Shadow

Gambia in het ‘Groene Seizoen’ vol natuurschoon

Gambia

Wie Gambia zegt zal snel geneigd zijn te denken aan een winterzonbestemming, aan warme stranden, aangename zeebries en lange zwoele avonden. Hoewel het merendeel van toeristen inderdaad het land in de Europese wintermaanden bezoekt, is de bestemming ook tijdens onze zomermaanden een vakantie meer dan waard.

De periode juni – september is weliswaar de regenperiode maar heeft niet voor niets de bijnaam ‘Green Season’; de flora en fauna is dan op haar best. Er zijn felle tropische regenbuien maar die zijn kort van duur en vallen veelal ’s avonds. Het Groene Seizoen is dé periode voor vogelspotters, vissers, natuurliefhebbers en reizigers die niet noodzakelijk de hele dag op het strand willen liggen.

Tropische taferelen

Gambia ligt in de zogenoemde intertropische convergentiezone waardoor het te maken heeft met een droog en nat seizoen. Tijdens het Groene Seizoen bloeit Gambia op en laat het haar ware kleurenpracht zien. De ruim 500 vogelsoorten die het land telt, zorgen in deze periode voor een kakofonie aan geluiden en menig vogelaar zal prachtige foto’s kunnen schieten. Wordt het land in het hoogseizoen druk bezocht door toeristen die op zoek zijn naar een zon-zekere strandvakantie, het Groene Seizoen trekt met name natuurliefhebbers want ook de tropische bloemenpracht spreekt dan tot de verbeelding.

Georgetown

Het is een aanrader om vanuit het toeristische gebied aan de kust een meerdaagse tocht landinwaarts te maken naar het koloniale stadje Georgetown. Via een jungletocht langs de rivier kan dit stadje worden bereikt. Onderweg komt men langs vele rijstvelden waar landbouwers in deze periode druk aan het werk zijn. Deze tocht is echt geschikt voor avonturiers want de chauffeur zou wel eens de route kunnen wijzigen wegens slechte wegen. Combineer deze trip met een boottocht langs The River Gambia National Park met de Baobolong Wetland Reserve.

Slavenverleden

Met het rijke slavernijverleden in Gambia is ook een boottocht naar Kunta Kinteh Island en de dorpjes Albreda/Juffureh een aanrader. Dagtochten vertrekken vanuit de haven van Banjul en nemen de toerist mee in de geschiedenis van slavenhandel en hebben zij de mogelijkheid om het stamhoofd en de laatste nakomelingen van Kunta Kinteh te ontmoeten.

Visreizen erg populair

Fervente vissers kunnen ook in Gambia hun hart ophalen met rivier- en oceaanvissen. Dankzij de combinatie van de Atlantische Oceaan en de Gambia Rivier is het land vele vissoorten rijk en behoren visexcursies tot een populair uitje.
Hoewel de lokale straatjes soms tijdelijk in spontane rivieren kunnen veranderen, zijn de geasfalteerde hoofdwegen naar het binnenland aan zowel de noord- als zuidkant van de Gambia Rivier goed te berijden. Buiten deze wegen is een 4×4 zeer aan te raden.
Vanuit Nederland kan Gambia in de zomer alleen worden bereikt met een rechtstreekse vlucht van TUI.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!