Shadow

In 30 dagen langs alle 39 UNESCO-locaties van Duitsland

Het is de Australische blogger Michael Turtle gelukt binnen één maand alle 39 Duitse UNESCO-Werelderfgoedlocaties te bezoeken. Hij reisde hiervoor uitsluitend per trein.

Duitsland Eisenach Wartburg
Foto: DZT

Het Unesco Werelderfgoed is door het Duits Verkeersbureau in 2014 uitgeroepen tot een van de centrale thema’s in de Duitsland-promotie. Turtle deelde zijn indrukken live op verschillende social media-platformen, waaronder Facebook, Instagram, Twitter en Google+. Het blogproject ‘Time Travel by Train – The 38 UNESCO World Heritage Sites in Germany’ was een gezamenlijk initiatief van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), Deutsche Bahn (DB) en het Deutsches Jugendherbergswerk (DJH). Tijdens de reis besloot de UNESCO-commissie het klooster van Corvey op de Werelderfgoedlijst te plaatsen, waardoor op het laatste moment nog een 39e stop in de route geïntegreerd werd.

Turtle plaatste in totaal 126 posts over deze unieke tour op zijn Facebookpagina ‘Time Travel Turtle’. Gedurende de campagne kreeg de pagina er bijna 1000 fans bij, die meer dan 4000 keer reageerden op de posts.

“Bijna 80 procent van alle Europese toeristen die naar Duitsland op vakantie gaan gebruikt het internet om zijn reis te plannen, maar ook tijdens het verblijf in Duitsland wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt”, vertelt Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT. “Door de verbinding van mobiele applicaties, social media-platformen en user-generated content maken wij jonge, internetgerichte doelgroepen vertrouwd met de hoogtepunten van cultuurland Duitsland.”

Unesco-werelderfgoed-jaar

Het UNESCO-blogproject startte op 18 juni 2014 in Füssen en voerde van daaruit kriskras door Duitsland. Onderweg gebruikte de blogger de speciaal voor de themacampagne ontwikkelde ‘Werelderfgoed-app’ van de DZT om zichzelf te oriënteren en informatie te verkrijgen. Bij de laatste stop in de domstad Aken, op 17 juli 2014, verklaarde Turtle: “Wat een reis! In slechts 30 dagen met de trein naar alle 39 Duitse Werelderfgoedlocaties! Het dagelijks reizen met de treinen van de Deutsche Bahn bood een fantastische mogelijkheid om ook de landschappen tussen de bezienswaardigheden te zien. Een van de meest interessante ontdekkingen: de veelvoud aan Werelderfgoedlocaties, van Romeinse ruïnes en prachtige kerken tot het industrieel erfgoed van de moderne tijd.”

Duitse tradities en gebruiken zijn in 2015 het belangrijkste thema in de Duitsland-promotie.

Sharing is caring!