Shadow

Zwarte Woud breidt fiets-faciliteiten verder uit

Radfahren in Freudenstadt   Freudenstadt TourismusHet is algemeen bekend dat het Zwarte Woud een van de meest uitdagende streken in Europa is om te mountainbiken. Andere fietsliefhebbers hoeven echter niet meer met een grote boog om dit middelgebergte heen te trappen. Er komen steeds meer voorzieningen om met een gewone of elektrische fiets de afwisselende landschappen van het Zwarte Woud te ontdekken.

 

Minder geoefende fietsers kunnen nu ook genieten van bergtochtjes met mooie vergezichten. Nieuwe routes, fietsen met elektromotor en talrijke verhuur- en laadstations maken dit mogelijk. Onlangs is het 200ste laadstation in gebruik genomen en daarmee is een breed E-bike-netwerk onstaan dat nog continu wordt uitgebreid. Ook met een eigen elektrische fiets kan men diverse touren maken door het Zwarte Woud. In veel plaatsen zijn faciliteiten waar de meest gangbare accu’s kunnen worden opgeladen. Onlangs is een nieuwe kaart uitgebracht met een overzicht van alle laadstations, inclusief die voor auto’s.

Knooppunt van fietspaden

Freudenstadt is de stad in het Zwarte Woud die ook fietsers veel ‘Freude’ brengt. Deze plaats met de grootste markt van Duitsland trekt niet alleen veel toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden, winkels, cultuur en gastronomie, ook is het een belangrijk knooppunt in het netwerk van fietspaden. Door de hoge ligging van Freudenstadt, omzoomd door de dichte bossen van het Nordschwarzwald, is het voor veel fietsers een aantrekkelijke start- en etappeplaats. Zo ligt Freudenstadt op de route van de Tour de Murg die in Rastatt begint, is het eveneens een etappeplaats van de Schwarzwaldpanoramaweg die start in Pforzheim en is Freudenstadt het startpunt van de Kinzigtalradweg die naar Offenburg slingert. Landkreis Freudenstadt staat ook bekend om de vele voorzieningen voor elektrisch fietsen: er zijn 35 bedrijven die deze fietsen verhuren en meer dan 100 oplaadstations. Ook voor hen die vertrouwen op hun eigen krachten zijn er enkele routes die men zelfstandig of onder begeleiding kan ondernemen. Voor mountainbikers zijn routes uitgezet met een hoogteverschil van zo’n 1.000 meter!

Meer informatie over de fietsmogelijkheden in het Zwarte Woud is te vinden op www.rad-schwarzwald.info.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!