spa’s en Thalossotherapie. De naturistische campingdorpen bieden in het zomerseizoen een ideale omgeving voor naturistische vakanties; de Atlantische kust, de Middellandse Zee, het hart van de Provence, de Ardèche en Corsica.

Héliomonde: naturistencamping bij Parijs

In 2023 is ook 3 sterren naturistencamping Héliomonde toegetreden. Deze naturistencamping ligt net ten zuiden van Parijs. Je kunt er vanuit Nederland zelfs met de trein naartoe. Héliomonde vormt een prima uitvalsbasis voor mensen die een naturistenvakantie willen combineren met een stedentrip naar Parijs of bezoekjes aan Disneyland Parijs. Bovendien is Héliomonde een mooie tussenstop op weg naar de naturistencampings aan de Atlantische kust en die in Zuid-Frankrijk.

Een naturistenvakantie boeken in Nederland, Frankrijk of elders in Europa kan via ANWB Camping en ACSI-Eurocampings. Maak kennis met naturisme in Nederland bij Flevonatuur.

Lees meer over Flevo Natuur.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!