Shadow

Veel nieuws in Europapark

In Europa-Park in Duitsland start 1 april het nieuwe seizoen. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de bezoekers weer te verrassen. Zo komt dit seizoen de droom om te kunnen vliegen uit! In juni opent namelijk het grootste ‘flying theater’ van Europa: ‘Voletarium’. Hier maak je kennis met de wonderlijke wereld van de luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein en beleeft een fantastische vlucht over de mooiste plekjes van Europa.

Een ‘flying theater’ is een attractie waarbij  je zittend in een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch scherm een film beleeft. Doordat de gondel kan bewegen krijgen de bezoekers de indruk dat ze meevliegen met de film. Vanaf juni zijn de bezoekers van Europa-Park te gast in het laboratorium van de luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein. Van jongs af aan zijn zij geobsedeerd in de vliegkunst. Ze maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Die twee wilden maar één ding; vliegen, zo vrij als een vogel.

Na een rondgang door de verschillende ruimtes van het ‘Voletarium’ wordt je naar een van de twee theaterzalen geleid en gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht over de mooiste steden en landschappen van Europa. Mack Media en Ambient Entertainment maakten hiervoor de afgelopen periode op diverse locaties opnamen met drones en helikopters. Het filmdoek kent een doorsnee van 21 meter en heeft een oppervlakte van 425 m2. Effecten als wind, water, geur en het nieuwste surround geluidssysteem, maken de beleving nog intenser. De totale capaciteit bedraagt 1.400 personen per uur. De attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar. Tegelijkertijd met de opening wordt ook de game ‘Sky Explorers’ gelanceerd.

In dit seizoen bouwde Europa-Park niet alleen nieuwe attracties, ook werden bestaande verder verfraaid. Zo kreeg de Käthe Kruse poppententoonstelling een nieuwe locatie, het Spookslot een viertal nieuwe scènes, het Speelparadijs in Ierland een nieuwe  ingang en Wichtelhausen een nieuwe gevel. Ook werden enkele restaurants aangepakt en een paar winkeltjes verbouwd.

Ook het entertainmentprogramma met meer dan 23 uur show per dag is verfrist en de evenementenkalender puilt weer uit met themafeesten en acties. De Sommernachtsparty bijvoorbeeld, waarbij het park tot middernacht geopend blijft, staat geprogrammeerd voor 22 juli 2017.

Boek je tickets voor Europa-Park

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!