Shadow

De leukste kerstmarkten in Nederland en België in 2021

Het kan eindelijk weer: gezellig struinen over de kerstmarkten. In binnen- en buitenland is er weer een groot aantal kerstmarkten die in de dondere dagen voor kerst voor een feestelijk verlicht tintje zorgen. We zetten een aantal van de leukste kerstmarkten in Nederland en België op een rijtje (data en openingstijden onder voorbehoud) en geven tips voor het boeken van de mooiste en beste kerstreizen, ook per cruiseschip.

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkt
Lichtjes, kerstkraampjes… ook in Nederland en België zijn er weer kerstmarkten ©Shenxin-Pixabay

Kerstmarkt Maastricht

Helaas gaat de kerstmarkt Maastricht dit jaar toch niet door!

Kerstmarkt Valkenburg

Van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022 staat Valkenburg zowel onder- als bovengronds weer in het teken van kerst. Gezellige lichtjes, muziek en heel veel lekkers. Je moet je bezoek van te voren wel even plannen. Duik de grotten, waaronder de Fluweelengrot, in, geniet van de kerstparade door de straten of volg de Route de Amuse, een wandeling door Valkenburt met heerlijke amuses in diverse restaurants.


Dickens Festijn Lemmer (Friesland)

In de straten van het Lemster Dickens dorp gonst en bruist als een grote stad rond eind 19e eeuw. Er zijn veel activiteiten en natuurlijk gebeuren er bijzondere dingen op zaterdag 11 december 2021 van 16.00 uur tot 21.00 uur en zondag 12 december van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Drijvende kerstmarkt Leiden

Ook de Leidse kerstmarkt gaat dit jaar nog niet door.

Kerstmarkt Den Haag

De Royal Christmas Fair aan het Lange Voorhout in Den Haag wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 22 december. Je kunt er dag terecht van 12:00 uur tot 21:00 uur. 

Boek een compleet verzorgde stedentrip bij TUI, De Jong Intra, Interhome, Transavia Holidays, Stedentrips.nl, Flixbus, Skyscanner en Trivago.


Kerstmarkten België

Kerstmarkt Antwerpen

In Antwerpen gaat de kerstmarkt dit jaar door! Diverse pleinen in de Belgische stad zijn helemaal ingericht in kerstsfeer. De Groenmarkt in het centrum bijvoorbeeld wordt omgetoverd tot een uniek kerstdorp. De kerstmarkt wordt in 2021 gehouden van 4 december 2021 tot 9 januari 2022.

De openingstijden zijn van zondag tot donderdag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 00.00 uur. Op 24 en 31 december en 2 januari van 12.00 uur tot 18.00 uur en op 1 januari van 15.00 uur tot 00.00 uur.
Boek je trip naar de kerstmarkt Antwerpen met NS International.


Kerstmarkt Brugge & Wintergloed

Romantisch, charmant, knus. De sfeer in Brugge is onovertroffen wanneer de historische binnenstad veranderd is in een grote, gezellige kerstmarkt. Kijken, kuieren en kopen, daarvoor zit je helemaal goed in de mooiste kleine stad van Europa. Wintergloed is een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen; een nieuw lichtparcours, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, drie kerstmarkten en een heerlijk slenterparcours door de historische binnenstad. De wintermarkt is dit jaar van 26 november 2021 tot 9 januari 2022. Openingstijden zijn nog niet bekend.


Winterpret en kerstmarkt Brussel

Winterpret en de kerstmarkt in het hart van Brussel. Dit jaar met een een kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes, kermisattracties, een schaatsbaan, een kerstboom en klank- en lichtshow op de Grote Markt en nog veel meer. Ontdek winters Brussel van 26 november 2021 tot en met 2 januari 2022.


Vier kerst in Leuven

Een bezoek aan de gezelligste en een van de oudste kerstmarkten van België is een absolute must! Er zijn originele kerstcadeautjes, de heerlijkste lekkernijen en de zaligste drankjes. De kerstmarkt in Leuven wordt gehouden van 8 tot en met 19 december 2021.


Kerst in Mechelen

Of er in Mechelen een kerstmarkt wordt gehouden is nog niet bekend.


Kerstreizen worden steeds populairder. Bekijk hier welke kerstreizen er zijn naar een van de bovengenoemde kerstmarkten.

Kerstreizen met de trein:

Kerstmarkten in Duitsland; • Kerstmarkten in België; • Kerstmarkten in Frankrijk; • Kerstmarkt in Londen.

Met de bus naar de kerstmarkten:

Boek je volledig verzorgde reis met De Jong Intra.

Hotels in Nederland en België:

Boek een hotel naar een kerstmarkt bij Trivago.

Kerstcruises

Het aanbod kerstcruises stijgt weer. Kijk hier voor de leukste en gezelligste cruises met kerst.

Kerstmarkten in Duitslandkerstmarkten in Frankrijk, kerstmarkt in Berlijn

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!