De leukste kerstmarkten in Nederland en België

Geplaatst door Redactie op 22 november 2018 om 10:41 in de categorie Beurzen en evenementen

Het is weer tijd voor de kerstmarkten. In binnen- en buitenland is er weer een groot aantal kerstmarkten die in de dondere dagen voor kerst voor een feestelijk verlicht tintje zorgen. We zetten een aantal van de leukste kerstmarkten  in Nederland en België op een rijtje (data en openingstijden onder voorbehoud) en geven tips voor het boeken van de mooiste en beste kerstreizen, ook per cruiseschip.

Kerstmarkten Nederland

Kerstversiering©Stocksnap-Pixabay

Kerstversiering©Stocksnap-Pixabay

Kerstmarkt Maastricht

Van 1 december 2018 tot en met 31 december 2018 staat de historische binnenstad wederom in het teken van Magisch Maastricht. De talrijke lichtjes in de bomen, prachtig versierde guirlandes, kroonluchters en meer zijn een baken van licht. De vele kerstklanken van het cultuurfestival decoreren bijna elke hoek en het winterse vertier zorgt voor zowel actie als ontspanning.

Huis van de Kerstman
Ook dit jaar is Maastricht weer gastheer voor de enige echte kerstman en heeft hij zijn huis op het Vrijthof. En hij voelt zich daar helemaal thuis want de bouwstijl is identiek aan die van zijn ‘eigen’ huis in Rovaniemi in Finland.
Open vanaf 7 december, elke dag van 12:00 uur tot 20:00 uur.


Kerstmarkt Valkenburg

Van 16 november tot en met 30 december bruist het in Valkenburg van de kerstactiviteiten
Natuurlijk is er de kerstmarkt die van 16 november tot 30 december (m.u.v. 24 en 25 december) wordt gehouden in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul. Dit is alweer de 21e editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.

Een andere kerstmarkt is van 16 november tot en met 23 december in de Gemeentegrot, onderaan de Cauberg. Dit is de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Deze 33e editie belooft weer mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime, lange gangen die de Gemeentegrot typeren, nodigen uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot.


Drijvende kerstmarkt Leiden

De Leidse kerstmarkt (14 – 25 december 2018) is de enige en grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Vanwege dit unieke karakter is dit ook de enige kerstmarkt waar vandaan je gezellige winterse rondvaart kunt maken met glühwein of warme chocomel. Direct grenzend aan de kerstmarkt ligt de tevens drijvende ijsbaan. Op de kade staat een nostalgische kermis om het dagje uit compleet te maken. Niet voor niets won Leiden de titel ‘Beste Kerstmarkt van Europa 2016’.


Kerstmarkten België

Kerstmarkt Antwerpen

Tijdens de kerst verandert de Groenmarkt in het centrum van Antwerpen in een even uniek als sfeervol kerstdorp. Winterse taferelen, prachtige kerststallen, fonkelende verlichting en stemmige kerstmuziek zorgen voor een onvergetelijke dagtrip!
Het muzikale openingsfeest is op 8 december en nieuw dit jaar is het luisterverhaal. Ontdek en beluister het verhaal op allerlei plekken in de stad.
De kerstmarkt in Antwerpen is geopend van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019.
Boek je trip naar de kerstmarkt Antwerpen met NS International.


Kerstmarkt Brugge

Romantisch, charmant, knus. De sfeer in Brugge is onovertroffen wanneer de historische binnenstad veranderd is in een grote, gezellige kerstmarkt. Kijken, kuieren en kopen, daarvoor zit u in de mooiste kleine stad van Europa helemaal goed. De wintermarkt heeft plaats op de Markt, waar ook een ijsbaan is, en het Simon Stevinplein.
De kerstmarkt in Brugge is geopend van 23 november 2018 tot en met 1 januari 2019.


Wintermarkt Brussel

De grootste kerst/wintermarkt markt van België vind je in Brussel, ook wel het centrum van Europa genoemd. Deze kerstmarkt telt zo’n 250 kerstkraampjes.  De wandelroute langs de kraampjes is meer dan 2,5 km en leidt door het historische centrum van Brussel. Leef je uitop tal van spectaculaire kermisattracties of op de schaatsbaan. Breng ook zeker een bezoekje aan de magische kerststal en geniet op  de Grote Markt van een uniek klank- en lichtspel. Op het Winterpret-parcours in hartje Brussel is er altijd wel wat te beleven.
Kom naar de winterpretmarkt van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019.


Vier kerst in Leuven

Een bezoek aan de gezelligste en een van de oudste kerstmarkten van België is een absolute must! Er zijn originele kerstcadeautjes, de heerlijkste lekkernijen en de zaligste drankjes. De kerstmarkt in Leuven wordt gehouden van 12 tot en met 23 december.


Vier kerst in Mechelen

In de mooiste tijd van het jaar vormt deze prachtige stad vol historische gebouwen en prachtige monumenten het decor voor warme wintertaferelen. Zo kom je vanzelf in de juiste sfeer om heerlijk te kerstshoppen!  De kerstmarkt van Mechelen aan de Dijle (binnenstad): 14 tot en met 16 december, 21 tot en met 23 december en 28 tot 30 december 2018.


Kerstreizen worden steeds populairder. Bekijk hier welke kerstreizen er zijn naar een van de bovengenoemde kerstmarkten.

Kerstreizen met de trein:

Kerstmarkten in Duitsland; • Kerstmarkten in België; • Kerstmarkten in Frankrijk; • Kerstmarkt in Londen.

Hotels in Nederland en België:

Hotelspecials,  Booking.comHotels.com en Trivago.

Kerstcruises

Het aanbod kerstcruises stijgt. Kijk hier voor de leukste en gezelligste cruises met kerst.

Kerstmarkten in Duitslandkerstmarkten in Frankrijk, kerstmarkt in Berlijn

Boek aanbiedingen naar de leukste kerstmarkten in België

De leukste kerstmarkten in Nederland en België
2.3 (46.67%) 3 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.