Shadow

Veiligheid op de Franse skipiste

Veiligheid tijdens wintersporten is een belangrijk thema. De Franse berggebieden zetten jaarlijks verschillende middelen in om de wintersporter op een veilige manier kennis te laten maken met de sport.

Gecontroleerde off-piste in Val Thorens en Les Menuires

In Val Thorens en Les Menuires zijn twee nieuwe parken met ‘D.V.A systemen’ (Avalanche Victim Detector) aangelegd. Liefhebbers van off-piste skiën kunnen hier de veiligheidsregels onder de knie krijgen. De DVA (lawinepieper) is een onmisbaar preventiemiddel zodra een skiër zich buiten de bebakende pistes waagt. In het DVA park kan men vrij oefenen hoe de pieper, samen met een schep en sneeuwsonde, te gebruiken.

Op ski patrouille in Samoëns

In verschillende skigebieden nemen skipatrouilles skiërs mee de bergen in en leren hen van alles over veiligheid. Tijdens de schoolvakanties kan men tweemaal per week mee op patrouille.

Extra veiligheid in stoeltjesliften Les3Vallees

Voor kinderen werd al gebruik gemaakt van de zogenaamde magnetische stick, een systeem waarbij men de beugel van de stoeltjeslift pas kan openen bij aankomst. Les 3 Vallees heeft nu besloten het hele gebied van dit systeem te voorzien.

De Franse organisatie Savoie Mont Blanc promoot de Franse Alpen (Savoie en Haute Savoie) op toeristisch gebied. De organisatie zet zich in voor 110 wintersportplaatsen waaronder Val Thorens, Les Menuires en Courchevel in het gebied Les3Vallees en Samoens en Flaine in het Grand Massif. Meer nieuws over wintersport in Frankrijk vind je op Wintersportfrankrijkgids.nl.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *

Sharing is caring!