Shadow

Gezellige kerstmarkten in Engeland

Naast een overzicht van kerstmarkten in Duitsland, de Duitse grensstreek, Nederland/België en Frankrijk hebben we ook een aantal gezellige, bijzondere of unieke kerstmarkten in Groot-Brittannië voor je op een rijtje gezet. Waar moet je zijn?

Gezelligheid en sfeer op kerstmarkten in Engeland

Londen

Londen is een fantastische kerststad en de diverse kerstmarkten dragen bij aan het feestelijk gevoel. Een kerstmarkt die je zeker niet mag overslaan is het Hyde Park Winter Wonderland. Een ijsbaan, een circus, een magische ijskoninkrijk, een reuzenrad en uiteraard talloze kraampjes wachten op je in Hyde Park, het grootste park in hartje Londen. Ook leuk is een ritje in de Munich Looping. Kaartjes voor deze grootste verplaatsbare achtbaat ter wereld moet je wel vooraf reserveren.
Hyde Park Winter Wonderland wordt gehouden van 17 november 2023 tot en met 1 januari 2024. Voor sommige dagen moet je een kaartje kopen, op andere dagen wel reserveren maar dan is het gratis. Eerste kerstdag gesloten.

Het is heel eenvoudig om met de trein van Nederland naar Londen te reizen. Boek je treintickets met de Eurostar

Kerstmarkt Newcastle

Er zijn grootste plannen voor kerst in Newcastle. Het begint allemaal met de inschakeling van de kerstverlichting op 15 november. Daarna barsten de festiviteiten los op de Grainger Markt en in de binnenstad. Een voorproefje: een grot van de kerstman, een kerstmarkt en farmersmarkt met lokale producten (waaronder lokaal gebrouwen bier) en nog veel meer. Op dus naar Newcastle upon Tyne. De kerstmarkt vind je op de Grainger Market, de top van Gray Street en Old Eldon Square Grey’s Monument, Grainger Street, Blackett Street en Northumberland Street, Newcastle City
De kerstperiode is van 18 november tot en met 23 december 2023.

Vlieg naar Engeland met KLM

Canterbury

Deze Middeleeuwse stad heeft sowieso al veel te bieden, maar met kerst is het nog eens extra sfeervol. De kerstmarkt van Canterbury wordt opgezet rond de kathedraal en de ‘River Stout’. Naast lokale lekkernijen vind je hier uiteraard ook allerlei originele kerstgeschenken. Er zijn diverse attracties zoals een VR full motion Lapland sleetocht, ontbijt met de kerstman en live muziek.
De kerstmarkt in Canterbury is in 2023 van 10 november tot 27 december. De kerstlichtjes worden ontstoken op vrijdag 10 november 2023.

Volledig verzorgd op vakantie naar Groot-Brittannië? Dat kan ook met het aanbod van House of Britain

Bath

Je moet er een beetje voor naar het zuidwesten rijden, maar dan kom je uit in een van de mooiste historische steden van het land: Bath. De vele Romeinse attracties staan op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en in november/december wordt er een kerstmarkt gehouden die de historische sfeer nog eens benadrukt. Zo’n 150 kraampjes met vooral lokale producten geven je de kans om een mooi cadeautje te kopen. En hoe mooi staan die kraampjes opgesteld rondom de Romeinse baden en de abdij van Bath. Ga zeker ook schaatsen op de Bath on Ice ijsbaan in het Royal Victoria Park, minigolven op de glow-in-the-dark minigolfbaan of bezoek Santa’s Grotto op Milsom Place.De kerstmarkt wordt gehouden van 23 november tot 10 december 2023.

Birmingham

Een Duitse kerstmarkt in Groot-Brittannië? Ja hoor, dat is de Birmingham Frankfurt Kerstmarkt. In de meer dan 80 kraampjes in Alpinestijl koop je je cadeaus of doe je je tegoed aan Duitse lekkernijen zoals pretzels, schnitzels en braadworst. De sfeer wordt nog verhoogd door live muziek, Christmas Carol singers en een ritje in het reuzenrad. De kerstmarkt loopt van 2 november tot 24 december 2023.

Cardiff

De kerstmarkt van Cardiff wordt meestal gehouden in het hart van de stad. Enkele bekende straten in Cardiff waar de kerstkraampjes zijn opgesteld zijn Hayes, Trinity Street, St John Street en Working Street. De meer dan 200 kraampjes bieden vooral handgemaakte souvenirs en originele werken van lokale ambachtslieden en kunstenaars. Het kasteel van Cardiff is tijdens deze kerstperiode ook prachtig versierd en ligt op zo’n tien minuten lopen vanuit het stadscentrum. De kerstmarkt wordt gehouden van 9 november tot 23 december 2023.

Winchester Cathedral’s Christmas Market

Nog een unieke locatie voor een kerstmarkt is de Winchester Cathedral’s Christmas Market. Pal naast de grote kathedraal van Winchester zijn zo’n honderd houten chalets opgesteld met allerlei exclusieve, veelal handgemaakte producten. De Winchester Cathedral Christmas Market wordt wel gezien als een van de mooiste/beste kerstmarkten van Europa. Je kunt je kersthart ophalen van 17 november tot 21 december 2023.

Leuke uitjes en attracties op deze bestemming:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.