Shadow

Met Silversea naar de Australische Kimberley

Silversea DiscovererLuxe expeditie-cruiserederij Silversea biedt nu trips aan naar de Kimberley Coast in het noordwesten van Australië. Dankzij de uitbundige regenval in december, het was de natste december ooit, zijn de toch al spectaculaire watervallen er nu mooier dan ooit.

De Kimberley Coast ligt in een geïsoleerd stuk van noordwest-Australië. Afgelopen december viel er zeven keer meer regen dannormaal. Dat heeft er toe geleid dat nu de mooiste watervallen ooit in de kloven van de Kimberley. Je kunt het fenomeen met eigen ogen aanschouwen gedurende een tiendaagse cruise tussen Darwin en Broome aan boord van de Silver Discoverer.

Tijdens de cruises langs de kust van Kimberley tussen maart en mei 2017 zien de beroemde King George-waterval en de Talbot Bay’s Horizontal-waterval er spectaculairder dan ooit uit. De King George-watervallen behoren tot de hoogste watervallen van Australie. Het water dondert hier bijna negentig meter omlaag.

Silversea cruises naar de Kimberley Coast
© Silversea Cruises

In Talbot Bay ontstaan de watervallen door het grote hoogteverschil tussen eb en vloed. Het water wordt door het inkomende of uitgaande tij door de smalle kloven geperst, waardoor watervallen ontstaan. Cruisepassagiers kunnen in kleine rubberboten door de watervallen varen. Een helikoptervlucht boven de Mitchell Falls is optioneel.

“We plannen onze expeditiecruises naar de Kimberley Coast met opzet aan het eind van het natte seizoen, als de watervallen hun maximale omvang bereiken”, aldus Conrad Combrink. Hij is bij Silversea wereldwijd verantwoordelijk voor de planning van de expeditiecruises. “Na de uitzonderlijke regenval in december zullen de watervolumes dit jaar een piek bereiken.”

Dankzij de enorme contrasten in het landschap van de Kimberley Coast ervaren reizogers een kaleidoscoop van beelden: wan witte zandstranden en turquoise wateren tot torenhoge rode zandstenen kliffen en oude rotsschilderingen. Natuurliefhebbers krijgen de kans om in de ongerepte natuur allerlei bijzondere vogels te spotten.

Het expeditiecruiseschip Silver Discoverer is recent helemaal opnieuw onderhanden genomen. Maar de sfeer aan boord van het schip is nog steeds intiem, comfortabel en informeel gebleven. Cruisepassagiers hebben allemaal een suite met zeezicht, de persoonlijke service van een butler, gratis wifi aan boord en een uitstekende selectie aan dranken. De verzorging is all inclusive. Daarnaast biedt de cruiserederij een uitgebreid on-board programma van lezingen en fotopresentaties, die verzorgd worden door topsprekers. Bekijk afvaarten en meer informatie op de site van Silversea.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!