Shadow

Franse Milieuzones: Ecovignet Crit’Air

Gaat u op reis naar Frankrijk? Denk aan een milieusticker! Ook dit jaar is in veel Franse steden een Milieu sticker Frankrijk verplicht. Het kan per stad of departement verschillen met welk Vignet Frankrijk u de milieuzone in mag rijden. Lees in dit artikel meer over de Franse milieusticker, de wetgeving en ontdek hoe u de verplichte raamsticker nog vóór uw vertrek kunt kopen online.

Milieusticker Frankrijk bestellen © Vignetbestellen.nlNieuwe wetgeving voor schone lucht

Door nieuwe wetgeving in Frankrijk (Crit’Air) kunnen Franse gemeenten zowel permanente als tijdelijke milieuzones instellen. Dat betekent dat de Franse overheid oa. Nederlandse voertuigen kan verbieden om de milieuzones te betreden, mits zij zijn voorzien van de officiële milieusticker. U heeft dus een milieusticker (ook wel milieuvignet genoemd) nodig om aan te tonen dat uw voertuig schoon genoeg is.

Eén milieuvignet, geldig in héél Frankrijk

Het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire heeft op 1 juli 2016 in totaal zes typen milieustickers geïntroduceerd. De raamstickers verschillen voornamelijk van elkaar in hun kleur:

Voor de schoonste voertuigen (elektrisch of op waterstof) wordt de groene sticker verstrekt, aan de meest vervuilende auto’s (oudere dieselauto’s met een hoge CO2-uitstoot) wordt een grijze sticker toegewezen. De geldigheid van de toegewezen milieuvignet is onbeperkt, u hoeft zich geen zorgen maken om het Ecovignet te vervangen, tenzij u een nieuw voertuig koopt.

Milieusticker Parijs en ANWB Milieusticker Frankrijk zijn populaire zoektermen onder Nederlandse reizigers die richting Frankrijk vertrekken. Eigenlijk heeft u slechts één sticker nodig, het enige wat u hoeft te doen is de Milieusticker Frankrijk bestellen en u kunt zorgenloos door héél Frankrijk rijden.

Waar plakt u de milieusticker?

U plakt de raamsticker aan de binnenkant op de voorruit van uw camper, auto of vrachtwagen, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Heeft u daar al andere stickers, dan kunt u de milieusticker erboven plakken. Motorrijders dienen de Crit’Air sticker op de voorvork te plakken. Meer informatie vindt u op de brief die u van de Franse overheid ontvangt.

Milieusticker Frankrijk direct kopen

De Milieusticker Frankrijk kunt u eenvoudig online aanvragen bij VignetBestellen.nl. Daar heeft u geen creditcard nodig en kunt u veilig betalen via iDeal, PayPal of kiezen voor Achteraf Betalen. De Nederlandstalige klantenservice is iedere werkdag telefonisch bereikbaar via +31(0)20-2149577 en helpt u graag met vragen of advies.

Bestel ruim voordat u op reis gaat!

Na het doen van uw bestelling ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de aanvraag. Hierin treft u ook de tijdelijke milieusticker. De levertijd van de plakbare raamsticker is zo’n 14 dagen. Het ecovignet is overigens niet te koop op fysieke locaties, zoals bij tolwegen, tankstations of ANWB-winkels bijvoorbeeld.

Heeft u de milieusticker wél besteld maar niet op tijd binnen met de post? Neem dan in elk geval de bestelbevestiging van de aanvraag mee in uw reisbescheiden. Zo kunt u bij een politiecontrole laten zien dat u de aanvraag gedaan heeft en de milieusticker is toegewezen aan uw voertuig.

5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *