In december naar Berlijn: kerstmarkten en cultuur

Geplaatst door Redactie op 16 november 2017 om 17:04 in de categorie Bestemmingen

Kerstshoppen in het grootste warenhuis van Europa (het Kaufhaus des Westens), glühwein drinken op de Gendarmenmarkt, skiën op het Tempelhofer Feld of een van de grote cultuurtempels in Berlijn bezoeken. Het kan allemaal als je in december naar Berlijn gaat.

In december naar Berlijn: kerstmarkt op de Gendarmenmarkt © visitBerlin/Wolfgang Scholvien

kerstmarkt op de Berlijnse Gendarmenmarkt © visitBerlin/Wolfgang Scholvien

Zestig kerstmarkten in Berlijn

De meeste Nederlanders die een van de meer dan 2500 Duitse kerstmarkten bezoeken, gaan naar Bonn, Düsseldorf, Keulen of maken een kerstmarktcruise naar bijvoorbeeld Koblenz. Maar ook Berlijn barst van de kerstmarkten. Er zijn er maar liefst zestig. En je hebt in Berlijn ook nog eens een grote kans op een witte kerstmarkt, want gemiddeld eens in de vijf jaar ligt er sneeuw.

Een van de bekendste kerstmarkten in Berlijn is die op de Gendarmenmarkt in het stadsdeel Mitte. De kerstmarkt op de Gendarmenmarkt is een traditionele kerstmarkt die ook bij de Berlijners erg populair is. Deze kerstmarkt duurt van 27 november tot en met oudejaarsdag. En in Spandau wordt voor de 44ste keer de traditionele kerstmarkt gehouden. Dit is de grootste kerstmarkt in Berlijn.

Een andere populaire kerstmarkt in Berlijn is die in de Botanische Garten, die in 2016 haar primeur beleefde. Sinds 16 november leiden 30 lichtinstallaties bezoekers via een twee kilometer lange route door de Christmas Garden. Ook heel bijzonder is de kerstmarkt bij het barokke Schloss Charlottenburg.

Meer speciale markten vind je in Halle Neun in Kreuzberg. Hier is een binnenmarkt ingericht die helemaal draait om eten. En op de Lucia kerstmarkt in de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg staat helemaal in het teken van Scandinavische en Canadese kersttradities. En een duurzame kerstmarkt, vol met designer- en ecologische producten, vind je op de Sophienstrasse, een van de oudste straten in Berlijn-Mitte.

In december naar Berlijn? Bezoek een evenement!

De Duitse hoofdstad heeft in december ook tal van evenementen op het programma staan. Op de Potzdammer Platz kun je tot en met 31 december 2017 schaatsen op een ijsbaan of glijden in de grootste mobiele glijbaan van Europa. Het Staatsballet van Berlijn voert De Notenkraker van Tchaikovsky op en Slot Charlottenburg worden tijdens kerstavond en de beide kerstdagen klassieke concerten opgevoerd. En circus Roncalli verzorgt in december in Berlijn een kerstcircus in het Tempodrom. En waar kun je december in Berlijn beter afsluiten dan tijdens het oud-en-nieuw-feest bij de Brandenburger Tor?

Tip: Hotel in Berlijn boeken? Kijk bij TUI, HotelspecialsBooking.com of Easyjet.

Musicals in december in Berlijn

Ga je in december naar Berlijn? Pak dan ook een musical mee. Een opvallende musical is Ghost, met de Nederlandse Willemijn Verkaik. Deze musical beleeft haar première op 7 december in Berlijn, in het Stage Theater in Berlijn Mitte.

Sowieso heeft Berlijn in december veel cultureels te bieden. Na een zeven jaar durende verbouwing is de Staatsoper Unter den Linden sinds oktober weer geopend. En inmiddels wordt er ook aan andere projecten gewerkt die het cultuuraanbod rond het Museumeiland en de regeringswijk moeten uitbreiden. Eind 2018 moet de James Simon-Galerie worden opgeleverd en in 2019 volgt het Humboldtforum.

Boek tickets naar de leukste attracties en evenementen van Berlijn

In december naar Berlijn: kerstmarkten en cultuur
3.7 (73.33%) 3 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.