Afrolijk zet modern Afrika en de hedendaagse Afrowereld in de schijnwerpers

Geplaatst door Redactie op 28 november 2016 om 16:39 in de categorie Beurzen en evenementen

AfripediaNa de succesvolle eerste editie van Afrolijk bij Pllek, strijkt Afrolijk zaterdag 17 december voor de eerste keer neer in De Melkweg aan de Lijnbaansgracht 234A in Amsterdam. De avond begint in de Cinema met de exclusieve Nederlandse première van Afripedia, een docuserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten die alle vooroordelen en stereotypen over Afrika van zich af werpen. Daarna nemen de DJ’s van Rituals, de nieuwe tak van Afrolosjes, de avond rond middernacht in Upstairs over met de beste Afro tracks, van Afro house en beat tot baile funk en trap. Interludes van DJ Moos, designs van Afriek en een live performance van de AfroMixChicks maken deze tweede editie van Afrolijk helemaal compleet! De avond geldt tevens als de afterparty van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags Afrikaans theater, dans en muziek uit Afrika dat onlangs in oktober plaatsvond.

Gastvrouw is journalist/theater-/filmmaker Emma Lesuis. Tussendoor is muziek te horen van DJ Moos. Je kunt ook genieten van de film Afripedia (Ghana, Senegal, Angola, 84 min, 2014). Afripedia is een 5-delige documentaireserie geproduceerd door het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Deze avond worden drie Afripedia-afleveringen vertoond, die over Ghana, Senegal en Angola, drie hotspots van Afrikaanse culturele productie. Maak kennis met de uitgesproken muzikanten en straatartiesten (inclusief BMX stunters) in Ghana, de baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en de ontketende kudoro-revolutie in Angola!

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van de lekkerste hapjes en de coolste (en zeldzaamste!) Afrikaanse tunes van DJ Moos, oprichter van Global Grooves. Tevens presenteert het jonge Nederlandse modelabel Afriek, producent van blazers en andere toffe handgemaakte designkleding uit Rwanda, de hele avond hun nieuwste collectie.

Na de film gaan we in Upstairs verder met een funky Afro party. Eerst zal DJ Moos nog een van zijn groovy interludes verzorgen. Daarna, zo rond middernacht, nemen de DJ’s van Rituals het over om weer de pannen van het dak te draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van Afrolosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (Air). ‘For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.’ Tussendoor komen de AfroMiXChicks onder leiding van Avalon Brown op onze party langs voor een explosief Afrikaans dansoptreden. Als je tot die tijd nog stilstond (wat natuurlijk eigenlijk niet kan), dan zorgen de AfroMixChicks er ongetwijfeld voor dat je binnen mum van tijd op de dansvloer staat.

De deuren gaan open om 21.00 uur, de film start om 21.30 uur en het feest begint om middernacht. Klik hier voor ticketprijzen en reserveringen.

Afrolijk zet modern Afrika en de hedendaagse Afrowereld in de schijnwerpers
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.