Shadow

Kampeervakanties in de Lorraine en Champagne-Ardennes

De Franse regio’s Lorraine en Champagne-Ardenne bieden kampeerliefhebbers niet alleen een ruime keuze aan campings en kindvriendelijke attracties, bijkomend voordeel is de relatief nabije ligging ten opzichte van Nederland op nog geen 450 kilometer vanaf Utrecht.

Lorraine, La Bresse, Bol d’Air Aventure © M. Laurent
Lorraine, La Bresse, Bol d’Air Aventure © M. Laurent

De Lorraine telt ruim 120 campings – waarvan 22 aangesloten bij het keurmerk ‘Camping Qualité’ – en in de Champagne-Ardenne is er met zo’n 110 campings ook keus te over.

Slapen in huifkar in Lorraine

‘Camping Qualité’ is de naam van het samenwerkingsverband van ruim 960 campings in Frankrijk. De aangesloten leden moeten aan een groot aantal criteria voldoen die garant staan voor een uitstekend kwaliteitsniveau. Zo is de 4-sterren camping Belle Hutte in La Bresse een oase van rust in de groene bergen van de Vogezen en mooi gelegen naast de rivier Moselotte. Waterratten voelen zich thuis op camping Kawan Village Club dat direct aan het 130 hectare grote meer van Bouzey ligt. Camping Muhlenbach in Sturzelbronn op steenworpafstand van de Duitse grens is een groene oase van rust: naast 40 kampeerplekken heeft de camping een tipi een enkele huifkarren te huur. Om ook rust in het hoofd te garanderen is er op de ze camping geen wifi.

Slapen tussen boomtoppen

Voor kinderen een onvergetelijke belevenis is overnachten in de boomhutten die in april 2014 openen in het avonturenpark Bol d’Air Aventure in La Bresse: er is keuze uit dertien verschillende houten acco’s midden in het bos waarvan enkele hoog in de boomtopppen gebouwd. Alle elementen zijn aanwezig voor een heuse natuurlijke belevenis, van de bewerkte houten trapleuning tot aan het schaduwrijke terras waar u de vogels hoort fluiten en de wind door de bomen hoort ruisen. Hoogtevrees? Kies dan voor een cosy chalet.

Kinderattracties in de Lorraine

Naast het ruime aanbod aan familiecampings kunnen kinderen zich ook vermaken in talrijke attracties in de Lorraine. Hieronder het dierenpark Parc Animalier de Sainte Croix, avonturenpark Walygator bij Metz, Fraispertuis City – een heus Cowboypark in de Vogezen, een antieke treintocht vanaf Abreschviller, avonturenpark Bol d’Air, Fort Aventure – een avonturenpark in een fort – en de all-season rodelbaan Schlitte Mountain in La Bresse waar je over rails naar beneden suist.

Campings in de Champagne-Ardenne

Ook in de Champagne-Ardenne zijn enkele campings aangesloten bij Camping Qualité waaronder de vijfsterren camping Kawan Village Lac de la Liez aan het gelijknamige meer nabij de bezienswaardige stad Langres. In de Franse Ardennen ligt camping Domaine de la Motte in Signy-le-Petit, op vijf minuten lopen van het meer met volop activiteiten voor kinderen. Camping La Forge de Sainte Marie ligt te midden van uitgestrekte wijnvelden en meren in het zuiden van de Champagne-Ardenne. De camping organiseert ook uitstapjes per tractor naar een dichtbijgelegen boerderij voor een BBQ. Direct gelegen aan het Lac du Der meer bevinden zich de 4-sterren campings Presqu’île de Champaubert en Les Sources du Lac, twee uitgelezen kampeerlocaties voor kinderen die de hele dag in het water willen spartelen. Uitstapjes die garant staan voor een gezonde blos op de kinderwangen zijn onder meer het avonturenpark Acrroder en Nigloland plus de Cyclorail in Chantraines waar je in een fietskar over een oude spoorlijn fietst.

Sharing is caring!