Shadow

Stijging aantal Nederlanders naar Gambia

Uit recent gepubliceerde cijfers van het Gambiaanse Ministerie van Toerisme blijkt dat de populaire West-Afrikaanse bestemming afgelopen jaar 24,7% meer buitenlandse bezoekers heeft verwelkomd. Met een totaal van ruim 256.000 bezoekers werd het bezoekersaantal van voor de Ebola-crisis in de regio (in 2014/15) zelfs overtroffen.

Nederland topmarkt voor toerisme naar Gambia

Ons land is na het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste Europese markt voor ‘the smiling coast of Africa’. Hoewel de groei van Nederlandse aankomsten in 2016 spectaculair was ten opzichte van het jaar ervoor, is een vergelijking met het ‘normale jaar’ 2014 realistischer. Want ondanks dat Gambia eind 2014 en eerste helft 2015 niet werd getroffen door Ebola, was de invloed op het toerisme naar de gehele regio enorm. Vandaar de vergelijking van de resultaten van 2016 met het seizoen 2013/14. En dan is de groei 28,4%.

TUI vliegt inmiddels het hele jaar door op Banjul, Corendon is haar seizoen steeds meer aan het oprekken en Brussels Airlines biedt het hele jaar door drie wekelijkse vluchten aan vanuit Brussel.  Voor 2017 rekent de Gambia Tourism Board op een aanhoudende groei van het aantal Nederlandse bezoekers. De boekingen zijn, na het kortstondige negatieve reisadvies rondom de presidentiële machtsoverdracht in januari, weer terug op hun oude niveau en in het land is het weer volop ‘business as usual’.

Boek Gambia vakanties bij Corendon, TUI, D-Reizen en Stip Reizen.

Lees ook: Gambia aast op meer vistoeristen of ga in het Groene Seizoen naar Gambia

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *