Meer gewonden tijdens wintersport

Geplaatst door Redactie op 10 april 2015 om 13:48 in de categorie Algemeen nieuws

Les MenuiresDe ANWB Alarmcentrale heeft deze winterperiode – van 1 december 2014 tot 30 maart 2015 – 11% meer gewonde wintersporters geholpen dan in dezelfde periode vorig jaar. Redenen voor de stijging zoekt de ANWB in de goede sneeuwcondities, ook op de wat lagere wintersportgebieden, dichtbij huis. Meer mensen dan werd verwacht hebben een wintersportvakantie gevierd. Ook zijn liefhebbers meer dan één keer richting op wintersport gegaan.

Deze verklaringen worden bevestigd door verschillende ondernemers in de dichterbij gelegen wintersportgebieden. Zij zijn positief over de omvang van het bezoek van met name van de Nederlanders.

Minder Nederlanders naar Zwitserland?

Dat Zwitserland haar frank heeft losgekoppeld van de euro midden in het seizoen betekende een fikse prijsstijging voor de Nederlandse wintersportgasten. De verwachting is dat de skigebieden in Zwitserland vanwege de dure frank volgend seizoen minder landgenoten zullen begroeten.

Dat Oostenrijk voor de Nederlanders wintersportland nummer één is, gevolgd door Frankrijk en Zwitserland op plek drie is ook terug te zien in het aantal gewonden per land. De meeste wintersporters meldden zich met knieletsel of met been- en armfracturen.

Goede sneeuwcondities

200x200 Wintersport

De sneeuwcondities tijdens de winterperiode waren over het algemeen heel erg goed, al begon december 2014 met zeer schrale skiomstandigheden. Daarna is het snel verbeterd en waren de omstandigheden in de tweede week van Kerstvakantie als in de voorjaarsvakantie uitstekend.

5.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.