Shadow

Veel nieuws in Europa-Park: nieuwe mega-achtbaan Voltron Nevera

In Europa-Park in Duitsland start 23 maart 2024 het nieuwe seizoen. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de bezoekers weer te verrassen. Blikvanger wordt de nieuwe mega-achtbaan Stryker-achtbaan Voltron Nevera die ’s werelds steilste lancering heeft.

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, heeft in 2023 en 2024 voor tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in 40 bouwprojecten. Zo wordt in de zomer van 2024 een nieuw themagebied geopend: Kroatië. Het is het zeventiende themagebied in Europa-Park. Ook de scènes in het Geisterschloss worden vervangen. Verder wordt er een nieuwe amusementshal gebouwd

Langste multi launch achtbaan

Plaatsing van de eerste treinen van de Voltron Nevera in het nieuwe Kroatische themagebied © Europa-Park
Plaatsing van de eerste treinen van de Voltron Nevera in het nieuwe Kroatische themagebied © Europa-Park

Blikvanger in dit Kroatische themagebied wordt de 1.385 meter lange achtbaan waarin de passagiers als een bliksemschicht van de ene Wardenclyffe-toren naar de andere schieten. De Voltron Nevera is de langste multi launch coaster op het continent en ook Europees recordhouder met drie versnellingssecties. De naam Nevera is afgeleid van het Kroatische woord voor plotselinge, korte stormen, die meestal gepaard gaan met bliksem en vooral voorkomen aan de Kroatische Adriatische kust. De Voltron Nevera is de eerste grote nieuwe achtbaan in Europa-Park in 12 jaar.

Lees ook: Achtbanen in Europa Park: hoog, hard en heftig

Voltron Nevera: 4 lanceringen

Adrenalinefans kunnen zich verheugen op vier lanceringen en zeven inversies. De achtbaan is de langste met inversies in Europa en staat op de 6e plaats van de langste achtbanen met inversies wereldwijd. De steilste lancering ter wereld met een 105 graden helling zorgt voor een compleet nieuwe dimensie van adrenalinekick direct na de katapultlancering.

Die attractie is een verwijzing naar de wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla, die in het huidige Kroatië werd geboren. Tesla wilde met dergelijke experimentele torens draadloos berichten en elektriciteit verzenden. Tesla heeft zijn torens nooit kunnen bouwen maar in Europa-Park wordt het experiment voortgezet en moedige bezoekers van toren naar toren gekatapulteerd. In deze nieuwe Stryker-coaster gaan ze door en over een authentiek Kroatisch dorpsplein en landschap. Het Kroatische eiland Hvar diende als inspiratiebron voor de inrichting van het themagebied. Zo werd er onder meer een 800 jaar oude olijfboom geplant.

Themagebied Liechtenstein, nieuwe Oostenrijkse attracties

In 2023 werd Europa-Park al uitgebreid met het themagebied Liechtenstein. In dit themagebied springt de attractie de Liechtensteinse ballonvaart het meest in het oog.

Tegelijkertijd werd in het Oostenrijkse gedeelte de waterattractie Josefina’s kaiserliche Zauberreise voorzien van nieuwe boten. Die zijn onder meer uitgerust met een tafeltje, zodat de passagiers wat kunnen eten of drinken.

3D-actiethriller

Elders in Europa-Park is in 2023 de nieuwe YULLBE PRO-experience “Amber Blake: Operation Dragonfly” geïntroduceerd, een interactieve 3D-actiethriller. De 30 minuten durende VR-beleving is gebaseerd op de “Amber Blake”-stripboeken van het Belgisch supermodel Jade Lagardère. Het brengt bezoekers in vervoering met state-of-the-art technologie en een zenuwslopend avontuur met op de achtergrond de indrukwekkende skyline van Singapore. Samen met de stoere agente Amber Blake maken de deelnemers jacht op de mysterieuze crimineel “Blue Dragon”. Dit vereist niet alleen sterke zenuwen, maar ook vaardigheid en teamgeest.

Lekker naar Europa-Park

Boek je vakantie in Europa-Park bij TUI en De Jong Intra.

Kijk voor campings in Duitsland bij ANWB-campings. Vakantieparken in Duitsland vind je bij Landal. Boek een vakantiehuis in Duitsland bij Novasol. Voor een bezoek aan Europa-Park dient men ook dit seizoen een datum te reserveren. Dat kan eenvoudig via de ticketshop.

Restaurant wereldprimeur Eatrenalin

Ook in 2023 vond de opening plaats van “Eatrenalin” – de futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden de gasten ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden – niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels bewegingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-inhoud, gastronomische topprestaties en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de ‘floating chair’ van MACK Rides.

Ook het entertainmentprogramma met meer dan 23 uur show per dag is verfrist en de evenementenkalender puilt weer uit met themafeesten en acties.

Boek je tickets voor Europa-Park

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *