Start zomercruises Star Clippers

Geplaatst door Redactie op 31 maart 2014 om 17:36 in de categorie Reisorganisaties

star flyerCruisemaatschappij Star Clippers maakt zich op voor de zomercruises in het Middellandse Zeegebied. De machtige vier-en vijfmasters die momenteel nog varen in Centraal Amerika en het Caribisch gebied, zetten vanaf de tweede week van april koers naar Europa, waar ze tussen mei en oktober weer een gevarieerde vaarkeuze bieden langs de kusten en eilanden van Frankrijk, Italië, Griekenland, Kroatië, Spanje, Turkije en Portugal.

De Middellandse Zee à la carte

De viermaster Star Clipper is van mei tot oktober een graag geziene gast in de oostelijke Middellandse Zee en meert aan op archeologische plekken en keizersteden zoals Istanbul, Athene, Hydra, Mykonos en Dubrovnik. De verschillende routes variëren van 7 tot 10 nachten en geven een bijzondere blik op Italië, Griekenland, Kroatië, Spanje en Portugal. Zo is er een droomcruise van 7 nachten, met vertrek en aankomst in Athene, die langs de noordelijke Cycladen voert, maar ook het vasteland van Griekenland en Turkije aandoet.

Vliegtickets naar een van de starthavens van de cruise!

De parels van de Middellandse zee

Natuurpracht en 4000 jaar geschiedenis zijn de ingrediënten van een reeks zomercruises langs de kusten van Italië, Frankrijk, Sicilië, Corsica, Mallorca, Spanje en Portugal. De Royal Clipper, een zeilende vijfmaster, is 134 meter lang en het neusje van de zalm op zeevaartgebied. In combinatie met het luilekkerleventje aan boord van de Royal Clipper kunnen er talloze steden en culturele bezienswaardigheden aan land worden bezocht zoals Venetië, Civitavecchia (Rome), Sorrento, Dubrovnik, Costa Smeralda (Corsica), Taormina, Ibiza, Motril, Cadiz, Lissabon en Tanger.

Daarnaast vaart ook de Star Flyer tussen mei en september door het westelijke Middellandse Zeegebied. De startplaatsen van de meeste vaarroutes zijn de goed bereikbare Zuid-Franse havens Monaco, Monte Carlo en Cannes. Steevast op de reisroute ligt Corsica, maar ook Spanje en de Balearen zijn opgenomen in een vaarroute. Vanaf oktober vaart de Star Flyer iets zuidelijker en met de warmte mee richting Madeira en de Canarische Eilanden.

Varen op de zeilen: uniek in zijn soort

Star Clippers is vanwege het zeilkarakter uniek in de wereld van het cruisetoerisme. Opmerkelijk gegeven is dat ongeveer 80% van de tijd op de zeilen gevaren wordt. Reizigers die graag de handen uit de mouwen steken kunnen bij de afvaart assisteren met het hijsen van de zeilen, in de masten klimmen of de stuurhut binnenlopen voor een praatje met de kapitein. De Star Flyer en Star Clipper, hebben per schip plaats voor 170 passagiers tegenover 74 bemanningsleden, de Royal Clipper heeft plek voor 227 mensen tegenover 106 bemanningsleden.

Boek je Star Clippers cruise op decruisegids.nl

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.