Shadow

De leukste kerstmarkten in Nederland en België

Het is weer tijd voor de kerstmarkten. In binnen- en buitenland is er weer een groot aantal kerstmarkten die in de dondere dagen voor kerst voor een feestelijk verlicht tintje zorgen. We zetten een aantal van de leukste kerstmarkten  in Nederland en België op een rijtje (data en openingstijden onder voorbehoud) en geven tips voor het boeken van de mooiste en beste kerstreizen, ook per cruiseschip.

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht is dit jaar van 29 november tot en met 31 december 2019. De historische binnenstad staat dan weer in het teken van Magisch Maastricht. De talrijke lichtjes in de bomen, kroonluchters en meer zijn een baken van licht. De kerstmarkt krijgt een nostalgische uitstraling omdat alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. De vele kerstklanken van het cultuurfestival decoreren bijna elke hoek en het winterse vertier zorgt voor zowel actie als ontspanning.

Huis van de Kerstman
Ook dit jaar is Maastricht  gastheer voor de enige echte kerstman en heeft hij zijn huis op het Vrijthof. En hij voelt zich daar helemaal thuis want de bouwstijl is identiek aan die van zijn ‘eigen’ huis in Rovaniemi in Finland.  In de wereld van van Charles Dickens ‘A Christmas Carol’ op het Vrijthof vind je de echte ambachten, zoals een kaarsenmaker en tingieter.


Kerstmarkt Valkenburg

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 barst Kerststad Valkenburg weer los! Natuurlijk is er de grote kerstmarkt die wordt gehouden in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul. Ook in de andere Valkenburgse grotten is het feest met een sprookjesachtige sfeer door de honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes. Niet voor niets is Kerststad Valkeburg genomineerd voor ‘European Best Christmas Market 2020’.


Drijvende kerstmarkt Leiden

De Leidse kerstmarkt (13 – 24 december 2019) is de enige en grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Vanwege dit unieke karakter is dit ook de enige kerstmarkt waar vandaan je gezellige winterse rondvaart kunt maken met glühwein of warme chocomel. Direct grenzend aan de kerstmarkt ligt de tevens drijvende ijsbaan. Op de kade staat een nostalgische kermis om het dagje uit compleet te maken.  De drijvende kerstmarkt won in 2016 de titel ‘Beste Kerstmarkt van Europa’.


Kerstmarkten België

Kerstmarkt Antwerpen

Tijdens de kerst verandert de Groenmarkt in het centrum van Antwerpen in een even uniek als sfeervol kerstdorp. Winterse taferelen, prachtige kerststallen, fonkelende verlichting en stemmige kerstmuziek zorgen voor een onvergetelijke dagtrip! De kerstmarkt is van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020 en op de openingsdag zijn er meer dan tien koren op verschillende podia in Antwerpen. Van kinderkoor tot gospel tot klassieke muziek. Aan het einde van de dag gaan de koren in een stoet richting het Operaplein. Daar volgt de grote apotheose. K’s Choice geeft hier rond kwart voor 6 met een pop-up koor van honderden zangers een akoestisch concert.
Boek je trip naar de kerstmarkt Antwerpen met NS International.


Kerstmarkt Brugge

Romantisch, charmant, knus. De sfeer in Brugge is onovertroffen wanneer de historische binnenstad veranderd is in een grote, gezellige kerstmarkt. Kijken, kuieren en kopen, daarvoor zit u in de mooiste kleine stad van Europa helemaal goed. De wintermarkt heeft plaats op de Grote Markt, waar ook een ijsbaan is, en het Simon Stevinplein. Data kerstmarkten (Wintermarkt) in Brugge: vanaf 22 november 2019 tot en met 5 januari 2020.


Winterpret en kerstmarkt Brussel

De grootste kerst/wintermarkt markt van België vind je in Brussel, ook wel het centrum van Europa genoemd. Deze kerstmarkt telt zo’n 250 kerstkraampjes.  De wandelroute langs de kraampjes is meer dan 2,5 km en leidt door het historische centrum van Brussel. Leef je uit op tal van spectaculaire kermisattracties of op de schaatsbaan. Breng ook zeker een bezoekje aan de magische kerststal en geniet op  de Grote Markt van een uniek klank- en lichtspel. Op het Winterpret-parcours in hartje Brussel is er altijd wel wat te beleven. Van 29 november 2019 tot en met 5 januari 2020 in het centrum van Brussel.


Vier kerst in Leuven

Een bezoek aan de gezelligste en een van de oudste kerstmarkten van België is een absolute must! Er zijn originele kerstcadeautjes, de heerlijkste lekkernijen en de zaligste drankjes. De kerstmarkt in Leuven wordt gehouden van 11 tot en met 22 december 019.


Vier kerst in Mechelen

In de mooiste tijd van het jaar vormt deze prachtige stad vol historische gebouwen en prachtige monumenten het decor voor warme wintertaferelen. Zo kom je vanzelf in de juiste sfeer om heerlijk te kerstshoppen! De kerstmarkt is geopend in de weekenden van 6 tot en met 8 december, 13 tot en met 15 december, 20 tot en met 22 december en 27 tot en met 29 december 2019.


Kerstreizen worden steeds populairder. Bekijk hier welke kerstreizen er zijn naar een van de bovengenoemde kerstmarkten.

Kerstreizen met de trein:

Kerstmarkten in Duitsland; • Kerstmarkten in België; • Kerstmarkten in Frankrijk; • Kerstmarkt in Londen.

Met de bus naar de kerstmarkten:

Boek je volledig verzorgde reis met De Jong Intra.

Hotels in Nederland en België:

Boek een hotel naar een kerstmarkt bij Trivago.

Kerstcruises

Het aanbod kerstcruises stijgt. Kijk hier voor de leukste en gezelligste cruises met kerst.

Kerstmarkten in Duitslandkerstmarkten in Frankrijk, kerstmarkt in Berlijn

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!