Shadow

Gezellige kerstmarkten in Engeland in 2022

Naast een overzicht van kerstmarkten in Duitsland, de Duitse grensstreek, Nederland/België en Frankrijk hebben we ook een aantal gezellige, bijzondere of unieke kerstmarkten in Groot-Brittannië voor je op een rijtje gezet. Waar moet je zijn?

Gezelligheid en sfeer op kerstmarkten in Engeland

Londen

Londen is een fantastische kerststad en de diverse kerstmarkten dragen bij aan het feestelijk gevoel. Een kerstmarkt die je zeker niet mag overslaan is het Hyde Park Winter Wonderland. Een ijsbaan, een circus, een magische ijskoninkrijk, een reuzenrad en uiteraard talloze kraampjes wachten op je in Hyde Park, het grootste park in hartje Londen. Ook leuk is een ritje in de Munich Looping. Kaartjes voor deze grootste verplaatsbare achtbaat ter wereld moet je wel vooraf reserveren.
Hyde Park Winter Wonderland wordt gehouden van 18 november tot en met 2 januari.

Het is heel eenvoudig om met de trein van Nederland naar Londen te reizen. Boek je treintickets met de Eurostar

Kerstmarkt Newcastle

Er zijn grootste plannen voor kerst en nieuwjaar in Newcastle. Het begint allemaal met de inschakeling van de kerstverlichting op 15 november. Daarna barsten de festiviteiten los op de Grainger Markt en in de binnenstad. Een voorproefje: een grot van de kerstman, een kerstmarkt en farmersmarkt met locale producten (waaronder lokaal gebrouwen bier) en nog veel meer. Rondom Grey’s Monument komen een kleine 30 marktkramen. Op dus naar Newcastle upon Tyne.
De kerstperiode is van zaterdag 19 november tot vrijdag 23 december. De kerstmarkten met lokale producten zijn op de zondagen 27 november, 4, 11 en 18 december.

Vlieg naar Engeland met KLM

Canterbury

Deze Middeleeuwse stad heeft sowieso al veel te bieden, maar met kerst is het nog eens extra sfeervol. De kerstmarkt van Canterbury wordt opgezet rond de kathedraal en de ‘River Stout’. Naast lokale lekkernijen vind je hier uiteraard ook allerlei originele kerstgeschenken. Er zijn diverse attracties zoals een VR full motion Lapland sleetocht, ontbijt met de kerstman en live muziek.
De kerstmarkt in Canterbury is in 2022 van 11 november tot 24 december.

Volledig verzorgd op vakantie naar Groot-Brittannië? Dat kan ook met het aanbod van House of Britain

Bath

Je moet er een beetje voor naar het zuidwesten rijden, maar dan kom je uit in een van de mooiste historische steden van het land: Bath. De vele Romeinse attracties staan op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en in november/december wordt er een kerstmarkt gehouden die de historische sfeer nog eens benadrukt. Zo’n 150 kraampjes met vooral lokale producten geven je de kans om een mooi cadeautje te kopen.
Bezoek de kerstmarkt van Bath van 24 november tot zondag 11 december 2022.

Birmingham

Een Duitse kerstmarkt in Groot-Brittannië? Ja hoor, dat is de Birmingham Frankfurt Kerstmarkt. In de meer dan 80 kraampjes koop je je cadeaus of doe je je tegoed aan Duitse lekkernijen. De sfeer wordt nog verhoogd door live muziek en Christmas Carol singers.
Deze markt wordt gehouden van donderdag 3 november tot en met vrijdag 23 december 2022.

Lincoln Christmas Market

Deze kerstmarkt duurt maar vier dagen maar wordt gezien als een van de bekendste van Engeland. Waarom? Vooral vanwege de locatie: het Lincoln’s Cathedral Quarter, naast Lincoln Castle.
Kom zelf eens kijken waarom deze plek zo bijzonder is van 1 tot en met 4 december 2022.

Winchester Cathedral’s Christmas Market

Nog een unieke locatie voor een kerstmarkt is de Winchester Cathedral’s Christmas Market. Pal naast de grote kathedraal van Winchester zijn diverse houten chalets opgesteld met allerlei exclusieve, veelal handgemaakte producten.
Deze kerstmarkt wordt gehouden van 18 november tot 22 december 2022.

Leuke uitjes en attracties op deze bestemming:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.