Shadow

De leukste kerstmarkten in Nederland en België in 2021

Het kan eindelijk weer: gezellig struinen over de kerstmarkten. In binnen- en buitenland is er weer een groot aantal kerstmarkten die in de dondere dagen voor kerst voor een feestelijk verlicht tintje zorgen. We zetten een aantal van de leukste kerstmarkten in Nederland en België op een rijtje (data en openingstijden onder voorbehoud) en geven tips voor het boeken van de mooiste en beste kerstreizen, ook per cruiseschip. Update 29 november 2021.

Kerstmarkten Nederland

Laatst gewijzigd: 29 november 2021.

Kerstmarkt
Lichtjes, kerstkraampjes… ook in Nederland en België zijn er weer kerstmarkten ©Shenxin-Pixabay

Kerstmarkt Maastricht

Helaas gaat de kerstmarkt Maastricht dit jaar toch niet door!

Kerstmarkt Valkenburg

Van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022 staat Valkenburg zowel onder- als bovengronds weer in het teken van kerst. Gezellige lichtjes, muziek en heel veel lekkers. Je moet je bezoek van te voren wel even plannen. Duik de grotten, waaronder de Fluweelengrot, in, geniet van de kerstparade door de straten of volg de Route de Amuse, een wandeling door Valkenburt met heerlijke amuses in diverse restaurants.

1.De grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa
In de Gemeenstegrot van Valkenburg: vanaf 12 november de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa.

2.Het kerstverhaal in Winterwonderland
Vanaf 1 december tot en met 9 januari is Winter Wonderland geopend in de Wilhelminagrot.

3.Christmas Lights Arts
Tijdens Christmas LightArts wordt Valkenburg verlicht door lichtkunstenaars van over de hele wereld. De projecties die op de verschillende gevels van de stad tot leven komen, zijn geïnspireerd op de middeleeuwse geschiedenis en kersttradities van Valkenburg. De lichtshows zijn gratis te zien van 1 december 2021 tot en met 30 januari 2022 elke avond van 17:00 tot 22:30 bij de Geulpoort, de stadsmuur in Halderpark, het Spaanse Leenhof, de kerk bij het Walramplein en de Berkelpoort.

4.Kerstmarkt Fluwelengrot
Daal af in de Fluwelengrot onder de kasteelruïne in Valkenburg en waan je in een historische setting. De bijzondere combinatie van een 18e -eeuwse kapel, diverse kraampjes en muurschilderingen uit verschillende tijdperken, maken deze kerstmarkt tot een uniek schouwspel. Open van 12 november t/m 30 december.

5.Santa’s Village
Vanaf 12 november tot en met 31 december is het centrum van Valkenburg een gezellige kerstmarkt. In de kraampjes en chalets vind je leuke kerstartikelen, lekkernijen, warme drankjes en natuurlijk de kerstman.

6.Frosty Fair Tale
Het Sprookjesbos Valkenburg is vanaf 12 november omgetoverd in magische kerstsfeer. Voor een vleugje avontuur zijn de groeven onder het park geopend voor interactieve wandelingen.


Dickens Festijn Lemmer (Friesland)

In de straten van het Lemster Dickens dorp gonst en bruist als een grote stad rond eind 19e eeuw. Er zijn veel activiteiten en natuurlijk gebeuren er bijzondere dingen op zaterdag 11 december 2021 van 16.00 uur tot 21.00 uur en zondag 12 december van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Drijvende kerstmarkt Leiden

Ook de Leidse kerstmarkt gaat dit jaar nog niet door.

Kerstmarkt Den Haag

De Royal Christmas Fair aan het Lange Voorhout in Den Haag wordt alsnog geannuleerd, zo heeft de organisatie op 29 november laten weten. De kerstmarkt zou een aantal avonden tot 21.00 uur duren, maar dat is met de nieuwe coronaregels niet mogelijk. Daarom is besloten het evenement uit te stellen naar 2022.

Boek een stedentrip bij TUI, De Jong Intra, Interhome, Transavia Holidays, Stedentrips.nl, Flixbus, Skyscanner en Trivago.


Kerstmarkten België

Kerstmarkt Antwerpen

In Antwerpen gaat de kerstmarkt dit jaar door, maar in aangepaste versie. De stad schrapt het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk én de nieuwjaarsreceptie. Een aantal belangrijke standhouders van de kerstmarkt hadden zelf aan de stedelijke crisiscel gevraagd om de chalets te annuleren. Ook op de Meir gelden extra maatregelen nu de coronacijfers de slechte kant blijven opgaan. De kerstmarkt wordt in 2021 gehouden van 4 december 2021 tot 9 januari 2022.

De openingstijden zijn van zondag tot donderdag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 00.00 uur. Op 24 en 31 december en 2 januari van 12.00 uur tot 18.00 uur en op 1 januari van 15.00 uur tot 00.00 uur.
Boek je trip naar de kerstmarkt Antwerpen met NS International.


Kerstmarkt Brugge & Wintergloed

Romantisch, charmant, knus. De sfeer in Brugge is onovertroffen wanneer de historische binnenstad veranderd is in een grote, gezellige kerstmarkt. Kijken, kuieren en kopen, daarvoor zit je helemaal goed in de mooiste kleine stad van Europa. Wintergloed is een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen; een nieuw lichtparcours, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, drie kerstmarkten en een heerlijk slenterparcours door de historische binnenstad. De wintermarkt is dit jaar van 26 november 2021 tot 9 januari 2022. Openingstijden zijn nog niet bekend.


Winterpret en kerstmarkt Brussel

Winterpret en de kerstmarkt in het hart van Brussel. Dit jaar met een een kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes, kermisattracties, een schaatsbaan, een kerstboom en klank- en lichtshow op de Grote Markt en nog veel meer. Ontdek winters Brussel van 26 november 2021 tot en met 2 januari 2022.


Vier kerst in Leuven

Een bezoek aan de gezelligste en een van de oudste kerstmarkten van België is een absolute must! Er zijn originele kerstcadeautjes, de heerlijkste lekkernijen en de zaligste drankjes. De kerstmarkt in Leuven wordt gehouden van 8 tot en met 19 december 2021.


Kerst in Mechelen

Of er in Mechelen een kerstmarkt wordt gehouden is nog niet bekend.


Kerstreizen worden steeds populairder. Bekijk hier welke kerstreizen er zijn naar een van de bovengenoemde kerstmarkten.

Kerstreizen met de trein:

Kerstmarkten in Duitsland; • Kerstmarkten in België; • Kerstmarkten in Frankrijk; • Kerstmarkt in Londen.

Met de bus naar de kerstmarkten:

Boek je volledig verzorgde reis met De Jong Intra.

Hotels in Nederland en België:

Boek een hotel naar een kerstmarkt bij Trivago.

Kerstcruises

Het aanbod kerstcruises stijgt weer. Kijk hier voor de leukste en gezelligste cruises met kerst.

Kerstmarkten in Duitslandkerstmarkten in Frankrijk, kerstmarkt in Berlijn

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

2.3/5 - (3 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!