Shadow

Standaard vakantiebestemmingen weer helemaal hot door nieuwe hotelconcepten

Mallorca, Turkije, Ibiza. Het zijn stuk voor stuk vakantiebestemmingen waar veel vakantiegangers al vaak naartoe geweest zijn. Ze denken de bestemming van haver tot gort te kennen. Maar dankzij nieuwe hotelconcepten worden deze bestemmingen weer helemaal hip en hot.

Cook Club Akadoy in Marmaris, Turkije. © Thomas Cook
Cook Club Akadoy in Marmaris, Turkije. © Thomas Cook

Minder dan een jaar geleden, in juni 2018, opende Thomas Cook de eerste Cook’s club: een op design gebaseerd boetiek-hotel. Met die omvorming van een traditioneel hotel aan het strand in Chersonissos op Kreta naar een modern design hotel wilde de reisorganisatie een nieuwe generatie reizigers aanspreken. De Cook’s Club breidt de ontwerp-gerichte sfeer van de Casa Cook uit naar een groter aanbod met een meer toegankelijke prijs. Het zijn strandhotels met ‘city vibes’, waar alles draait om het strand en de Captain’s Cook Bar. Doelgroep zijn vooral millennials en jonge mensen. Tegelijkertijd wordt ook de bestaande, meer traditionele vakantieganger die een all inclusief 5 sterren hotel in Bodrum of een gezellige accommodatie op Ibiza wil boeken, niet vergeten.

De invoering van de Cook’s Club op Kreta was een doorslaand succes. Het hotel noteerde een bezettingsgraad van meer dan 93 procent en verdubbelde de gemiddelde, dagelijkse kamerprijs ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarna werden meer vestigingen van Casa Cook en Cook’s Club geopend. Het ontwerpteam van moederbedrijf Thomas Cook speurt dagelijks naar de nieuwste interieurtrends op social media en in woonbladen, maar kijkt ook naar wat jonge reizigers graag willen en waar ze veel waarde aan hechten tijdens hun vakantie. Dit werkt door tot in de kleinste details. Zo is iedere cocktail op het menu zorgvuldig uitgedacht en zijn de stoelen speciaal voor Casa Cook ontworpen.

Nieuwe doelgroep

Sinds de opening van Casa Cook en Cook’s Club hotels zijn 75% van de mensen die overnachten in deze unieke accommodaties nieuwe klanten voor de reisorganisatie. Vandaar dat Neckermann in de zomer van 2019 nieuwe Cook’s Clubs gaat openen op de Balearen en in Turkije.

Geliefd Mallorca

De Balearen; Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera, zijn al jarenlang geliefd bij de Nederlandse vakantieganger. Dat is niet zo gek: deze eilanden bieden in de zomermaanden veel zonuren en een heerlijke temperatuur. Lees ook deze tip voor een boetiekhotel op Mallorca.

Komende zomer kunnen reizigers hun vakantie op Mallorca naar een nieuw niveau brengen in de nieuwe Cook’s Club Palma Beach. De hele vakantiebeleving krijgt een boost, dankzij het eigentijdse design met veel natuurlijke materialen en vooral ook de uitstekende keuken. Bij Cook’s Club is geen sprake van ‘show-cooking’, maar ‘chat-cooking’, waarbij de kok in het restaurant staat te koken en tijd heeft voor een praatje met de gasten. In de Cantina, wat geïnspireerd is door (vegan) streetfood, vind je diverse foodtrucks met ieder een eigen specialiteit. Van vegan lekkernijen tot aan anti-kater brunches!

Hetzelfde geldt voor de cocktails: deze worden niet massaal geproduceerd, maar zijn stuk voor stuk met zorg samengesteld naar de laatste trends op cocktailgebied, door een professionele bartender. Je drinkt hier niet alleen om wat losser te worden, maar ook om te genieten van kwalitatieve drankjes: ‘sipping in style’.

Bohemian Ibiza

Ibiza is dé bohemian vakantiebestemming. Alleen Casa Cook ontbrak nog! Een hotel is vaak commercieel ingestoken, maar Casa Cook heeft echt een inspirerende achtergrond. Creative Director Remo Masala’s motto is: “Life is not measured by how many breaths we take but by the moments that take our breath away”, en dat is wat hij bij het bedenken van Casa Cook Ibiza altijd in het achterhoofd heeft gehouden.

Overnachten in een Casa Cook is als overnachten bij een goede vriend. En die vriend kan zomaar een local zijn, want de lokale cultuur wordt volop meegenomen. Het hotel is voornamelijk gebouwd met natuurlijke materialen. Het eten op je bord? Dat komt vrijwel altijd direct van het lokale platteland.

All-in Turkije

Met de twee nieuwe Cook’s Clubs die deze zomer in Alanya en Marmaris geopend worden, doet Turkije een stapje weg van haar imago als ‘all inclusive vakantiebestemming’. Voor de nieuwe Cook’s Clubs is namelijk niet gekozen voor een traditioneel all inclusive concept, maar voor een mooi aantal gerechten, met liefde en passie bereid met producten van lokale boeren en tuinders. Je kiest hier iets wat jij lekker vindt, waar jij van geniet, in plaats van dat je puur je maag vult.

Daarnaast zorgt het adult-only Cook’s Club concept ervoor dat je in alle rust geniet. Geen gillende kinderen bij je strandbedje, maar volop genietend van de passende muziek die de DJ live aan het zwembad voor je draait. De “blissed-out beats” overdag en de “poolside tracks” in de avond.

Remo Masala, het brein achter dit hotelconcept, denkt na over ieder aspect. Je voelt je beter in een mooie kamer en daarom overnacht je op een eigentijdse plek waar de sfeer voor jou perfect is. Ben je op zoek naar volledige ontsnapping die niet zomaar voor iedereen bereikbaar is? Om Cook’s Club Marmaris te bereiken, moet je eerst een kort boottochtje maken.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *