Shadow

Vlaming blijft reislustig

Miracle-Resort-Hotel-populairIn Nederland mogen de zomerboekingen in 2015 dan 4,2 procent achter blijven, de Vlaming blijft reizen. Dat meldt de website www.zomerbrochure.be op basis van bezoekersanalyses in januari.

In januari en februari wordt de consument traditioneel overspoeld met vroegboekkortingen en speciale acties. En deze blijken alvast in januari te werken. Toch wil dat niet zeggen dat er echt bespaard wordt op reizen. Het gemiddelde boekingsbedrag komt uit op € 1887,98 voor gemiddeld 2,3 reizigers. Zelfs wanneer het minder gaat met de economie, blijft de Vlaming een mooi bedrag spenderen aan zijn welverdiende vakantie.

Turkije, Griekenland en Spanje favoriet

Turkije, Griekenland en Spanje blijven onder de bezoekers van de site de populairste bestemmingen. Turkije is zelfs goed voor meer dan de helft van de boekingen (51%). Het verschil met Griekenland (28%) en Spanje (10%) is groot. Egypte, Portugal en Tunesië vullen de rest van de top 6.
Ook op het niveau van de populairste steden, wachten geen verrassingen. Voor Turkije vormen Bodrum, Kusadasi en Lara een sterk trio. Toeristen die naar Griekenland gaan, kiezen voor Kreta, Kos en Rhodos. Spanje rekent deze zomer vooral op de Costa del Sol.
Hotel Miracle Resort in Turkije bevestigt opnieuw zijn favorietenstatus. De ligging vlakbij het mooie zandstrand van Lara, de uitgebreide faciliteiten en uitgebreide All Inclusive formule spreken zowel koppels als gezinnen aan.
De Vlaming blijft dus reizen. En bij het boeken van zijn reis, blijkt hij terug te vallen op oude gewoontes. Zon, zee, strand en fikse kortingen zorgen voor zijn onvergetelijke zomervakantie.

Bron: Barvee bvba

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!