Shadow

Aantal wintersporters stabiel

2x1-lm-winter-2014Komend wintersportseizoen zullen ongeveer 930.000 Nederlanders kiezen voor een wintersportvakantie. Dit aantal ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar. De ANWB verwacht dat het enthousiasme van wintersportliefhebbers nog zal toenemen als de sneeuwcondities in nabijgelegen skioorden dit jaar goed zijn. Het Sauerland en de Harz in Duitsland zijn dan populaire bestemmingen. Oostenrijk blijft het meest favoriete wintersportland en mag ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters begroeten.

De meerderheid van de wintersporters (77%) gaat nog altijd skiën; circa 10% kiest voor snowboarden.  Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen. De auto blijft  het meest gebruikte vervoermiddel. Rond de 80% van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer, ongeveer   8% kiest voor de touringcar en  de overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

De meeste wintersportvakanties (40%) vinden in februari plaats, terwijl  circa 21% van de vakantiegangers  in december en januari afreist richting de wintersport.
Als het gaat om bestemmingen vormen Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland nog steeds de traditionele top drie, gevolgd door wintersportlanden  als Zwitserland, Italië en Tsjechië.

Vakantieperioden

De kerstvakantie begint voor alle regio’s op zaterdag 20 december 2014 en duurt tot en met zondag 4 januari 2015. De voorjaarsvakantie duurt voor de regio Zuid Nederland van zaterdag 14 februari t/m zondag 22 februari 2015 en voor de regio Noord en Midden Nederland van zaterdag 21 februari t/m zondag 1 maart 2015.

Sharing is caring!