Shadow

Barometeronderzoek: Savoie Mont Blanc populair bij Nederlanders

Frankrijk mag deze zomer naar verwachting weer een flink aantal Nederlandse toeristen begroeten. Uit een barometeronderzoek van l’Agence Savoie Mont Blanc zal 14% van de ondervraagde Nederlanders deze zomer koers zetten naar Frankrijk.

Het onderzoek is gehouden tussen 8 en 18 mei 2021 onder personen in de belangrijkste markten van Savoie Mont Blanc, zijnde Frankrijk, Engeland, België en Nederland. Onder de 3598 deelnemers zaten 831 Nederlanders. Van hen wist 35 procent zeker dat ze deze zomer nog op vakantie zullen gaan, 46% daarvan zal dat in het buitenland doen en weer 14% zal zich dan ook richting Frankrijk begeven.

Verblijf in de bergen van Savoie Mont Blanc

Het Canal de Savières naar Chanaz © Savoie Mont Blanc-Bijasson
Het Canal de Savières naar Chanaz © Savoie Mont Blanc-Bijasson

Van de Nederlandse Frankrijk-gangers zal 12% kiezen voor een verblijf in de bergen. De meeste Nederlanders (44%) gaan tussen half juli en augustus naar het land van Marianne. Wel wachten de Nederlanders, meer dan Belgen en Britten, tot het laatste moment om te boeken. Iets meer dan eenderde van de Nederlanders boekt een maand van tevoren. Maar 26 procent denkt nog 1 of 2 weeken tevoren te kunnen boeken en 19 procent wacht tot het laatste moment.

Vakantieganger wil zekerheid

Niet verwonderlijk is dat de coronapandemie nog steeds een groot stempel drukt op de vakantieplannen. Van de ondervraagde Nederlanders stelt 30 procent niet te gaan vanwege de financiële situatie. Vrees voor een nieuwe coronagolf houdt 24 procent thuis, terwijl 22 procent niet gaat omdat hij of zij nog niet gevaccineerd is. Vijftien procent van de Nederlanders gaat niet uit vrees voor slechte voorzieningen.

Van de twijfelaars laat bijna eenderde zich alsnog over de streep trekken als er tot 1 dag tevoren nog kosteloos geannuleerd kan worden. Terugstorting van het betaalde bedrag in plaats van een voucher is voor 27 procent van de ondervraagde Nederlanders belangrijk. Verder weegt zwaar of geplande activiteiten bij annulering vergoed worden. Een kwart van de thuisblijvende Nederlanders (26 procent) is niet-gevaccineerd.

Actieve vakanties in de Savoie Mont Blanc

De Nederlandse toerist die wel op vakantie in Frankrijk gaat, kan in de Savoie Mont Blanc z’n hart ophalen met actieve of bezinningsvakanties met een enorme waaier aan activiteiten voor zowel de fans van adrenaline als wie ongewone, aparte ervaringen zoekt. Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. In de winter herbergt het gebied 112 van de best en meest gerenommeerde resorts ter wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten.

Savoie Mont Blanc in de zomer

Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen, tussen de grote meren en bergen. Het is een paradijs voor bergliefhebbers, met uitgestrekte beschermde gebieden, een nationaal park (La Vanoise), twee regionale parken (Bauges en Chartreuse) en vele natuurreservaten. Hier kun je prachtige wandelingen maken, uitdagende fietsroutes doen, je hebt er kuuroorden en grandioze gorges, met allen een knipoog naar de natuurgebieden. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Neem bijvoorbeeld de trekking Grand Paradis Vanoise. Deze verbindt de dorpen Bonneval-sur-Arc, Valsavarenche (IT), Rhêmes Notre-Dame (IT), Ceresole Reale (IT) en Val d’Isère, die ooit verenigd waren voordat Savoie in 1860 bij Frankrijk werd ingelijfd. Kijk bijvoorbeeld op Valdisere.com. Of boek een week vol zomerse activiteiten in La Norma in de Haute Maurienne Vanoise of een gezinsontdekking in de Haute-Savoie in Les Gets.
Kijk voor meer inspiratie op savoie-mont-blanc.com

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.