Shadow

Vakantiehuis Italië populair bij Nederlanders

Interhome VakantiehuisEuropa’s grootste aanbieder van vakantiehuizen heeft onderzoek gedaan naar de bestemmingskeuze van Nederlanders, Belgen en Duitsers bij het boeken van hun favoriete vakantiewoning. Onder Nederlanders is Italië de komende zomer het populairste land. Bij de Belgen zijn Spanje en Frankrijk gewild en voor de Duitsers staat Kroatië op de eerste plaats.

Nederlander wil vakantiehuis in Italië

Italië ontvangt 24% van de Nederlandse boekingen, op de voet gevolgd door Spanje (22%). Toscane blijft de populairste Italiaanse regio voor Nederlanders, met 37% van alle boekingen. Ook Sicilië (12%) is in trek. In Spanje steken de Costa Blanca en de Costa Brava er met kop en schouders boven uit, met een boekingsaandeel van respectievelijk 27% en 21%. Verder groeit voor Spanje de vraag naar 4-sterren woningen het snelst, terwijl Nederlanders in Italië vooral 3-sterren accommodaties boeken.

Vakantiehuis Kroatië populair

Voor onze zuiderburen zijn Frankrijk en Spanje de favoriete bestemmingen. Kroatië is de opvallendste stijger. Net als bij de Nederlanders is ook bij de Belgen de Costa Brava gewild, maar kiest de Belg daarnaast voor een vakantiewoning op de Spaanse eilanden, met Mallorca voorop. Belgen, die van origine een nauwe band hebben met Frankrijk, kiezen daar nog traditioneel voor de Côte d’Azur en de Provence. Opvallend is, dat in 55% van de gevallen gekozen wordt voor een 3-sterren accommodatie. Daarnaast is het 5-sterren segment sterk in opkomst.

En bij de Duitsers? Daar is Kroatië Italië voorbijgestreefd als populairste bestemming. De Duitsers blijven overigens ook trouw aan vakantie in hun eigen land, met de noordelijke kuststreek als grote favoriet. In Duitsland is het boekingsvolume in het 3-sterren segment gelijk aan dat van vorig jaar. Het aantal boekingen van 2-sterren vakantiehuizen is evenredig afgenomen ten opzichte van een toename op 4-sterren woningen. Hierin is dus een verschuiving naar een voorkeur voor luxere huizen te zien.

Tot slot, waar gaat de rest van de Europeanen heen? De Fransen, Spanjaarden en Italianen blijven vooral in eigen land, ook al zijn er een aantal opvallende verschuivingen waarneembaar:

De Fransen gaan in toenemende mate op vakantie naar Spanje; De Spanjaarden kiezen zelf vooral voor een vakantie aan de Costa Blanca en de Costa Brava; Kroatië is als bestemming ook in opkomst bij de Italianen. In eigen land gaan zij vooral naar Sardinië toe.

Zelf een vakantiehuis huren? Kijk bij onder meer InterhomeBelvilla of Landal, maar lees vooraf de beoordelingen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!