Shadow

Tour de France in Bretagne

frankrijk-fietsen-in-bretagne
Arzon © Sensation Bretagne

Op 4 juli vindt de Grand Départ van de Tour de France plaats in Utrecht. Na zes dagen, op 10 juli, in Fougères in Bretagne. Wat kun je daar eigenlijk nog meer doen dan fietsen?

Een Tour de Bretagne

Etappe 7 van de Tour de France gaat Van Normandië naar Fougères in Bretagne. Niet ver van Fougères ligt de baai van Cancale, die bekend staat om haar heerlijke, verse oesters. In dit vissersdorpje kun je direct naast de oesterparken en met uitzicht op zee lunchen in het Breizh Café. Hier eet je heerlijke Bretonse crêpes, traditioneel met ‘caramel au beurre salé’ of een modernere variant met bijvoorbeeld ijs van ‘chouchen’ (Bretonse likeur). Tussen het aanmoedigen van de renners door bezichtig je in Fougères het middeleeuwse kasteel of wandel je door de botanische tuinen in Le Chatellier.

Tour de France in Bretagne: etappe 8: Rennes – Mûr de Bretagne

De hoofdstad van Bretagne, Rennes, is een levendige studentenstad met veel leuke restaurantjes en cafés. Een bezoekje aan het parlement is in deze stad een aanrader. In Rennes pik je meteen de sfeer van het straattheaterfestival ‘Tombées de la Nuit’ mee, dat hier in juli plaatsvindt.
In de buurt van Mûr-de-Bretagne kun je het drooggelegde meer van Guerlédan bewonderen. Het grootste kunstmatig aangelegde meer van Bretagne wordt eenmaal in de 50 jaar leeggepompt om de betonstructuur van de dam te controleren. In 2015 vindt deze drooglegging vanaf half mei weer plaats. Bezoekers kunnen van deze unieke gelegenheid gebruik maken en tijdens een rondleiding de bodem van het meer bezoeken.

Tour-etappe 9: Vannes – Plumelec

In de buurt van Vannes kun je een bezoek brengen aan het authentieke vissershaventje van Saint-Goustan. Wie zelf wat actiefs wil doen kan ook de Golf van Morbihan ontdekken op het Stand Up Paddle Board of in de kayak. Terwijl het Bretonse deel van de Tour eindigt in Plumelec, kun je in Vannes blijven hangen voor de Historische Feesten op 13 en 14 juli, waarbij je je even in de middeleeuwen waant. Ook buiten deze data kun je in Vannes de sfeer van de middeleeuwen proeven dankzij de vele historische monumenten. Bekijk aanbiedingen van vakantiehuizen in Frankrijk bij Topic Travel en Belvilla, maar check eerst de beoordelingen.

Sharing is caring!