Gambia aast op meer hengelaars

Geplaatst door Redactie op 3 oktober 2014 om 11:34 in de categorie Bestemmingen

GambiaMet een rivier die het land letterlijk in tweeën splitst en een mooie kuststrook is Gambia voor visliefhebbers een mooie visstek. De gemiddelde temperatuur van 30 graden, de immer aanwezige zon en het gevarieerde aanbod van exotische vissen van klein tot groot, maken vissen in Gambia het gehele jaar door een aantrekkelijke activiteit.

Om Gambia als visbestemming extra onder de aandacht te brengen wordt voor het eerst een ‘Sea & Rivercreek Boat Fishing competition’ georganiseerd van 12 tot en met 15 november 2014.

Tropisch vissen in Gambia op slechts 6 uur vliegen

Gambia ligt op slechts 6 uur vliegen vanaf Nederland, maar biedt een kleurrijke en tropische wereld waar het uitstekend vissen is. Dankzij de combinatie van de Gambia River en de Atlantische Oceaan is het visaanbod er divers. Men kan onder andere hengelen naar barracuda’s, rode snappers, kapteinsvis, cassave croaker, jack crevalle, makrelen, meerval, gitaarrog én Gambia’s trots: de grote tarpon.
Vissen in Gambia is wellicht anders dan de meesten in Nederland gewend zijn. Hier geen kades en pieren, maar wordt er rechtstreeks gevist vanuit de boot op zee, in kreken of op het strand. Mocht men snel last hebben van zeeziekte, dan is riviervissen tussen de mangroven, kreken en de Gambia River zelf een geweldig alternatief. De rivier kronkelt dwars door het land tot aan de grens met Senegal. Ook leuk is een dagje vissen op een piroque, een karakteristieke Gambiaans houten boot. Waar men rekening mee moet houden, is het feit dat het in Gambia estuariumvisserij betreft, oftewel: vissen die zich aanpassen aan het getij en de stand van de maan.

Sea & River creek Boat Fishing Competition

Met de organisatie van een vierdaags internationaal visevenement wil het verkeersbureau van Gambia de potentie van het land als visbestemming onder de aandacht brengen. Met twintig fiber polyester boten, elk met twee vissers, wordt er tijdens de competitie op verschillende locaties gevist. Deelname aan de viswedstrijd kost €160 per dag en is inclusief de kosten voor de boot, het aas, vervoer van en naar het hotel en vislocaties, versnaperingen aan boord en een prijzenceremonie inclusief diner. Het evenement vindt plaats van 12 tot en met 15 november 2014 en men kan zich tot 15 oktober aanmelden door te mailen naar info@gtboard.gm.
In Gambia kan men vrijwel het hele jaar uitstekend vissen, alleen wordt aangeraden om de periode medio augustus tot medio september te vermijden in verband met hevige regenval.

The Smiling Coast of Africa

Met een breedte van 70km en een lengte van 400km is Gambia is een compact land. De totale oppervlakte van ruim 11.000 km² komt ongeveer overeen met die van de provincies Gelderland en Brabant. Nederlandse reizigers hebben voor een bezoek korter dan 90 dagen geen visum nodig. De voertaal is Engels.

Luchtvaartmaatschappijen ArkeFly  en Corendon vliegen direct op de hoofdstad Banjul. In de zomer bedraagt het tijdsverschil twee uur, in de winter een uur. De slogan van het verkeersbureau Go Discover – The Smiling Coast of Africa is niet alleen een reflectie van vriendelijkheid van de bevolking, ook het prijsniveau ten opzichte van Europa mag gunstig genoemd worden. Voor een kop koffie betaal je € 0,75 voor een goede espresso of cappuccino €2. Een biertje kost omgerekend ongeveer een euro, voor een 3-gangen maaltijd in een eenvoudig restaurant reken je tussen 10-12 euro af en in een iets meer upmarket restaurant betaal je er 20 euro voor.

Gambia aast op meer hengelaars
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.