Shadow

De verborgen schatten van het grootste meer van Bretagne

meerHet meer van Guerlédan, gelegen in het hart van Bretagne, is dit jaar het decor van een uniek evenement. Van mei tot oktober wordt het meer drooggelegd waardoor het mysterieuze landschap van de bodem bloot komt te liggen.

Het meer van Guerlédan is gevormd door de bouw van een stuwdam en waterkrachtscentrale en is een waar paradijs voor liefhebbers van buitensporten. De laatste keer dat het meer werd drooggelegd was in 1985. Meer dan 2 miljoen bezoekers kwamen toen naar Guerlédan om de geheimen van de verborgen vallei te ontdekken.

In 2015 staat een nieuwe drooglegging op het programma. Het drooggelegde meer wordt dan onderworpen aan veiligheidscontroles en onderhoud. De drooglegging van het meer van Guerlédan is een groot evenement in Bretagne. Het meer onthuld dan het maanachtige en mysterieuze landschap dat het decennia lang verborgen heeft. Ook het kanaal met 17 sluizen, sluiswachtershuizen en oude leisteengroeven worden blootgelegd. Tijdens een rondleiding op de bodem van het meer wordt het rijke erfgoed en de unieke geschiedenis van het meer ontdekt en kan het landschap van dichtbij worden bewonderd. Het Bureau voor Toerisme van Pontivy, Pays du Centre Bretagne en Kreiz Breizh bieden deze rondleidingen aan.

Sharing is caring!