Shadow

Frankrijk prominent aanwezig op Fiets- en Wandelbeurs

fietsenfrankrijkHet Frans Bureau voor Toerisme staat op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari met een groot aantal Franse exposanten op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam.  De aanwezige Franse exposanten, van regio’s tot fietsorganisaties, voorzien de bezoekers graag van het laatste nieuws en nieuwe trends op het gebied van fiets- en wandelvakanties in Frankrijk.

Wandelen en fietsen

Fietsen speelt dit jaar een belangrijke rol in de campagne van het Frans Bureau voor Toerisme en Frankrijk zit op dit gebied niet stil. De laatste jaren zijn meerdere grote fietsroutes ontwikkeld, waaronder de Velodyssee, Via Rhôna, Tour de Manche en nieuw dit jaar de Velofrancette, een fietsroute die van Normandië naar de Atlantische kust loopt. Deze fietsroute van 630 km lang wordt deze zomer in gebruik genomen.
Wandelen is dit jaar een nieuw thema in de gevoerde campagne, en Frankrijk biedt ook op dit gebied tal van mogelijkheden. Van korte wandelroutes, tot de welbekende GR routes voor de doorgewinterde wandellaar.

Tour de Manche

De Tour de Manche heeft de 2e plaats bemachtigd bij de verkiezingen voor Fietsroute van het jaar 2015. Bert Sitters, jurylid :  “Het was een nek aan nek race tussen de eerste en tweede plaats”. De Tour de Manche is een 1200 km lange fietsroute rondom het Kanaal die zuidwestelijke Engelse fietspaden verbindt met de kust van Bretagne en de binnenlanden van Normandië in Frankrijk.

Met de autoslaaptrein naar Frankrijk

 

 

Sharing is caring!