Shadow

Weihnachten in Werelderfgoed Duitsland

Eindelijk is het zover: de Duitse kerstmarkten gaan open! In september gaven we al een voorproefje en lieten we zien welke knusse stadjes veranderen in ware kerstdorpen. Wie iets bijzonders wil, combineert een bezoek aan een kerstmarkt met een van de 40 Unesco-Werelderfgoedsites die Duitsland rijk is. Tijdens de advent openen deuren die normaal gesloten blijven en draai je cirkels op het ijs tussen de hoogovens. We zetten de beste Geheimtipps voor je op een rijtje.

Zollverein | Schaatsparadijs

kerstmarktenduitlsand

Schaatsen tussen de hoogovens? Dat kan in de Zeche Zollverein, vroeger de grootste kolenmijn ter wereld, tegenwoordig een prachtig staaltje industriecultuur. Het imposante complex is van 3 december t/m 8 januari omgetoverd tot schaatsbaan. Na het vallen van de avond zorgt een lichtinstallatie voor winterromantiek. Zin in een feestje? Bind dan de ijzers onder en laat je beste dansmoves zien tijdens de ijsdisco.

Met de trein naar Duitsland

Goslar | Ga ondergronds

Glück auf! Zet je valhelm op en dompel je – letterlijk – onder in kerstsferen in de Rammelsberg in Goslar. In de met honderden kaarsen verlichte mijn verkopen handwerkslieden uit de Harz hun waren op de kerstmarkt. Bovengronds transformeert de Altstadt van het UNESCO-stadje in de weken voor kerst tot een heus Weihnachtswald. Hier drink je je Feuerzangbowle tussen ruim 50 naaldbomen.

Landal Duitsland

Quedlinburg | Binnenkijken bij

Altijd al willen weten wat er achter de deuren van de talloze binnenhofjes in vakwerkstad Quedlinburg verscholen gaat? Tijdens de adventsweekenden openen de twintig mooiste hofjes hun deuren voor bezoekers en onthullen wat de rest van het jaar achter slot en grendel verborgen blijft. De versierde historische binnenplaatsen zijn dé place to be voor iedereen die op zoek is naar originele cadeautjes voor onder de boom.

Kerstmarktcruises Duitsland

Bamberg | Krippentour

Geen kerst zonder kerststal, dat moeten ze ook in Bamberg gedacht hebben. Groot en klein, historisch en modern, van hout en van kunststof: in de binnenstad bewonder je honderden krippen. Een wandelroute brengt je langs circa 37 stations op pleinen en in musea, kerken en kapellen. Opwarmen doe je in deze bierstad met een glühbiertje op een van de gezellige kerstmarkten in de Altstadt, Werelderfgoed sinds 1993.

Naar de kerstmarkten in Duitsland

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *