De Green-Zones app beschikbaar voor smartphones

Geplaatst door Redactie op 18 juli 2017 om 11:44 in de categorie Vervoer

Greenzones appOp tijd voor de planning van de vakantieroute staat de Green-Zones app voor alle Europese milieuzones als web app of voor Android smartphones gratis beschikbaar om te downloaden. Nu ook in de Play Store. Test hem nu! Deze app vervult alle wensen.

Via de Green-zones app kan het toeristische bus- en individuele verkeer en het Europese handelsverkeer zien waar precies de milieuzones zijn. Ook geeft de app aan welke milieusticker voor welk land nodig is en op welke wegen op welke dagen er eventueel niet in de milieuzone gereden mag worden. Ook is het mogelijk om gemakkelijk alle Europese milieustickers via de app te bestellen. Alles in vijf talen (Duits, Engels, Frans, Pools, Spaans).

De app is erg duidelijk, volledig en makkelijk te gebruiken. Het maakt niet uit of het om een weersafhankelijke, tijdelijke milieuzone gaat of welke van de 17 verschillende voertuigtypen met welk brandstoftype in de zone mag rijden: de app beantwoort alle vragen om zonder boete door de Europese milieustickerjungle te komen. Zo zullen zelfs in de toekomst actuele permanente of tijdelijke dieselverbodszones in de Green-Zones datenbank worden overgenomen. Zonder de app kann niemand meer reizen, wanneer men niet voor onaangename verassingen als omwegen of boetes will staan.

Het is mogelijk om de actuele status van elke milieuzone rond 20.00 uur voor de volgende reisdag te bekijken. Het maakt niet uit wat voor soort bestuurder u bent. Particuliere automobilisten, buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, iedereen is afhankelijk van de lokale informatiebronnen in de betreffende taal. De app beschikt ook over kaarten, gebaseerd of geografische gegevens. Deze laten niet alleen de grenzen van elke milieuzone in de vorm van afbeeldingen zien, er kann zelf tot op een huisnummer worden ingezoomt.

Dagelijkse updates van milieuzones

De statusmeldingen van de gemeenten en steden, speciaal voor het in Europa toenemende fijnstof, ozon en stikstofoxide, worden dagelijks getoond. Op een later tijdstip zullen verschillende waarschuwingsfases en rijverboden voor diesels beschikbaar gesteld worden. Dat kan onder meer in de Franse milieuzones en vanaf 2018 bij dieselverboden in Duitsland.

Bijkomende functies en upgrades van de app zullen tegen een bepaald bedrag in de toekomst ter beschikking worden gesteld. Voor klanten van Green-Zones zijn zulke upgrades natuurlijk gratis en worden met behulp van een code ter beschikking gesteld.

Vanaf vandaag is de Green-Zones app ook in de Play Store beschikbaar om te downloaden. Voor iOS is deze waarschijnlijk uiterlijk op 20 augustus 2017 beschikbaar.

Lees ook: Frans ecovignet kan nu ook voor buitenlandse auto besteld worden.

De Green-Zones app beschikbaar voor smartphones
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.